Καθαριότητα παντού: πέντε (5) καινούρια απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο Δήμος Κω

11
703

καθαριότητα παντού

πέντε (5) καινούρια απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο Δήμος Κω

 

Με πέντε υπερσύγχρονα οχήματα ενισχύεται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου μας, αναβαθμίζοντας το στόλο οχημάτων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.

Η προσθήκη καινούριων απορριμματοφόρων ενδυναμώνει την υπηρεσία, βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του νησιού, στην προστασία του περιβάλλοντος και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, ο στόλος του Δήμου θα ενισχυθεί με δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας (χωρητικότητας 16 κ.μ.), δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου μύλου (χωρητικότητας 16 κ.μ.) και ένα τριαξονικό όχημα 26 τόνων τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 880.400 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Από το ποσό αυτό 757.700 € αποτελούν επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενώ 122.700 € θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Κω.

Η Δημοτική Αρχή δεν αφήνει καμία ευκαιρία χρηματοδότησης να πάει χαμένη. Αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ σε όφελος των δημοτών και του νησιού μας.

Συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση, με την προετοιμασία προτάσεων για την αξιοποίηση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όταν εκδοθούν οι σχετικές προσκλήσεις.

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια των οχημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους την 8η Ιουλίου 2020.

 

 

Γραφείο Τύπου

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μολις ερθουν να τα στειλατε και αυτα στην Κεφαλο να τα κανουν »ΣΕΡΒΙΣ» οπως εκαναν και τα προηγουμενα οι κεφαλιανοι! Επισης καποτε ειχε ο Δημος επι Καισερλη ενα μηχανιμα που ρουφουσε αμμο και την πεταγε στις παραλιες αυτο θα μας πει καποιος αρμοδιος που ειναι η τι απεγινε?

    • Ξυνεστε παλι…μην παει χαμενος ο μισθος….εμ τι αλλο θα λεγατε..
      Εντωμεταξυ…το τσιπακι ….θα εντοπιζει τους ΨΕΥΤΕΣ…τους.ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ….
      τους ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ..τους ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ…και θα ειδοποιει με alert μυνημα τυπου
      Χαρδαλια…..
      Που σας πονει και που σας σφαζει….χιχιχι

  2. Σε ποιο όνειρο το ειχες δει αυτο το μηχάνημα του Καϊσερλή που πετούσε άμμο;εχετε χαζέψει τελειος μερικοί

  3. Ελεος εγω διαβαζοντας τον τιτλο νομιζα οτι ηδη τα εφεραν.Διαγωνισμο προκηριξαν….και βλεπουμε γα του χρονου.

  4. Νικητςρα προχωρα. Παρε μερικες μπουλντοζες να κα θαρισεις την κοπρια. Οπου τους αγγιζεις βρωμανε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ