ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και στην Κω

3
3018

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

Άνοιξαν το πρωί τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα, με αισιοδοξία μετά το lockdown για την πανδημία για τον κορωνοϊό.

Έπειτα από περίπου δυόμισι μήνες, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης περιμένουν τους πελάτες τους στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών τους.

Οι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν για τις επιχειρήσεις εστίασης είναι: Ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά Η ωφέλιμη επιφάνεια ορίζεται ως το άθροισμα της εξωτερικής και της ημιυπαίθριας επιφάνειας Η ημιυπαίθρια εσωτερική θεωρείται μια επιφάνεια όταν αυτή η επιφάνεια εφάπτεται σε αίθριο χώρο.

Οι αποστάσεις καθισμάτων για τους καθήμενους διαμορφώνονται από 70 ως 1.70 εκατοστά.

Το ανώτατο όριο για τους καθήμενους είναι 6 άτομα, με εξαίρεση οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Ισχύει η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας ή ασπίδας προσώπου. Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Μάσκα και γάντια Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για την εστίαση
Οδηγίες για τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες έχει δώσει και ο ΕΦΕΤ:

Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασανσέρ.

Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση

Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών.

Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη

Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις.

Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)

Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)

Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι.

Ακόμα, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away).

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το προσωπικό και οι διανομείς (delivery) πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου αρέσουν οι μάσκες όπως τις φοράνε κάποιοι.
    Καλά κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι κι’ αλλιώς για να αποφύγουν το πρόστιμο τις φοράνε.

  2. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΚΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΆΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ...

    Μέσα στην κρίση κατάφερε να αγοράσει 8 διαμερίσματα Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ…. Κάντε αυτήν την πρόταση βρε τεμπελχανάδες της γιαλατζί φασιστοαριστεράς να σωθεί ο τουρισμός στα νησιά που γράψετε ΜΠΟΥΡΔΕΣ αραχτοί στα γραφεία του γίγαντα Κάπτεν… Αρκετοί από την φάρα σας έχουν πολλά διαμερίσματα στην Κω για ενοικίαση , εξ βουλευτάδες με χρέη στις τράπεζες και τεμπελχανάδες γραμματείς ΟΜ … …

  3. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ...Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΟΛΑ τα καταλύματα στην ΜΚΟ Solidarity του ΣΟΡΟΣ. Αυτήν επέλεξε και ο φραγκοφονιάς ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ….

    Ο γιαλατζί αριστερός ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ νοίκιασε τα 8 νέα διαμερίσματα που αγόρασε μέσα στην κρίση στον Σόρος για την διαμονή Προσφύγων και Λαθρομεταναστών…. Αυτή είναι και η επίσημη πρόταση-γραμμή του ΣφΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό και την εφαρμόζει το πρωτοπαλίκαρο του Αλέξη στην Ευρωβουλή ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ με τα καβούρια στην τσέπη….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ