Βασίλης Γεωργούλης: Προσφυγιά μια λέξη ένα με την Ελλάδα

3
1358

 

Σήμερα για 16η χρόνια γιορταζετε η παγκόσμια ημέρα προσφύγων. Προσφυγια, ένα ζήτημα διαχρονικό με τις περισσότερες χώρες και να εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα. Η χώρα μας στην ιστορία της το έχει ζήσει και θεωρείται παγκοσμίως ειδικά τα τελευταία χρόνια από τις πιο ευαισθητοποιημενες χώρες παγκοσμίως. Ένα ζήτημα όμως λεπτό και πολλές φορές επικίνδυνο καθώς οι πρόσφυγες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης επιτηδειων. Μετανάστες «βαφτιζοντε » πρόσφυγες, κυκλώματα εκμετάλλευσης αθωων ψυχών αλλά και πολιτικές στην πλάτη αυτών των ανθρώπων! Αυτή τη μέρα η χώρα μας έχει ξεχωριστή θέση γιατί πραγματικά κάθε σπίτι κάθε οικογένεια παλαιότερα έχει ζήσει την Προσφυγια. Από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Πόλη. Την Αίγυπτο, τη Νότια Ιταλία.

Προσφυγια μια λέξη ένα με την Ελλάδα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ..ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ..ΜΕ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ..ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΥΓΑΣ..ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕ..ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ..ΕΞΩ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ..ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.ΕΜΠΑΙΝΕ ΝΟΜΙΜΑ…ΟΧΙ ΠΑΡΑΟΝΟΜΑ .ΔΕΝ ΒΙΑΖΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΒΕ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ..ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ….ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΓΙΑΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΑ ΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ .ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΣΟΠΙΚΕΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ.ΟΤΙ ΔΕΝ …ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ..ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ..ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ..ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΖΙΧΝΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ..ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ..ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ..ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΑΛ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΥΣ

  2. Με άψογο στυλ και άνεση ο Βασιλάρας έβαλε άλλο ένα γκολ στα κλισέ και την ασχετοσύνη. Επαναστάτης του καναπέ και των social μύδια, τάραξε πάλι τα νερά και φύτεψε έναν μικρό Τσε και Βάρα σε κάθε αναγνώστη.

    Je suis Kompinezon

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ