Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ- Β’ ΣΚΗΝΗ Θεατρικό Εργαστήρι Κω στο Σφαγείο

2
280

Στο πλαίσιο των Χειμερινών Ιπποκρατείων 2019-2020,το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κω, Σκηνή Β’,  υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΒΣ, σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση, »Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου. 

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής, φιλοξενείται από μια πλούσια, αστική οικογένεια και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας, Οργώνη. Παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων μελών της οικογένειας που προσπαθούν να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργώνης επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας. Είναι τελικά ο Ταρτούφος επικίνδυνος όπως τον περιγράφουν ή είναι ένας κοινός απατεώνας που είχε την «ατυχία» να πέσει μέσα στο λάκκο των λεόντων, σε μια οικογένεια που είναι και οι ίδιοι θιασώτες μιας υποκριτικής στάσης ζωής;
Στο επίκεντρο του έργου τίθενται ο φαρισαϊσμός, η προκλητική εκμετάλλευση των πιστών από επιτηδείους αλλά και η υποκρισία, η οποία βεβαίως είναι διττή. Η πραγματική υποκρισία υπάρχει σε όλα τα πρόσωπα του έργου, που χρησιμοποιούν ένα προσωπείο το οποίο ενσαρκώνει όλες τις αυθαίρετες ιδέες τους περί ευσέβειας, αρετής, εντιμότητας, για να νιώσουν πως είναι «καλυμμένοι» απέναντι στο καθήκον τους ως ανθρώπων-πολιτών-θρησκευόμενων. Τέσσερις αιώνες μετά την πρώτη του παρουσίαση, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο….

Σκηνοθεσία: Χρύσα Ορφανού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λευτέρης Κουτσογιώργης
Σκηνικά-Κοστούμια-Μακιγιάζ: Milka Stojanovic
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Γρηγοριάδης
Χειρισμός Φωτισμών-Ήχου: Μαρία Μάστορα, Ελβίρα Καραγιάννη, Γιώργος Γρηγοριάδης
Μουσική Επιμέλεια: Χρύσα Ορφανού, Ερρίκος Τρουμούλης
Σχεδιασμός Αφίσας: Στήβη Τασιγεώργου

Παίζουν
Ταρτούφος: Κώστας Μπάρκας
Οργώνης: Ανδρέας Δαβιδόπουλος
Ελμίρα: Ξένια Πολίτη
Ντορίνα: Βασίλης Μπάρκας
Πετρούλα: Γιώργος Τυράς
Κλεάνθης: Ευαγγελία Χατζηστάση
Δάνης: Χριστίνα Πολίτου
Μαριάννα: Σμαράγδα Κυπραίου
Βαλέρης: Σοφία Παπανικολάου
Νομικός: Δημήτρης Τσάμπαλλας
Αστυνομικός: Βάνα Μπίμπα

6-7-8-14 & 15 Μαρτίου, στις 21:00, στο Θέατρο-Πολυχώρος Σφαγείο.
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6906736120
ΔΟΠΑΒΣ:

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Σκηνής Β’ του Δήμου Κω σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ιπποκρατείων,  σας παρουσιάζουν τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου, μια κωμωδία που ξεκινάει τον 17ο αιώνα και καταλήγει στις μέρες μας, στο Θέατρο «Πολυχώρος Σφαγείο», στις 6,7,8 και 14 και 15 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο :6906736120

 

 

Γραφείο Ενημέρωσης

Τμήματος Πολιτισμού Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία στα παιδιά! Break a leg! Μου θυμιζετε τα νιάτα μου που έπαιζα το βασιλιά Λιρ, και εκεί που κρατούσα το κρανίο του Γιορικ και περίμενα να βγει η Ιουλιέτα στο μπαλκόνι της βγήκε ο Αιμίλιος που έπαιζε το Βρουτο και με μαχαίρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ