Η αγαπημένη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών των παιδικών μου χρόνων επέστρεψε και είναι ό,τι πιο φρέσκο είδα τελευταία

0
541

Βράδυ Σαββάτου, από το σπίτι λείπουν όλοι.

Ευκαιρία να ξετρυπώσω το tablet -που έχω κρύψει για να μην το παίρνει ο μικρός- και να κάνω ένα γρήγορο search μήπως επιτέλους βρω αυτό το ψυγείο, που ψάχνω τoυς τελευταίους έξι μήνες. Ποιοτικό, να πληροί τις προδιαγραφές μου (ήσυχο με σωστή ψύξη), με ωραίο design και φυσικά, με καλή τιμή.

Πληκτρολογώ τις λέξεις και στο μυαλό μου έρχονται μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που  αγοράσαμε το πρώτο μας GRUNDIG ραδιόφωνο. Κομψό με υπέροχες για την εποχή γραμμές, ένα πραγματικό κόσμημα. Έμεινε για πολλά χρόνια στο σαλόνι κρατώντας μας συντροφιά σε κάθε όμορφη ή δύσκολη στιγμή. Στα σχολικά μου χρόνια, στα πάρτι, στις γιορτές, στους πρώτους μου έρωτες. Αυτό το υπέροχο ραδιόφωνο, που έδινε νόημα σε όλες τις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις. Αυτό θέλω και για τον γιο μου, να του χαρίσω όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή…σκέφτομαι.

Θέλω να κάνω ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και πληκτρολογώ τη λέξη «GRUNDIG». Με μεγάλη μου έκπληξη αντιλαμβάνομαι ότι η εταιρία, βρίσκεται, μετά από απουσία αρκετών χρόνων, ξανά στην Ελλάδα. Αυτή κι αν είναι χαρά. Μου έρχονται στο μυαλό όλες οι συσκευές με τις οποίες μεγάλωσα. Η πρώτη μας έγχρωμη τηλεόραση, το πρώτο μας ασύρματο τηλέφωνο! Όλη η γερμανική τεχνολογία, συμπυκνωμένη μέσα σε εντυπωσιακές design συσκευές.

Η ιστορία της εταιρίας είναι ένα μεγάλο ταξίδι στην εξέλιξη. Ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1945 από τον 37χρονο τότε Max Grundig, ο οποίος δημιούργησε ένα εμβληματικό ραδιόφωνο. Μια συσκευή που ωστόσο στη μεταπολεμική Γερμανία, ελεγχόταν αυστηρά από τους Συμμάχους. Έτσι ο Grundig σκέφτηκε να αναπτύξει ένα μοντέλο το οποίο θα συναρμολογούν οι αγοραστές, ώστε να μην θεωρείται επισήμως ραδιόφωνο. Και αυτή ήταν μόνο μια σπουδαία αρχή.

Ακολούθησε το πρώτο εργοστάσιο και η πρώτη GRUNDIG τηλεόραση. Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η εταιρεία κρατούσε τα πρωτεία στην κατασκευή ραδιοφώνων στην Ευρώπη. Την επόμενη 10ετία, η εταιρεία κυκλοφόρησε προϊόντα στην αιχμή της τεχνολογίας, τρανσίστορ, φορητές συσκευές ηχογράφησης και συσκευές υπαγόρευσης, ενώ το 1960, προχώρησε στην κυκλοφορία πιο εξελιγμένων τηλεοράσεων, τις πρώτες με ασύρματο τηλεχειριστήριο. Τα επόμενα χρόνια, η GRUNDIG θα εξελίξει τη τηλεόραση, στο πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής. Το χρώμα μπήκε στις οθόνες μας και η εταιρία απογείωσε τις πωλήσεις της. Το 1989 όμως ο ιδρυτής της, Max Grundig απεβίωσε. Η εξέλιξη συνεχίστηκε και στα 90s και στα 00s, με αποκορύφωμα τις smart τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Internet. 

Το 2013 η GRUNDIG έκανε την είσοδό της στον κλάδο των λευκών συσκευών, λανσάροντας μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Σήμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, καθώς και οικιακών μικροσυσκευών.

Συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με το premium design, η GRUNDIG προσφέρει εξαιρετική ποιότητα, αλλά και στιλ στην καθημερινότητά μας, Η εταιρία επιμένει ότι η ομορφιά και η λειτουργικότητα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ποιότητας, της σύγχρονης ζωής. Και η ποιότητα αυτή -που γνωρίζεις ότι είναι αδιαπραγμάτευτη- έρχεται σε value for money τιμή, όπως τότε.

 

Όσα η GRUNDIG υποσχέθηκε και έκανε πραγματικότητα στο παρελθόν, συνεχίζει να τα παρέχει χωρίς κανένα συμβιβασμό και στο πάρόν.

Το ψυγείο μου για παράδειγμα -ναι το αγόρασα- είναι ακριβώς στις διαστάσεις που έψαχνα με τη χωρητικότητα που έχω ανάγκη. Διαθέτει καινοτομίες όπως η τεχνολογία IonFresh και οι ζώνες Vitamin Care, οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα στην ψύξη και την κατάψυξη. Το αποτέλεσμα είναι οι βιταμίνες των φρούτων και των λαχανικών να διατηρούνται για πολύ καιρό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ενσωματωμένη τεχνολογία μπλε φωτός προσομοιώνει τις φυσικές συνθήκες φωτισμού. Έτσι η βιταμίνη C διατηρείται τέλεια στα κόκκινα λαχανικά και τα φρούτα.

Η ζώνη VitaminCare είναι μια μηχανή του χρόνου που διατηρεί τη φυσική φρεσκάδα και την άψογη εμφάνιση των τροφών. Για την ιστορία, δεν πετάω πια καθόλου τρόφιμα, αφού μπορώ να τα καταναλώσω ολόφρεσκα ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες.

Και εξωτερικά, είναι ένα ποίημα. Ήδη έχω τοποθετήσει τις φωτογραφίες του μικρού με τα πρώτα του βήματα, τα πρώτα του γενέθλια…και θα ακολουθήσουν ακόμη πολλά.

Νομίζω έφτασε η στιγμή να αλλάξω και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές μου. GRUNDIG, καλωσήρθες και πάλι. 

 

Τις συσκευές και μικροσυσκευές Grundig μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ