Σεμινάριο Ποντιακής Γαστρονομίας (Πρόγραμμα Διογενείων 2020)

0
571

Σεμινάριο Ποντιακής Γαστρονομίας

 

🔸Η τουριστική σχολή ANKO Academy διοργανώνει στις 6 & 7 Φεβρουαρίου, δωρεάν σεμινάριο Ποντιακής Γαστρονομίας.

Στόχος είναι να αναδείξουμε την Ποντιακή Κουζίνα και να μάθουμε μέσα από αυτή, την φιλοσοφία του Πόντου.

🔸Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει από την πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Ριζού κα Έφη Παπαδοπούλου

🔸Το σεμινάριο στηρίζεται από τον Σύλλογο Ποντίων Κω – ο Ξενιτέας και εμπεριέχεται στην 4ημερη γιορτή των Διογενείων που οργανώνεται από το σύλλογο.

🔸Λόγω μεγάλης ζήτησης το σεμινάριο θα γίνει στις 6 (Πέμπτη) και θα επαναληφθεί στις 7 (Παρασκευή) Φεβρουαρίου στις 17:00 – 19:30.

🔸Για δηλώσεις συμμετοχής:

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

H παράδοση είναι η σοφία, που κατακτήθηκε μέσα από την πορεία του κάθε λαού στους αιώνες. Αυτή η πολυετής πείρα και εμπειρία την έκανε να αντέξει και να φτάσει ως τις μέρες μας φανερώνοντας την αξία της.

Μέσα από την καθημερινότητα και τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής κράτησε και διατήρησε στοιχεία που άντεξαν στον χρόνο γιατί προήγαγαν αυθεντικές αξίες. Επηρεασμένη από την ιστορία του κάθε τόπου, τη γεωγραφική του θέση, το κλίμα και τα γεωφυσικά του χαρακτηριστικά διαμορφώνει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε λαού. Δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον άνθρωπο και στις αισθήσεις του μέσα στα έθιμα της παράδοσης του κάθε τόπου ξαναβρίσκουμε γεύσεις, αρώματα, εικόνες και ακούσματα αυθεντικά. Η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα χρησιμοποιεί απλά συστατικά χωρίς μεγάλη επεξεργασία και συνδυάζει με σοφία υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Ο οργανισμός δεν καταπονείται με πολύ επεξεργασμένες τροφές και πρωτόγνωρα συστατικά. Η διατροφή αυτή προσφέρεται ως πρόταση ικανή να αντιπαρατεθεί στα σύγχρονα διατροφικά προβλήματα, που οδήγησαν σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και άλλες ασθένειες.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα σεμιναρίου:

Σορβάς (ποντιακή σούπα)

Χαβίτς (χειμωνιάτικο ποντιακό φαγητό)

Ωτία (ποντιακό γλυκό)

Πισία & Πιροσκί

Πίττα Περέκ με ψημένα φυλλωτά

Βαρένικα

Εβριστόν – Σιρόν (προψημένα ζυμαρικά)

Μπορς

ΔΕΙΤΕ περισσότερα ΕΔΩ:

https://anko.edu.gr/el/academy/subject/pontiakh-koyzina/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ