ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΑΖΟΥΛΗ 10:30π.μ. (Κάλεσμα από ΕΚ – Σωματεία)

2
190

 

Ανακοίνωση –Κάλεσμα

Εργατικού Κέντρου για την 24ωρη Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΑΖΟΥΛΗ 10:30π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους,άνεργους,συνταξιούχους,νέους,γυναίκες ,αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση της 24ωρης κινητοποίησης στις 8 Δεκέμβρη στην Πλ. Καζούλη στις 10:30π.μ

Σήμερα που στήνεται ένα νέο σκηνικό εξαπάτησης του εξαθλιωμένο λαού, σήμερα που έρχεται νέος οδοστρωτήρας στα δικαιώματα μας

Χρειάζεται ετοιμότητα αποφασιστικότητα και δυναμισμός.

Τα νέα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης, κουαρτέτου και εργοδοσίας περιλαμβάνουν

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

«Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Είναι μια σειρά από μέτρα που θέλουν να μονιμοποιήσουν μισθούς πείνας, με ανεξέλεγκτες ώρες δουλειάς μα κυρίως χωρίς αντιδράσεις.

Όλοι όσοι θησαυρίζουν με την δική μας απλήρωτη εργασία θέλουν ακόμη χαμηλότερους μισθούς,ακόμη πιο ευέλικτες μορφές εργασίας,ακόμη περισσότερες κρατικές δαπάνες να πετσοκόβονται από τα νοσοκομεία,τα σχολειά,τις συντάξεις,την πρόνοια προκειμένου να γίνονται είτε ατελείωτες τραπεζικές δόσεις για τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν είτε επιχορηγήσεις για δήθεν δημιουργία θέσεων εργασίας,προγράμματα δηλ σκλαβιάς και τζάμπα δουλειάς μέσω του ΟΑΕΔ,δημόσια ακριβοπληρωμένα έργα για να αυξάνουν περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

Ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση είναι ένας κύκλος επικίνδυνος για τα δικά μας συμφέροντα. Είναι κύκλος που όπως και οι ίδιοι –κυβέρνηση,ΣΕΒ,ΕΕ ,ΔΝΤ- ομολογούν στενεύει το κύκλο δικαιωμάτων και λαϊκών εργατικών ελευθεριών.

Τα λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από αυτές τις διαπραγματεύσεις,όταν μάλιστα τριγύρω μας ο κόσμος φλέγεται, η ίδια βάρβαρη πολιτική σκοτώνει άμαχους λαούς,εξαθλιώνει, ξεριζώνει οικογένειες από τα σπίτια τους,δημιουργεί τεράστια κύματα προσφυγιάς.

Είναι σαν την ανάπτυξη που έταξαν πως έρχεται με την γιγάντωση του τουρισμού στην περιοχή όμως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον κλάδο που παρουσιάζει αύξηση κερδών ακόμη και στα χρόνια της κρίσης ,το μόνο που ανέπτυξαν είναι τα χρέη τους αφού οι μισθοί μειώθηκαν και βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα,οι συνθήκες εντατικοποιήθηκαν και μια σειρά από κατεκτημένα δικαιώματα καταργούνται για χάρη των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών .

Αυτός είναι ο κόσμος που υπερασπίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν βρίσκεται στα τραπέζια των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων και όχι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες .

Είναι ο κόσμος που υπερασπίζονται οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες

Αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτός που αγωνίστηκαν για να δημιουργήσουν οι προηγούμενες γενιές ούτε αυτός που ονειρεύονται οι επόμενες.Αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτός που μας αξίζει!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδ/σου έχει εμπιστοσύνη στην δύναμη της εργατικής τάξης.

Συμμετέχει με εκατοντάδες άλλα σωματεία και συνδικαλιστές στο ΠΑΜΕ .Είναι αποφασισμένο να παλέψει στο δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει λύση και ελπίδα στους εργαζόμενους

Καλεί σε απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Καλεί τα σωματεία της περιοχής χωρίς καθυστέρηση να αποφασίσουν και να οργανώσουν την Απεργιακή μάχη της 8 Δεκέμβρη.

Καλεί επίσης σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε ελιγμό της κυβέρνησης να φέρει τα μέτρα νωρίτερα.

Καλεί κάθε τίμιο μεροκαματιάρη βιοπαλαιστή να συμμετέχει στην οργάνωση και υλοποίηση αυτής της κινητοποίησης ,μέρος των αγώνων και δράσεων που αποφασίστηκαν για το επόμενο διάστημα.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

8 Δεκέμβρη Απεργία.

Όλοι και Όλες στην συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Πλ. Καζούλη

ΣΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Και αυτή η σαιζόν που πέρασε μας βρίσκει σακατεμένους, εξαθλιωμένους αλλά και απογοητευμένους, γιατί τα ψίχουλα που μας έδιναν για μισθό δεν μας έφτασαν ούτε για να βγει το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον οι δύσκολοι μήνες του χειμώνα.

Τα 360€ του επιδόματος ανεργίας μόνο για 3 μήνες δεν φτάνουν να καλύψουν τα έξοδα, το ΕΝΦΙΑ, τη ΔΕΗ τα χαράτσια που μας φόρτωσαν στις πλάτες μας οι πρώην και νυν κυβερνήσεις και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημά μας.

Η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται και τα μέτρα που θα παρθούν το επόμενο διάστημα θα βάλουν και άλλα βάρη στις πλάτες μας. Η μεγαλοεργοδοσία απαιτεί πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους και συνοδοιπόροι τους είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, Ε.Ε και το ΔΝΤ. Η δεύτερη αξιολόγηση έρχεται να διαλύσει ότι έχει απομείνει από κατακτήσεις των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τα ανερχόμενα φυντάνια) έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να παγιώσουν την μοιρολατρία και το συμβιβασμό στους εργαζόμενους. Η λογική της συναίνεσης και της υποταγής καλλιεργείται από όλους αυτούς, ως μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Μας θέλουν συνένοχους, να κλείσουμε τα μάτια και να ακολουθήσουμε χωρίς καμία αντίδραση τη σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Στον κατήφορο που μας έχουν σπρώξει και κατρακυλάμε, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε φρένο για να σταματήσουμε.

Οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μαζί με το ΠΑΜΕ, να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας να αντεπιτεθούμε, ενάντια σε αυτούς που μας στερούν μια καλύτερη ζωή.

Συμμετέχουμε και δίνουμε ένα δυναμικό παρών στην 24ωρη απεργία, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 10:30π.μ. στην Πλ.Καζούλη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τα νέα αντεργατικά μέτρα, τους νέους φόρους,

τη μαύρη ζωή που μας οδηγούν.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη.

Ούτε ώρα χαμένη! Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων!

Να μην επιτρέψουμε την:

1) Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

2) Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

3) Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

4) Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Να μη δεχτούμε τον νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και το «δικαίωμα» που δίνουν στην εργοδοσία να απαντά με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων!

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ανεργία, τη μισοανασφάλιστη δουλειά, με τη δουλειά 5 μήνες το χρόνο, με την κατάργηση των ΒΑΕ, με τις απολύσεις εγκύων γυναικών.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.

Καμιά μόνη της! Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να σηκώσουν το ανάστημα τους ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας,, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τι θα αλλάξει ρε συντρόφια με μια μέρα απεργία; Απλά θα χάσουν το μεροκάματο όσοι ακόμα έχουν δουλειά. Δεν είναι πόλεμος αυτός, απλά δικαιολογείτε την ανυπαρξία σας.

  2. ρε φασισταρια του σταλιν αντε ρε να δουλεψετε μια φορα στη ζωη σας ωςποτε θα σας ταιζει η ΕΛΛΑΣ ΤΖΑΜΠΑ?ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΘΕΛΕΤΕ.ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΟΥΤΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΑΠΙΖΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ.Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1917 ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΟ 1918 ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΛΙΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ