Ροζ Πανσέληνος: Μοναδικές φωτογραφίες από το καθηλωτικό φαινόμενο

0
247

Όσοι βγήκατε από το σπίτι… μέχρι το μπαλκόνι, δεδομένων των συνθηκών, θα είχατε την ευκαιρία να δείτε ένα καθηλωτικό φαινόμενο στον ουρανό.

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους εμφανίστηκε την Τρίτη (07/04) καθώς είναι η τρίτη και καλύτερη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων.

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης φαίνεται να έχει και έναν συνοδό στον ουρανό, ο οποίος είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε.

Απόψε όμως, θα πραγματοποιηθεί και ένα μοναδικό φαινόμενο, αρκετά εντυπωσιακό, ωστόσο χρειάζεται και μεγάλη προσοχή!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες:

AP_20098504329121.jpg

Η Πανσέληνος στη Μιανμάρ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.