Γάκης με Υφ. Αθλητισμού: «Μόνιμο μέλημα της Πολιτείας είναι να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα οι αθλητές με αναπηρία»

0
183

Δημήτρης Γάκης με τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Μόνιμο μέλημα της Πολιτείας είναι να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα οι αθλητές με αναπηρία»

***

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του για την ανάδειξη του αθλήματος και τη στήριξη των Σωματείων καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Χρήστος Καλούδης, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για να του παραδώσουν την τιμητική πλακέτα που του απένειμε η Ομοσπονδία στον τελικό του φάϊναλ φορ του αθλήματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μπάσκετ με αμαξίδιο και έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις διοργανώσεις της ΟΣΕΚΑ και τις δράσεις των ομάδων, που, όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, φέτος αυξήθηκαν κατά δύο. Κοινή επιθυμία και δέσμευση όλων ήταν να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ενίσχυση και τη διάδοση του μπάσκετ με αμαξίδιο, που αποτελεί μια σημαντική δράση για την «ορατότητα» των ΑμεΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας για να συνεχιστεί η θετική πορεία του αθλήματος και υπογράμμισε τη σημασία των Αγώνων τόσο στην προσέλκυση νέων αθλητών, όσο και στην προβολή του ισχυρού μηνύματος μιας κοινωνίας που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Η στελέχωση των ομάδων με γυμναστές και η δημιουργία ενός γηπέδου για το άθλημα στην Αθήνα, θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση, είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σημειώνοντας: «Ο αθλητισμός, που ενώνει, που εντάσσει και δεν αποκλείει, είναι κάτι παραπάνω από διέξοδος. Είναι τρόπος ζωής». Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του. Είναι σημαντικό η Πολιτεία να ενισχύει και να ενθαρρύνει με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες και κινήσεις που προωθούν την ένταξη, τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, την «ορατότητα» των Ατόμων με Αναπηρία. Η σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον. Εύχομαι να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν ακόμη και θα συνεχίσουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτόν το δρόμο».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ