Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με αισιοδοξία, γάντια, μάσκες και αποστάσεις άνοιξαν οι καφετέριες

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με αισιοδοξία, γάντια, μάσκες και αποστάσεις άνοιξαν οι καφετέριες

0
1505

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

Η πρώτη εικόνα από τις καφετέριες μετά την επαναλειτουργία τους.

Έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες, το πρωί της Δευτέρας οι καφετέριες σε ολόκληρη τη χώρα άνοιξαν ξανά, με μέτρα προστασίας, αποστάσεις και τα νέα δεδομένα που ισχύουν λόγω του κορονοϊού.

Τα μαγαζιά απολυμάνθηκαν, τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετήθηκαν στις απαραίτητες αποστάσεις, και το προσωπικό εφοδιάστηκε με μάσκες και γάντια και αντισηπτικά, ώστε να υποδεχθούν τους πελάτες.

Κινητικότητα στις καφετέριες

Η πρώτη εικόνα από το πρωί στα καταστήματα τους δείχνει πως ο κόσμος περίμενε το άνοιγμα των καφετεριών και αρκετοί ήταν εκείνοι που παρά το γεγονός ότι η σημερινή μέρα είναι εργάσιμη, πήγαν για έναν καφέ. Η εικόνα όπως λένε ωστόσο, δεν ήταν ίδια παντού αφού υπάρχουν περιοχές που τα καφέ ήταν γεμάτα και άλλες που οι καφετέριες είχαν ελάχιστους πελάτες.

Πληρέστερη πάντως εικόνα για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του κλάδου θα υπάρχει το βράδυ που θα ανοίξουν και τα εστιατόρια καθώς όπως λένε, ο καφές ήταν μία συνήθεια την οποία  οι καταναλωτές ακόμη και με take away, τη διατηρούσαν και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πάντως πως οι καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία αλλά και αγωνία – προβληματισμό για την επόμενη μέρα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους με αρκετούς από αυτούς να έχουν ήδη συσσωρευμένα χρέη από την περίοδο που έμειναν κλειστοί.

ΒΙΝΤΕΟ -ρεπορτάζ από Δημοτική τηλεόραση Κω Μ. Πολίτου/Μ. Οικονόμου:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ