New Year’s Resolutions -Οι 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να γίνουμε πιο δημιουργικοί τη νέα χρονιά

0
50

«New year, new me». Η νέα χρονιά ήρθε και βάζουμε νέους στόχους, λέγοντας συχνά αυτή τη φράση.

Βέβαια, τα περισσότερα New Year’s Resolutions έχουν να κάνουν με δίαιτα, fitness και οικονομικά. 

Πολλοί ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε δημιουργικοί.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health βρήκε ότι η τέχνη μπορεί να βελτιώσει την διάθεση και την ευημερία μας.

Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη για την ζωή μας. Ωστόσο, η φρενίτιδα των γιορτών μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε εξουθενωμένοι.

Οι δραστηριότητες όμως μπορούν να μας κάνουν πολύ καλό τόσο στο μυαλό όσο και στην ψυχολογία μας.

Η δημιουργικότητα δεν περιορίζεται με ανθρώπους με συγκεκριμένη εργασία, αναφέρει η Denise Jacobs.

Η ειδικός αποκάλυψε στο Mydomaine κάποιους τρόπους για να γίνουμε πιο δημιουργικοί τη νέα χρονιά.

Unsplash/Estee Janseens
Unsplash/Estee Janseens

Μείωσε την αυτο-αμφιβολία

Για να ξεμπλοκάρεις την δημιουργικότητά του πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου. Αντιμετώπισε την απαισιοδοξία σου με δραστηριότητες που σε εκφράζουν. Μπορεί να είναι η διοργάνωση ενός πάρτι, μια συνταγή ή κάτι παρόμοιο. Ξεμπλόκαρε το μυαλό σου με το να μην αμφισβητείς και κριτικάρεις τον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δοκίμασέ το.

Στηρίξου στα χόμπι σου

Αν δεν θες να ασχοληθείς με κάτι καινούργιο, μπορείς να συνεχίσεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά και να τελειοποιηθείς σε αυτό. Μπορείς να κάνεις κάτι με τα χέρια σου για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα. Βρες χρόνο για κάποιο χόμπι που βρίσκεις ήδη ότι σε βοηθά.

Unsplash/Toa Heftiba
Unsplash/Toa Heftiba

Μην φοβάσαι την αποτυχία

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να κάνει λάθη. Δοκίμασε ξανά από την αρχή, αλλά πιο σοφά αυτή τη φορά. Θα μάθεις περισσότερα και θα βελτιωθείς. Η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή.

Θέσε προτεραιότητα την ξεκούραση

«Η δημιουργικότητα συμβαίνει φυσικά όταν ο εγκέφαλός μας είναι χαλαρός», αναφέρει η ειδικός. Οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται συχνά όταν περπατάμε, κάνουμε μπάνιο, πάμε για ύπνο ή ξυπνάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός μας αλλάζει από τα κύματα βήτα σε άλφα, που είναι πιο αργά.  Τότε όλες οι πληροφορίες που βρίσκονται στα δύο μέρη του εγκεφάλου συνδυάζονται με έναν νέο τρόπο. Βάλε κάτι στο μυαλό σου πριν κοιμηθείς και δες τι θα σκεφτείς όταν ξυπνήσεις. Μπορείς να μετατρέψεις την ρουτίνα σου σε session έμπνευσης.

Unsplash/Danielle Macinnes
Unsplash/Danielle Macinnes

Συνεργάσου περισσότερο

Η συνεργασία με άλλους βοηθούν σε καλύτερες ιδέες. Μοιράσου με τους άλλους τι σκέφτεσαι και κάνε πιο δυνατές τις ιδέες σου. Θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που θες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ