“ 1ο Φεστιβάλ ποίησης “ «Το ποίημα που έγινε τραγούδι » (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

0
533

1ο Φεστιβάλ ποίησης “

«Το ποίημα που έγινε τραγούδι « 

Σου είπα ένα σωρό πράγματα

αλλά εκείνo που ήθελα να πω

και μ’ έκανε να μουτζουρώνω τόσο χαρτί

δεν το είπα ”.

Γ.Σεφέρης

Το Τμήμα Πολιτισμού, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Ειρήνης Χατζηχριστοφή, και του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Μανόλη Ζερβού, γιορτάζουν στην Κω την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με έναν ξεχωριστό τρόπο σε ένα γεμάτο και πλούσιο τριήμερο δραστηριοτήτων από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου με το μαθητικό διαγωνισμό ποίησης να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Τα ποιήματα των μαθητών που θα λάβουν μέρος, θα εκδοθούν, και ένα επιλεγμένο ποίημα, που θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στη συναυλία της 23ης Μαρτίου σε μελοποίηση από την συνθέτρια  Σοφία Καμαγιάννη και σε ερμηνεία της Κλεονίκης Δεμίρη,  θα κυκλοφορήσει ψηφιακά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου :

 Πέμπτη 21 Μαρτίου και Παρασκευή 22 Μαρτίου : Η συνθέτρια Σοφία  Καμαγιάννη θα κάνει  εκπαιδευτικά εργαστήρια με τον τίτλο «Από τη μελοποίηση στο ηχητικό περιβάλλον».

Πέμπτη 21/3:

9:00-11:00 | Γυμνάσιο Αντιμάχειας

11:00-13:00 | Γυμνάσιο Κεφάλου

Παρασκευή 22/3 | Δημοτική Βιβλιοθήκη Κω 

11:00-13:00 σε μαθητές Β´θμιας εκπαίδευσης 

17:00-18:30 για παιδιά 4 και 5 ετών και τους γονείς τους.

19:00-21:00 σε ενήλικες που αγαπούν την ποίηση.

 Παρασκευή 22/3

13:00-13:30: Οι μαθητές της Κω απαγγέλουν τους μεγάλους μας ποιητές στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης!

Σάββατο 23/3 | Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι)

20:00:»Το ποίημα που έγινε τραγούδι «

Συναυλία μελοποιημένης ποίησης με την Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και την  Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο  όπου θα ακουστούν ποιήματα – τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να εμπνέουν με τη δύναμή τους και τις νεότερες γενιές.

Η κορύφωση της βραδιάς θα είναι η πρώτη εκτέλεση του επιλεγμένου ποιήματος που προέκυψε από το μαθητικό διαγωνισμό  και οι βραβεύσεις όλων των παιδιών που έλαβαν μέρος.

Γραφείο Ενημέρωσης

Τμήματος Πολιτισμού Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη συναυλία μελοποιημένης ποίησης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ ποίησης, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20:00, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω(Χάνι). Στο τραγούδι θα είναι η mezzo soprano Κλεονίκη Δεμίρη, στο πιάνο η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη και στην απαγγελία, Κώοι μαθητές.

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ

Μανώλης Ζερβός Ειρήνη Χατζηχριστοφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ