Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια Π. Γκέκας: Το χρονογράφημα έδειξε την Κω…Μεσαριανό Cabernet Sauvignon 2017| Ν. Μωρές:...

Π. Γκέκας: Το χρονογράφημα έδειξε την Κω…Μεσαριανό Cabernet Sauvignon 2017| Ν. Μωρές: Το αφιερώνουμε σε όλο τον Κωακό λαό

0
1187

Οινοποιείο Μωρέ Μεσαριανό Cabernet Sauvignon 2017

ΠΓΕ Κως, Ασκληπιείο Κω, Δωδεκάνησα
Cabernet Sauvignon

Το χρονογράφημα έδειξε την Κω.
Από τον βασιλέα Χάρμυλο, στην Δωρική Εξάπολη, και από κει στα τώρα.
Και ήρθε και εποίκισε, λες και δεν της φτάναν οι Γενοβέζοι κι’οι Ενετοί, οι σκύλοι οι Αγαρηνοί και οι Ιωαννίτες, και το μελανό κλήμα από το ποτάμιο δίχαλο του Μπορντό.
Με ήσυχη, βελούδινη κατάκτηση, γιά να διατρανώσει την αναίμακτη απόβαση του πολιτισμού του κρασιού, δηλώνοντας πως η επιτροπεία του Cabernet, είχε ακόμα μιά θάλασσα περάσει.

Ένα κλικ πριν το βαθύ πορφυρό.
Συμπαγής, νεαρή μύτη με πολύ όμορφα αρώματα κεδροκούκουτσου και ευρέως μπαχαρένιου πεδίου που δεν ενοχλεί καθόλου, να σκεπάζουν μαζί με αμφίρροπη φυτική και βοτανική τάση το μαύρο φρούτο φραγκοστάφυλου, μαζί με creme de cassis. Ελάχιστο βερνίκι και βαλσάμικο, αλλά και γραφιτική νύξη, μαζί με δέρμα, και σε χαμηλό κατώφλι, σκούρα ζουπηγμένα άνθη.

Νόστιμο στο στόμα και πολύ ωραία καλιμπραρισμένο, στον σαρκώδη όγκο που αγγίζει άνετα τον γεμάτο, με την οξύτητα να δίνει ανύψωση ξεπερνώντας την μέτρια διαβάθμιση, και τις παχιές, πολλές τανίνες, να έχουν δεχτεί εξαιρετικό πλανιάρισμα, αφού η καταγραφή ως ισχυρές, δεν αφαιρεί τίποτα από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει. Η αυθόρμητη ζύμωση εμβολίασε με ποικιλότροπα αρώματα που είναι προσώρας κλειστά, ενώ το βαρέλι αγκαλιάζει με μπαχαράτη και κέδρινη διάθεση το θερμό φρούτο που παίρνει στιγμιαία κόκκινη τροπή γιά να επανέρθει στο μαύρο, πάντα υποφαινόμενο ως φραγκοστάφυλο.
Ώριμοι φυτικοί και κάποτε βοτανικοί υπαινιγμοί, με ιώδιο, μελάνι και ευγενική δερματική εκφορά, με πισσώδες κοίτασμα και πολύ μαύρο ορυκτό.

Πολύ πολύ μακρά, εντυπωσιακή επίγευση, που η κόκκινη, όξινη, νόστιμη καταφορά της ως lingonberry και κράνο, της προσθέτει πόντους, μέσα στο μπαχαρένιο περιβάλλον που παραδίδεται σε άπλετο ορυκτό και γραφιτικό πλέγμα, έχοντας και λίγο αλκοολικό στίγμα.

Καταπληκτικό με σκληρές, αψιές νησιώτικες γραβιέρες, η Ναξιώτικη σπαλομπριζόλα με σάλτσα port θα του κάτσει κουτί. Πλατιά ζυμαρικά με ραγού βοδινού και σάλτσα Μαυροδάφνης, Κυριακάτικο ρόστο με σάλτσα gravy και κεδροκούκουτσα.

2021-2030 13% 14-15 € 89+

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ