ΔΕΙΤΕ Το Νέο ΔΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ

1
1760

Η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε από τις αρχαιρεσίες συνεδρίασε χθες Τρίτη 4/10/2016.

Χαιρετίζει τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Σωματείου και με τη συμμετοχή τους και σε αυτή την μάχη συνέβαλαν στην προσπάθεια, να αντιπαλέψουμε από κοινού την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας.

Η αύξηση της συμμετοχής σε νέους χώρους ,σε αυτές τις σύνθετες -δύσκολες συνθήκες αναδεικνύει τις δυνατότητες όσο και την θέληση των εργαζομένων να οργανωθούν στο σωματείο.

Δυνατότητες που οφείλει να αξιοποιήσει η νέα Διοίκηση,εφαρμόζοντας τους στόχους και το πλαίσιο με το οποίο απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου,που η κυβέρνηση θέλει να τους αφαιρέσει το δικαίωμα του εφαπαξ στην 20ετία!

Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση,που καταργεί την 20ετία με μια εγκύκλιο, επιβεβαιώνει ότι η αντιασφαλιστική επίθεση δεν σταμάτησε τον περασμένο Μάη με την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου. Τα μέτρα που εξειδικεύουν αυτήν την επίθεση θα συνεχίζουν να έρχονται βροχή το επόμενο διάστημα, μαζί με το αντεργατικό πακέτο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Έτσι η νέα Διοίκηση αφού συγκροτήθηκε σε σώμα αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε συντονισμό με συνδικάτα και σωματεία του κλάδου πανελλαδικά ενάντια στην κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ,ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει το ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο. Δηλαδή ένα ταμείο δίχως καμιά εγγύηση του κράτους, για τα αποθεματικά που συγκεντρώνονται από τη δουλειά μας και που θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες τραπεζιτών, ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και τελικά ξανά στους εργοδότες .

Είναι αυτονόητο καθήκον μας η οργάνωση άμεσης απάντησης ενάντια σε αυτούς που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν την πολιτική που ξηλώνει κάθε κατάκτηση, κάθε δικαιώματος που απέμεινε ,αλλά και ενάντια σε αυτούς που αποτελούν δεκανίκια τους όπως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΟΕΕ-ΥΤΕ .

Συγκρότηση σε σώμα

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λάμπρου Ιωάννα

2. Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μακρή Κική

3. Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φούσκας Ηλίας

4. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιαννάκου Τασία

5. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λιόντας Νίκος

6. ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μακάρθι Ρόναλντ

7. ΤΑΜΙΑΣ: Καρανάσιος Γιώργος

8. ΜΕΛΟΣ: Γιαρέμ Νερκίς

9. ΜΕΛΟΣ: Αλεξάκης Αντώνης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

4/10/2016

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ