ME TEE: Συγχαρητήρια στη Δημ. Αρχή και τους συντελεστές του έργου ανακαίνισης του ALBERGO GELSOMINO

14
1084

Η Μόνιμη Επιτροπή ΤΕΕ Κω συνεδρίασε την Παρασκευή 26 /10/2018 παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ.Γιάννη Γλυνού και ασχοληθηκε μεταξύ άλλων και με το θέμα της ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου ALBERGO GELSOMINO.

Το ALBERGO GELSOMINO είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Κω το οποίο σχεδιάστηκε το 1927 από τον φημισμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Rodolfo Petracco , κτίσθηκε το 1928 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας για τους Ιταλούς αξιωματικούς. Στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε “Ακταίον” και αποτέλεσε σημείο αναφοράς του νησιού για πολλά χρόνια.

Θεωρούμε ότι η διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων είναι ζήτημα πρωταρχικό για την Κω. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία αυτή καθώς και σε όλους τους συντελεστές του έργου και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μελετητές και επιβλέποντες του έργου. Θα θέλαμε να δούμε και άλλα ιστορικά κτίρια να αναδεικνύονται και να διασώζονται .

Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ ΚΩ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι αρλούμπες είναι αυτές; το κτήριο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ να ανακαινιστεί απο τον δήμο και η δημοτική αρχή το απεντάξε για να το ιδιωτικοποιήσει. Το κτήριο ήταν λειτουργικό και στέγαζε δημοτικές επιχειρήσεις σε τι συνίστανται τα συγχαρητήρια ; Στην ιδιωτικοποίηση ; Κάνει καλό καφέ ; Στην καλή εργολαβία ; Πολύ άσχημα ξεκινά η νέα παράταξη για την περιφέρεια στην Κω….

    • Ζωντανό που παριστάνεις τον μηχανικό και τον χαλουβά οικονομολόγο, στο ΕΣΠΑ η επιδότηση φτάνει για ανακαίνιση;

      Το κτήριο χρειαζόταν πάνω από ένα εκατομμύριο για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Θα μπορούσε ο Δήμος να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό για να στεγάζει συλλόγους και τους λεβέντες του ΔΗΡΑΣ με μηδενικά έσοδα;;;

      • Τι λες ρε …μηχανικε και αρχιτεκτονα και οικονομολογε και..και…και…Ξερεις τι λες ‘η απλα ΠΡΕΠΕΙ να πεις κατι ; Ο Δημος, μεσω ΕΣΠΑ ,δεν εκανε ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ του κτιριου;;;; Για σενα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ενος κτιριου νοειται ΜΟΝΟ οταν το κτιριο γινεται…..καφετερια απο ….ιδιωτη;;;; Και για τα ΕΣΟΔΑ που εχει ο Δημος ποια ειναι;;;;;ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και απο ΣΗΜΕΡΑ οχι …….ζησε Μαη μου να φας τριφυλι!!! Εχεις ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ …….σε μια – δυο ……ΓΙΕΝΙΕΣ !!!!

    • Με συγχαρητήρια και λιβάνια Γιωργάκη γίνεσαι αυτό που λέμε μαϊντανός για να ακούγεται...

      Σιγά, σιγά θα καθιερώσει και κανένα παράσημο για χλάπα, χλούπα σε πολιτικούς, φτάνει να ακούγεται…

  2. Ε καλά τώρα ! Οι οραματικοί γελούσαν κάποτε τώρα μούγκα ……
    τον Μάιο θα δείτε ποσα απίδια πιάνει ο σάκος ανύπαρκτοι κουκουλοφόροι

  3. Κάτι δεν πάει καλά με αυτούς που είναι στο ΤΕΕ. Ο πρώην πρόεδρος τους πήρε εργολαβία από τον Δήμο την ανακαίνιση του Ακταίον με 110 χιλιάρικα. Ο Κυρίτσης σταμάτησε την εργολαβία, επέστρεψε το 110 χιλιάρικα και έδωσε και 60 χιλιάρικα στον εργολάβο για διαφυγόντα κέρδη. Και τώρα αυτοί οι κύριοι του ΤΕΕ ευλογούν τον Κυρίτση που τόδωσε κοψοχρονιάς σε ιδιώτη για να γίνει καφέ και παραλία.

  4. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΆΘΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

    Πρέπει να ντρέπεστε. Ξευτελίζετε όλους τους μηχανικούς.

  5. ήρθε ο Γλυνός και σας έκανε ντα για να βγάλετε αυτή την ανακοίνωση επειδή ο Κυρίτσης στηρίζει τον αδερφό Γλυνό στην Περιφέρεια; Μήπως κάποιος από εσάς της ΜΕ ΤΕΕ Κω θα είναι και υποψήφιος του Γλυνού;;; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!!!

  6. οι μηχανικοί του ΤΕΕ δε ζούνε στην Κω. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ενώ τα τελευταία χρόνια ανακαινίστηκαν σημαντικά κτίρια αυτοί τώρα πήραν χαπάρι που πήγαν για καφέ στη παραλία. Δεν είδαν το ιστορικό κτίριο του 7ου Δημοτικού, δεν είδαν το κτίριο που στέγαζε πριν τη Φιλαρμονική κλπ κλπ Τι τους συγκίνησε άραγε τώρα τόσο πολύ;

  7. Ντροπή ρε. Είμαι μηχανικός αλλά τέτοια ξευτήλα για τον επιστημονικό μας χώρα δεν το περίμενα. Ντροπή και πάλι ντροπή.

  8. Άκου ένα διακόσια το Ακταίον.Λες και δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε ακούσει για υπερτιμολογήσεις. Άσε που δεν ξέρουμε αν πήρε επιδότηση ή αν γλύτωσε τους φόρους.

  9. Από τους πιό πλούσιους δήμους στην Ελλάδα δεν μπορούσε να συντηρήσει ένα τέτοιο ακίνητο: Κρίμα. Είναι η βιτρίνα της Κω. Όπως λειτουργούσε το ισόγειο σαν ΔΟΤ δημοτικός οργανισμός τουρισμού, γραφείο πληροφοριών αίθουσα συνεδριάσεων και τέλεση πολιτικών γάμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ