ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ημέρα Πανελλαδικής δράσης για την υγεία

0
215

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

7 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και μαζί με δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με σωματεία και φορείς θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου την Τρίτη  7 Απρίλη, στις 13:00  .

 

Είναι η κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Η τωρινή κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όπως επίσης σε εξοπλισμούς και υλικά, έχει τις ρίζες της πριν από την πανδημία του κορονοϊού. Οι ευθύνες της κυβέρνηση αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους.

Στο νοσοκομείο της Κω, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, υπάρχουν κενά σε ιατρικό , νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια  λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό.

Ακόμα και σήμερα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους υγειονομικούς δίνονται με το σταγονόμετρο.

Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει.

 

Τώρα είναι η ώρα άμεσα να ξεπεραστούν οι όποιες ελλείψεις και καθυστερήσεις. Η μαζική και συλλογική αποδοχή της ατομικής ευθύνης του κάθε ανθρώπου αναδεικνύει ότι ήρθε η ώρα της κυβερνητικής και κρατικής ευθύνης στη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων και μέσων προστασίας της υγείας του λαού. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

Στην κινητοποίηση θα δοθεί συνέντευξη τύπου, συμμετέχουν:

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω

Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Σύλλογος Γυναικών Μέλος ΟΓΕ

Αγροτικός Σύλλογος

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.

Ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και του Κέντρων Υγείας του συγκροτήματος, όπως Πνευμολόγος για την Κω, παιδίατρος για Κάλυμνο .Να καλυφθούν οι πολλές χρόνιες ελλείψεις στο ΚΥ της Πάτμου που καλύπτει τα μικρότερα γειτονικά νησιά.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Να δημιουργηθεί τώρα εξοπλισμένο στελεχωμένο ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό  μέσα στα hot spot σε Κω και Λέρο και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης
  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών με επίταξη πλοίων αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες.

https://www.youtube.com/watch?v=hrYbOs-kKPg&feature=youtu.be

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ