ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μάγεψε με τη φωνή, την παρουσία & τα τραγούδια της η Ρένα Μόρφη απόψε στο Mylos

0
4520

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μια υπέροχη βραδιά η οποία κύλησε όμορφα μέσα από τα τραγούδια της Ρένας Μόρφη, παλιάς γνώριμης της Κω (είχε ξανά έρθει με τους Imam Baildi),  είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε, στο Mylos beach bar. 

Μια φωνή ουράνια, γλυκιά, μια εικόνα πανεποχική, όπως έχει γραφεί χαρακτηριστικά γι’ αυτήμ. Η Ρένα Μόρφη δεν είναι ένα κορίτσι σαν όλα τ’ άλλα.

Μεταμορφώνεται από Millenial σε λαϊκιά ντίβα εποχής και ονομάζεται Σούλη Ανατολή. Στροβιλίζεται υπό τους ήχους των Ιμάμ Μπαϊλντί και μελώνει τις ψυχές με τα σόλο κομμάτια της.

Οι σπουδαίοι μουσικοί της, σε συνδυασμό με την υπέροχη φωνής της μάγεψαν όσους παρευρέθηκαν εκεί.

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκτοτε ζει στην Αθήνα.

Από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως την Βάσω Ζαγόρη, την Claudia Delmer, τη Φώφη Ρούσου, την Έλλη Πασπαλά και τη Νατάσα Φλουρή.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της βρέθηκε στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι και σήμερα.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi, με τους οποίους συμμετείχε σε μεγάλα, Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015), ενώ έχουν πραγματοποιήσει 6 ευρωπαϊκές περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Καλαμάτα, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Σκόπια, Τουρκία και μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Σούλη Ανατολή. Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική, λαϊκή ντίβα κι εκτός αυτού είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια, στο Βόλο, τη δεκαετία του ’50. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο της και την έκανε ευρέως γνωστή είναι το «Όταν σου χορεύω».

Παράλληλα, κάνει μεταγλωττίσεις τραγουδιών σε ταινίες της Disney και της Μattel. Επιπλέον, χάρισε τη φωνή της σε μια κούκλα, την Barbie Rock Star. Το 2018 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου», υποδυόμενη τη Σούλη Ανατολή.

Toν Μάιο 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο single από το επόμενο και δεύτερο άλμπουμ της που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο ’20. Μια πολύχρωμη cumbia-ντουέτο με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo, με τίτλο «Θα Ανέβω να σε Βρω». Το video clip σκηνοθέτησε ο Χρήστος Δήμας.

Τον Ιούνιο 2019 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ταινία «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» του Αλέξη Καρδαρά. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο 2019.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ