Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου: Από 200 κιλά έφθασε τα 90 [εικόνες]

0
727

Έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του βάρους του. Ένα 10χρονο αγόρι από την Ινδονησία που ζύγιζε 200 κιλά κατάφερε να αδυνατίσει τόσο που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι είναι το ίδιο άτομο.

Ο Άρια Περμάνα, ηλικίας πλέον 12 ετών, έφτασε να ζυγίζει 200 κιλά και ήταν γνωστό ως το πιο παχύ αγόρι της Ινδονησίας, αλλά από τότε έχει αλλάξει.

Άλλος άνθρωπος έχει γίνει πλέον ο 12χρονος ΆριαΆλλος άνθρωπος έχει γίνει πλέον ο 12χρονος Άρια

Ο Άρια τράβηξε την προσοχή των γιατρών όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεό του που τον δείχνει να παίζει σε μια δεξαμενή νερού, σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία της δυτικής Ιάβας.

Το μικρό αγόρι κατανάλωνε καθημερινά τόσο ρύζι, ψάρι, κρέας και σούπες λαχανικών όσο δύο ενήλικες.

Το συνεχώς αυξανόμενο βάρος του αποτέλεσε πρόβλημα ακόμη και στα ρούχα, καθώς τίποτε πλέον δεν τον χωρούσε και γι’ αυτό συνήθιζε να περνά τις ημέρες του με ένα σαρόνγκ και να κάθεται δίπλα σε μια μικρή πισίνα για να δροσίζεται.

Έτσι δροσιζόταν ο ΆριαΈτσι δροσιζόταν ο Άρια

Όταν γεννήθηκε ο Άρια, ζύγιζε μόλις 2,27 κιλά αλλά άρχισε να παίρνει ξαφνικά βάρος σε ηλικία 2 ετών. Οι γονείς του ανησυχούσαν βλέποντάς τον να τρώει ακατάπαυστα και να μην χορταίνει ποτέ.

Αρκετοί γιατροί που τον εξέτασαν, δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα με το ανησυχητικό βάρος του.
Το παιδί ακολουθεί μαι πολύ αυστηρή δίαιτα και απαγορεύεται να τρώει γλυκά και ζάχαρηΤο παιδί ακολουθεί μαι πολύ αυστηρή δίαιτα και απαγορεύεται να τρώει γλυκά και ζάχαρη

Αλλά μετά από αυστηρή δίαιτα και με αυστηρή άσκηση, ο λάτρης του ποδοσφαίρου Άρια, είναι πλέον ένα δραστήριο αγόρι που ζυγίζει 90 κιλά και περπατά περίπου 5 χιλιόμετρα καθημερινά για να παίξει μπάντμιντον με τους φίλους του.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα Ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης, η μεταμόρφωση του Άρια είναι εντυπωσιακή καθώς φαίνεται με την παλιά του μπλούζα και δείχνοντας την αξιοσημείωτη απώλεια βάρους του.
Όπως λέει θέλει να φτάσει τα 63 κιλά και να γίνει ποδοσφαιριστής Όπως λέει θέλει να φτάσει τα 63 κιλά και να γίνει ποδοσφαιριστής

Όπως λέει ο 12χρονος: «Τώρα είμαι χαρούμενος, μπορώ να περπατάω. Μπορώ και να παίζω. Είμαι πιο ευκίνητος από πριν. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Μπορώ να περπατάω 5 χιλιόμετρα και κάθε απόγευμα να παίζω ποδόσφαιρο μαζί τους. Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Λίβερπουλ και ο αγαπημένος μου παίκτης ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Θέλω να παίζω όπως αυτός».
Περνούσε την ώρα του ξαπλωμένος και παίζοντας με ένα τηλέφωνοΠερνούσε την ώρα του ξαπλωμένος και παίζοντας με ένα τηλέφωνο

Σε ηλικία 9 ετών, ο Άρια ήταν τόσο χοντρός που δεν μπορούσε να πηγαίνει στο σχολείο καθώς το περπάτημα μέχρι εκεί ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν.

Οι ανήμποροι γονείς του ήταν τόσο ανήσυχοι που τον έβαλαν σε αυστηρή δίαιτα χωρίς ζάχαρη προκειμένου να τον εμποδίσουν να πάρει άλλο βάρος.

Αλλά χάρη στις συμβουλές ενός διαιτολόγου και σε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ο Άρια, άρχισε να χάνει σταθερά βάρος και στόχος του πλέον είναι να φτάσει τα 63 κιλά.
Ο Άρια δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσειΟ Άρια δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει

Ο πατέρας του δήλωσε: «Του δίνουμε πλέον το φαγητό που συστήνουν οι γιατροί. Δεν του δίνουμε φαγητά που απαγορεύονται. Δε επιτρέπεται να τρώει γλυκά ή αναψυκτικά. Και φυσικά καθόλου ζάχαρη. Ο Άρια είναι πλέον πολύ ενεργός και παίζει με τους φίλους του. Μπορεί ακόμη και να πάει μία βόλτα μαζί τους. Ακόμη και ο ύπνος του έχει αλλάξει. Παλαιότερα διαμαρτύρονταν για δύσπνοια και πως δυσκολευόταν να κοιμηθεί, αλλά τώρα έχει έναν ήσυχο ύπνο».

Ο Άρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μπαλονάκι τον Απρίλιο του περασμένου έτους, γεγονός που τον βοήθησε να μειώσει αισθητά το βάρος του σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Φωτογραφίες: YouTube

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ