Παραολυμπιακοί 2016:Χρυσός ο Στεφανουδάκης στο Ρίο! Χάλκινο ο Μπακοχρήστος στην αρση βαρών (Vid)

0
1374

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016:Χρυσός ο Στεφανουδάκης στο Ρίο!
Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με βολή στα 29.45 μέτρα ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους αγώνες του Ρίο κάνοντας και ρεκόρ αγώνων!

Με αυτό το μετάλλιο η Ελλάδα έφτασε τα τρία καθώς υπάρχουν τα δύο στη σφαιροβολία στην πρώτη ημέρα των Αγώνων.

Άρση βαρών σε πάγκο: Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστοςxrisos_o_stefanoydakis_aegeanews-1

Άρση βαρών σε πάγκο: Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος | onsports.gr
Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι 162 κιλά σήκωσε και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Κάρα, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος σχεδόν κατά ένα κιλό (52.57κ ο Μπακοχρήστος, 53.79κ. ο αντίπαλός του).

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: 2ο Χρυσό στον στίβο από τον Στεφανουδάκη στο ακόντιο

xrisos_o_stefanoydakis_aegeanews-30
Μιχάλης Τσώχος , CNN Greecexrisos_o_stefanoydakis_aegeanews-2
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: 2ο Χρυσό στον στίβο από τον Στεφανουδάκη στο ακόντιο
Χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό – Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff
Η Ελλάδα πανηγυρίζει το 2ο χρυσό της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τον στίβο, με τον Μανώλη Στεφανουδάκη να κερδίζει τον τελικό του ακοντισμού στην κατηγορία F53/54.

Διαβάστε επίσης

xrisos_o_stefanoydakis_aegeanews-20

Παραολυμπιακοί 2016: συγκλονιστική παρουσία σε 4 τελικούς της κολύμβησης
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: κατάθεση ψυχής στην πισίνα
Με μεγάλες βολές από το ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής οδηγούσε την μάχη από την αρχή: η πρώτη κιόλας πήγε στα 29.45 έκανε ρεκόρ αγώνων (29.33 ο Φινλανδός Νινιμάκι το προηγούμενο από το Πεκίνο) και εξασφάλισε το Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.

Ο 2ος Μεξικανός Ζεπέδα έριξε 25.92, ενώ ο τρίτος Λευκορώσος Τρίπουτς 23.56.xrisos_o_stefanoydakis_aegeanews-1

stefanoudakisresults
(Τα επίσημα αποτελέσματα)

2016 09 09T135201Z 1087069 HT1EC9912IB6O RTRMADP 3 PARALYMPICS RIO ATHLETICS
(Πηγή: Reuters / JASON CAIRNDUFF)

Δείτε τις 3 πρώτες βολές του Στεφανουδάκη

(Πηγή: Facebook / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα – Hellenic Paralympic Team @parateamGRE)
Θερμή υποδόχη στο δίδυμο της σφαιροβολίας

Αυτό είναι το 3ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα και το δεύτερο χρυσό, μετά την χθεσινή επιτυχία στην σφαίρα των Κωνσταντινίδη-Ζησίδη.

Στους δύο Έλληνες Παραολυμπιονίκες επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή κατά την επιστροφή τους στο Παραολυμπιακό Χωριό. (Πηγή:Facebook / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα – Hellenic Paralympic Team @parateamGRE)

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω ν’ αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του μπαμπά μου που τον έχασα πρόσφατα. Θέλω να ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσα τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Είναι πραγματικά μοναδική στιγμή για μένα να ακούω τον εθνικό και να βλέπω τη σημαία να κυματίζει ψηλότερα απ’ όλες, γιατί εγώ, έκανα κάτι για την πατρίδα μου. Από τη δική μου προσπάθεια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια», είπε στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο Sport ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης.
Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια της ποδηλασίας

Μακριά από τους χρόνους τους έμειναν η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και η Παρασκευή Καντζά στον τελικό των 1000 μέτρων ατομικής χρονομέτρησης της κατηγορίας Β στην ποδηλασία πίστας, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Χαλκιαδάκη, με οδηγό την Αργυρώ Μηλάκη ήταν 10η με χρόνο 1:13.431, ενώ η Καντζά, με οδηγό τη Βασιλική Βουτζάλη, πήρε τη 14η θέση με επίδοση 1:23.748.

(Πηγή: www.paralympic.gr / Nikos Karanikolas)
Τελικοί για την κολύμβηση

Στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S2 προκρίθηκε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης (23.40 ώρα Ελ.). Τελικός και για την ομάδα 4×50μ ελεύθερο 20 πόντων, με τους Παναγιώτη Χριστάκη, Γιώργο Σφάλτο, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και Χρυσούλα Αντωνιάδου (02.50).

Τέλος, στα 50 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S6, ο Παναγιώτης Χριστάκης ήταν 11ος με 35.46 και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, παρότι η επίδοσή του είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Δείτε όλο το σημερινό πρόγραμμα με τις συμμετοχές που απομένουν

VIDEO: http://www.cnn.gr/news/sports/story/45745/paraolympiakoi-agones-2016-2o-xryso-ston-stivo-apo-ton-stefanoydaki-sto-akontio

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ