Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & σερβιτόρων Κω: Όλοι στη συγκέντρωση Πέμπτη 19:00 στην πλ. Κεφάλου

0
286

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394 e-mail: [email protected]

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 11/06 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο τουρισμό,

Οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους  δεν μπαίνουν σε αναστολή.

Ο αγώνας μας τώρα εντείνεται και συνεχίζεται . Για να πάρουμε ανάσα. !

Μέσα Ιούνη και χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο είναι ακόμα στην ανεργία. Εργοδοσία και κυβέρνηση παίζουν με την αγωνία χιλιάδων. Οι αποφάσεις όμως έχουν παρθεί. Η κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση  με τη μεγάλη εργοδοσία του τουρισμού, έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους και υπολογίζουν ποιος συνδυασμός  αντεργατικών μέτρων συμφέρει καλύτερα ,πόσα εκατομμύρια θα επιδοτηθούν ,πως θα τα πάρουν και πως θα   μας ξεζουμίζουν περισσότερο.

Οι επιχορηγήσεις που αποφασίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται στην Ελλάδα με τον τίτλο Συν-εργασία δεν πρόκειται να πάνε στα εργατικά νοικοκυριά. Θα τα μοιραστούν ξανά οι μεγαλοξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες που τα τελευταία χρόνια  με το θαύμα του τουρισμού έβγαλαν 120 δις ευρώ. Για τους   ξενοδοχοϋπάλληλους-επισιτιστές  περισσεύει  να δώσουν  9 ευρώ την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο.

Η εργοδοσία που δεν υποχρεώνεται να  επαναπροσλάβει το περσινό προσωπικό ,έχει στην ευχέρεια της να εφαρμόσει  εκ περιτροπής εργασία,  ημι-απασχόληση , ωράριο λάστιχο, μείωση μισθού.

Όποιος δεν πάει στην δουλειά η επιλογή είναι οι πενταροδεκάρες του επιδόματος ανεργίας.

Και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι ξανά είναι οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφισσες /συνάδελφοι,

Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι για να επανεκκινηθεί η οικονομία, να γυρίσουμε στην κανονικότητα της κυβέρνησης που  είναι δουλειά χωρίς συμβάσεις εργασίας, μεροκάματα του φόβου χωρίς ένσημο, φτώχεια, νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές ,γιατρούς και υλικά  και για τη μεγάλη εργοδοσία φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ζεστό χρήμα και σιγή….νεκροταφείου.

Δε θα συρθούμε πίσω από την «εθνική ομοψυχία» γιατί απλά δεν περνάμε όλοι τα ίδια ζόρια. Εχουμε ματώσει στην ανάπτυξη τους δεν θα ξαναματώσουμε στην κρίση τους.

Στο κάτω-κάτω αν δεν δουλέψουμε εμείς τα ξενοδοχεία, άδεια σαν κουφάρια δεν βγάζουν ούτε ένα δεκαράκι κέρδος. Εμείς είμαστε αυτοί που ιδρώνουμε και βγάζουμε τον πλούτο.

Για αυτό και στις 11 Ιούνη κινητοποιούμαστε ξανά. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Με εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Με το ΠΑΜΕ . Έχουμε  πλαίσιο και την απόφαση να μείνει κανείς εργαζόμενος μόνος του . Αρκετά πληρώσαμε- Δε θα πληρώσουμε Ξανά!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
  • Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι.
  • Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

8/06/2020

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ: Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και σε άλλες χώρες πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ, πάνω από 176.000 στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης που μας καταδικάζει σε μια ζωή-λάστιχο.

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση επιταχύνουν τα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο εργασίας, τους μισθούς, τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο και να δουλεύουμε πιο εντατικά. Με την τηλεργασία, τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια διαλύουν την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή, διαγράφουν τα όρια ανάμεσα στο χρόνο εργασίας και τον ελεύθερο χρόνο μας.

Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί. Η πανδημία όμως μας δίδαξε πόσο παρασιτικός είναι ο ρόλος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των χρηματιστών, των κλινικαρχών, των µμεγαλέμπορων, συνολικά της αστικής τάξης. Και την ίδια ώρα, πόσο  χρήσιμοι είναι οι βιομηχανικοί εργάτες, οι υπάλληλοι των σούπερ µάρκετ και των τραπεζών, οι διανομείς, οι αγρότες, οι µμισθωτοί επιστήμονες, οι ερευνητές, οι νοσηλευτές και οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι καλλιτέχνες, όλοι οι εργαζόμενοι.

 

Ή  θα πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή θα βρούμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα για μας και τις οικογένειές μας.

 

Οι κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, δείχνουν ότι δεν πρέπει περιμένουμε τη σφαγή του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. Αντίθετα, όσο θα κλιμακώνονται οι αγώνες θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Θα διεκδικούμε όλο και περισσότερα. Θα αποκτούμε όλο και περισσότεροι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στην ενότητά μας.

 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο τουρισμό, πανελλαδικά και στην περιοχή μας. Συμμετέχει στη Συγκέντρωση την Πέμπτη 11/06/2020 στις 19:00 στην Κέφαλο.

 

 

Απαιτούμε:

 

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας

 

10/06/2020

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ