ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Το παραδοσιακό ψήσιμο του πασχαλινού κατσικιού σε ξυλόφουρνο στην Καρδάμαινα

3
6061

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ιεροτελεστία το παραδοσιακό ψήσιμο του πασχαλινού κατσικιού σε ξυλόφουρνο στην Κω.

Δείτε την διαδικασία όπως έγινε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του φίλου Γιάννη Γερασκλή στην Καρδάμαινα.

Κατσίκι στον παραδοσιακό φούρνο

 

Ανάβουμε τον φούρνο για δύο έως τέσσερις Ώρες ανάλογα με την υγρασία που έχει μαζέψει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αν τον έχουμε ανάψει τις τελευταίες ημέρες δυο ώρες είναι αρκετές.

 

Αφού τοποθετηθούν οι κατσαρόλες με τον οβελία το χτίσιμο του φούρνου με λάσπη  θα κρατήσει την θερμοκρασία μέχρι και την επόμενη ημέρα. 
Το μειονέκτημα του παραδοσιακού φούρνου είναι το ότι ξεκινάει με πολλή υψηλή θερμοκρασία και σταδιακά πέφτει, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. 
Το πλεονέκτημα είναι η φοβερή γεύση και η οικονομία.

Οι παλιοί χειριστές φούρνων έλεγαν ότι είναι έτοιμος όταν ρόδιζε από μέσα τα πυρότουβλα.

Πάντως το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χριστος ανεστη! Και με σιγανο ρυθμο να δουλευετε τα πηρουνια σημερα…οσοι βεβαια εχουν ευαισθητο εντερο ..έχει αφεψημα κατά της ευαισθησιας ….

  2. Αυτά είναι!!!!!!!! Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια που ψηναμε το κατσικακι στον παραδοσιακό φουρνο του παππού και της γιαγιας και γινόταν πεντανοστιμο παιδιά,τα εσπαγε πραγματικά.Μπράβο στον φίλο Γιάννη,να είναι πάντα καλά και να συνεχίζει να ψηνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ