Τα χαρακτηριστικά της δυναμικής προσωπικότητας -Των ατόμων leader, πoυ καταφέρνουν αυτό που θέλουν

0
115

Αυτό που είμαστε δεν είναι τίποτα άλλο από το σύνολο όσων είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε και νιώσαμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Αυτό το σύνολο έχει όνομα και λέγεται προσωπικότητα: λειτουργεί, όπως ακριβώς λειτουργεί ένας ζωντανός οργανισμός, εξελίσσεται διαρκώς.

Μια δυναμική προσωπικότητα εξασφαλίζει ένα φωτεινό παρόν και ένα λαμπερό μέλλον για το άτομο που την διαθέτει.

Το άτομο με ισχυρή προσωπικότητα πολύ δύσκολα επιστρέφει στο παρελθόν. Ξέρει ότι αν ζεις με αυτό, ανήκεις σε αυτό και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πρόοδο και εξέλιξη.

Τα άτομα με δυναμική προσωπικότητα ξέρουν ότι η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα, η τόλμη και η ανεξάντλητη διάθεση για μάθηση είναι τα κλειδιά που ανοίγουν κάθε κλειστή πόρτα που μπορεί να συναντήσουν.

Ερευνητές προσδιόρισαν τα χαρακτηριστικά των ατόμων-leader. Των ατόμων που έχουν την δύναμη να υλοποιήσουν κάθε στόχο και σχέδιο, να ξεχωρίζουν σε όποιο περιβάλλον κι αν βρεθούν. Είναι οι άνθρωποι που έχουν γρήγορη ανέλιξη στο χώρο εργασίας τους, που προχωρούν σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους και τους βγαίνουν σε καλό, που πιστεύουν στον εαυτό τους.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Bustle, η Clarissa Silva, ερευνήτρια, συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια και relationship coach αναφέρει ότι αυτά «τα άτομα είναι σε υψηλές θέσεις σε κάθε επιχείρηση. Διεκπεραιώνουν κάθε task γρήγορα και αποτελεσματικά».

Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δυναμικών ατόμων:

Unsplash/Esther Driehaus
Unsplash/Esther Driehaus

1) Ακούν με προσοχή την γνώμη των άλλων και κρατούν αυτό που θα τους βοηθήσει.

Αυτός που δεν είναι ανοιχτός στη γνώμη των άλλων, που πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο και «κάνει το σωστό», δεν οδηγείται εύκολα στην επιτυχία. Ο αληθινά δυναμικός άνθρωπος δεν είναι ανασφαλής, είναι ανοιχτός στο διαφορετικό, δέχεται τις συμβουλές και την κριτική. Κρατά τα λόγια που ξέρει ότι θα τον βελτιώσουν.

2) Oι δυναμικοί άνθρωποι δεν φοβούνται το ρίσκο: Μέσω του «ασφαλούς δρόμου» δεν φτάνουμε πολύ μακριά. Με το ρίσκο, μπορούμε να φτάσουμε παντού. Αυτό είναι κάτι που οι δυναμικοί άνθρωποι, οι leader, το ξέρουν καλά. Παίρνουν το ρίσκο και δεν φοβούνται τον κίνδυνο. O,τι κι αν γίνει, ξέρουν ότι έχουν την δύναμη να το αντιμετωπίσουν.

3) Yψηλό αίσθημα ευθύνης: Οι δυναμικοί άνθρωποι αναλαμβάνουν το κόστος του στρατηγικού τους σχεδίου. Έχουν στόχο και πλάνο. Αν κάτι πάει λάθος, δεν χρεώνουν την αποτυχία σε κανέναν. Δεν περιμένουν κανέναν να τους οδηγήσει στην επιτυχία. Ξέρουν ότι ο δρόμος δεν είναι σύντομος, θα έχει εμπόδια, αλλά ό,τι κι αν γίνει θα τα αντιμετωπίσουν. Εχουν πειθαρχία και δεν παρεκκλίνουν εύκολα από το δρόμο που έχουν αποφασίσει ότι θα ακολουθήσουν.

Unsplash/Lesly Juarez
Unsplash/Lesly Juarez

4) «Δημιουργική περιέργεια»: Εχουν δίψα για γνώση, «δημιουργική περιέργεια» για το καινούριο, το διαφορετικό. Ξέρουν ότι μόνο η εμπεριστατωμένη πληροφόρηση μπορεί να συντελέσει στην ανάληψη της σωστής απόφασης. Θέλουν να γνωρίζουν νέες προσωπικότητες και να μαθαίνουν από αυτές.

5) Προσαρμοστικότητα: Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δεν παραμένει στάσιμη για πολύ. Οι απότομες εναλλαγές της κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν στρες. Οι δυναμικοί άνθρωποι ξέρουν να προσαρμόζονται στις αλλαγές, να εστιάζουν στο καλό των πραγμάτων, να μην φοβούνται την πρόκληση, να αντλούν γνώση από τα μαθήματα της ζωής. Να μένουν στο τώρα, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ο leader είναι ανθεκτικός, ευέλικτος. Ενας άνθρωπος που καθοδηγεί τους άλλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ