Σε τι ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι

0
291

Τα χρήματα, όπως και να έχει, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Με αυτά ζούμε, τρώμε, κινούμαστε και κάνουμε τα πάντα.

Από την πιο μικρή ανάγκη έως την μεγαλύτερη πολυτέλεια.

Ωστόσο, δεν ξοδεύουμε όλοι τα χρήματά μας στα ίδια πράγματα.

Μάλιστα, μια συγγραφέας, η Laura Vanderkam, που έχει ασχοληθεί με τη σχέση του χρήματος με τους ανθρώπους, αποκάλυψε ότι οι πραγματικά ευτυχισμένοι και παραγωγικοί άνθρωποι ξοδεύουν σε συγκεκριμένα πράγματα.

Και αυτά δεν είναι υλικά αγαθά, όπως ρούχα, τσάντες ή προϊόντα τεχνολογίας.

Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, όμως;

1. Επενδύουν σε εμπειρίες

Shutterstock
Shutterstock

Όσον αφορά στα αγαθά, υπάρχει ο ορισμός «ηδονικός διάδρομος», καθώς συνηθίζουμε να αγοράζουμε πράγματα που δεν μας κάνουν πια χαρούμενους. Αντίθετα οι εμπειρίες ζωής, είναι διαφορετικές. Ένα ταξίδι, μια βόλτα στο μουσείο, μια έξοδος με τους φίλους μας γεμίζει περισσότερο. Σου μένουν για μια ζωή στο μυαλό, ενώ ένα υλικό αγαθό το συνηθίζεις και στο τέλος το βαριέσαι. Γι’ αυτό και οι εμπειρίες ζωής είναι σημαντικότερες από τα χρήματα που ξοδεύεις για να τις αποκτήσεις.

2. Ξοδεύουν για να κερδίζουν χρόνο

shutterstock
shutterstock

Μια καλή επένδυση είναι όταν χρησιμοποιείς τα χρήματα για να «αγοράσεις» περισσότερο χρόνο. Αυτό μας κάνει σίγουρα πιο χαρούμενους. Μπορείς να αναθέσεις μια δουλειά κάπου αν δεν τα καταφέρνεις, να αγοράσεις εξοπλισμό για τη δουλειά ή ακόμα και μεταφορικό που σου χρειάζεται.

3. Ξοδεύουν «φιλανθρωπικά»

shutterstock
shutterstock

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά ζώα! Οι δεσμοί με τους άλλους μας κάνουν ευτυχισμένους. Το να ξοδεύεις χρήματα για τους ανθρώπους που αγαπάς, μας κάνει να νιώθουμε πολύ καλά. Μπορείς να κεράσεις έναν καφέ μια φίλη σου για να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί της. Τα δώρα, οι εκπλήξεις, τα πάρτι σε αγαπημένα μας πρόσωπα μας κάνουν στην ουσία πιο πλούσιους! Μας κάνει να περνάμε όμορφα, να χαμογελάμε και να έχουμε ένα αίσθημα αφθονίας και πληρότητας. Ειδικά αν κάνουμε και τον άλλον χαρούμενο!

Οπότε, μην νομίζεις ότι μακροπρόθεσμα τα ρούχα και τα παπούτσια θα σε κάνουν ευτυχισμένη! Αυτά που μένουν είναι οι εμπειρίες και οι στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα και να δεις σημαντική διαφορά στο τέλος του μήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ