Αδέσποτη γάτα άνοιξε τα μάτια της πρώτη φορά μετά από μήνες -Τους άφησε όλους έκπληκτους [εικόνες & βίντεο]

0
228
ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ

Μια γάτα με το όνομα «Cotton» (βαμβάκι) ήταν αδέσποτη, μόνη στους δρόμους, να λιμοκτονεί, άρρωστη και πολύ κοντά στον θάνατο.

Τα μάτια της εξαιτίας της ασθένειας mange (μια δερματική αρρώστια που προκαλείται από παράσιτα) ήταν κλειστά ενώ τα ακάρεα την έτρωγαν ζωντανή. Χωρίς όραση, η αναζήτηση τροφής για την Cotton ήταν άθλος.

Και τότε κατέφθασε ο φύλακας – άγγελός της. Η Κάρμεν Γουίνμπεργκ, η ιδρύτρια του Animal Friends Project Inc. στο Palm Beach των ΗΠΑ, που μόλις την είδε, θέλησε αμέσως να την φροντίσει.

Η Cotton δεν μπορούσε να δει και βρισκόταν λίγο πριν τον θάνατοΗ Cotton δεν μπορούσε να δει και βρισκόταν λίγο πριν τον θάνατο

«Δεν μπορούσε να δει ούτε να ανοίξει τα μάτια της» δήλωσε η Κάρμεν στο The Dodo. «Πρέπει να ήταν πολύ τρομακτικό για εκείνη που δεν μπορούσε να δει. Ήταν μόνη και τόσο αδύνατη καθώς δεν μπορούσε να βρει φαγητό» .

Η γάτα, ανίκανη να δει, δεν μπορούσε να βρει φαγητό και λόγω των πληγών ξυνόταν συνεχώςΗ γάτα, ανίκανη να δει, δεν μπορούσε να βρει φαγητό και λόγω των πληγών ξυνόταν συνεχώς

Αφού την καθάρισε, η Κάρμεν βοήθησε την Cotton να επανακτήσει τις δυνάμεις της, παρέχοντάς της πλούσια γεύματα, ενώ έβαζε κρέμες, λάδι καρύδα; και διάφορα αντιβιοτικά στα μάτια της. «Βλέπαμε το σώμα της να αρχίζει να χαλαρώνει καθώς περνούσαν οι ημέρες» είπε. «Μπορούσε επιτέλους να ξεκουραστεί χωρίς να πρέπει να ξύνεται συνέχεια».
Η Κάρμεν την φρόντισε και της έβαζε κρέμες για την θεραπεία τηςΗ Κάρμεν την φρόντισε και της έβαζε κρέμες για την θεραπεία της

«Οι γάτες, όπως η Cotton, εξαρτώνται από τους ανθρώπους για να θεραπευτούν, επειδή δεν μπορούν πάντα να ζητήσουν βοήθεια. Είμαι βέβαιη ότι πολλοί άνθρωποι την προσπέρασαν εξαιτίας του γεγονότος ότι έδειχνε πολύ άρρωστη, αλλά απλά περίμενε κάποιον να της δώσει μία ευκαιρία».
Η απίστευτη μεταμόρφωσή της Η απίστευτη μεταμόρφωσή της

Ο δεσμός των δυο τους έγινε ισχυρότερος καθώς η Cotton, ακόμή αδύνατον να δει, άρχισε να αισθάνεται πως της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η μεταμόρφωσή της ήταν απίστευτη, καθώς η φροντίδα της Κάρμεν θεράπευσε τα μυριάδες προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά η ημέρα που άνοιξε τα μάτια της, θα την θυμάται η Κάρμεν για πάντα.

«Νομίζαμε ότι ήταν τυφλή και πως θα παρέμενε τυφλή για πάντα» εξήγησε η Κάρμεν. «Ο κτηνίατρος σκέφτηκε ότι ακόμη και αν γινόταν καλά τα μάτια της, μπορεί να είχε υποστεί βλάβη. Αλλά τελικά, αποδείχθηκε λάθος. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη. Τα μάτια της ήταν απλά πανέμορφα».

Το ένα μάτι της γάτας είναι μπλε και το άλλο μελί και η Cotton από ένα βρώμικο, αποστεωμένο γατάκι μεταμορφώθηκε σε μια υγιή και παιχνιδιάρα γάτα.

Φωτογραφίες: Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ