Β: ΕΛΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12μμ στο Επαρχείο Κω

0
216

Σας προωθούμε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Γενάρη 2019 (3ωρη στάση εργασίας από ΟΛΜΕ και συμπληρωματική 3ωρη από ΕΛΜΕ για όλες τις βάρδιες) ενάντια στο νομοσχέδιο που δρομολογεί απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΚΩ θα γίνει στο Επαρχείο στις 12 το μεσημέρι. Προτρέπουμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να αναλάβουν αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και στα άλλα νησιά της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ, σε κάθε περίπτωση θα έχουν τη στήριξη του σωματείου.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!
 
 
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών. Καλή χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική!

Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Παίρνουμε στα χέρια μας την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 Ιανουαρίου. Δίνουμε μαζικό μαχητικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συγκέντρωση στην Κω, στο Επαρχείο στις 12 το μεσημέρι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Οι εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Τα λεγόμενα κριτήρια, βάσει των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών και τα οποία θα είναι κοινά και για όσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων δημιουργούνται ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες.

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, με τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών . Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία.

  • Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας.

  • Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των λεγόμενων καθηγητικών σχολών, ενώ θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά.

  • Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών σε βάθος τριετίας , πέρα από τον χαρακτήρα προεκλογικού εκβιασμού , όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής!

Μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/τριών, είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων, που είναι και ο μόνος τρόπος που πραγματικά υπερασπίζεται το πτυχίο και την προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το νομοσχέδιο – λαιμητόμο!

  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή!

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!

  • Τουλάχιστον 25.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!

  • Κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΜΟΝΙΜΟΙ/ΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, συμμετεχουΜΕ στην απεργια!

Να αποσυρθει τωρα το νομοσχεδιο απολυσεων!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ