ΓΣ «ΗΠΙΟΝΗ» Κω: Ακαδημίες Ρυθμικής Γυμναστικής Μάγκυ Μιχαηλίδου Σεγραίδου

0
3483

Ακαδημίες Ρυθμικής Γυμναστικής

Μάγκυ Μιχαηλίδου Σεγραίδου

Γ.Σ. «ΗΠΙΟΝΗ» Κω

Με σεβασμό στο νησί της Κω και την ιστορική του άξια , ο γυμναστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ονομάζεται Γυμναστικός Σύλλογος ¨ΗΠΙΟΝΗ» Κω.

Στην ελληνική μυθολογία η Ηπιόνη ήταν σύζυγος του Ασκληπιού, του αρχαίου θεού της Ιατρικής. Η Ηπιόνη ήταν δευτερεύουσα θεότητα. Θωρείται από πολλούς ως κόρη του Μέροπα, σημαντικού μυθικού βασιλιά της νήσου Κω και λατρευόταν στο Ασκληπιείο της Κω ως θεά της μαιευτικής. Το όνομα της σημαίνει « Ήπια ίαση ». Είναι σημαντικό για το σύλλογο να αντιπροσωπεύει όπου εμφανίζεται την σημαντικότητα και την ιστορικότητα του νησιού μας τόσο με το όνομα του, όσο και με την ποιότητα της δουλειάς του στα παιδιά σε όλα τα τμήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου απαρτίζεται μεταξύ άλλων από επιφανείς ανθρώπους του νησιού μας, που στηρίζουν τον αθλητισμό και τις δράσεις για τα παιδιά και θαυμάζουν την ρυθμική γυμναστική.

Η κα Μιχαηλίδου εκτός από Πρωταθλήτρια Ελλάδος 1987 – 1989 και την πλούσια θητεία της ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στην Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική 1986-1989 (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Seoul 1987 και Χάλκινη Βαλκανιονίκης το 1988 ) είναι Κλινική Εργοφυσιολόγος με Master από το Πανεπιστημίου CSU , Los Angeles ΗΠΑ στην Θεραπευτική Άσκηση και την Πρόληψη & Αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων. Βασική της μέριμνα είναι η υγεία και η σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών, η ορθοσωμία και η αποφυγή / αντιμετώπιση ορθοπεδικών διαταραχών

( σκολίωση –κύφωση – πλατυποδία κλπ) καθώς και η αποφυγή τραυματισμών.

Οι βασικοί  στόχοι της Ακαδημίας Ρυθμικής Μάγκυ Μιχαηλίδου είναι η προαγωγή του αθλητισμού, η ανάπτυξη του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής και του «Ευ Αγωνίζεσθε» στα παιδιά.

Τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα ανά ηλικία, ξεκινούν από 3- 4 ετών και έχουν σαν στόχο την εκγύμναση και τη διασκέδαση των παιδιών μέσα από τη γυμναστική και το παιχνίδι, τη καλλιέργεια και τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων τους καθώς και τη καλή σωματική και φυσική κατάσταση τους. Προτεραιότητά είναι η ανακάλυψη των ταλέντων τους σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο και η αγωνιστική δραστηριότητα των μεγαλύτερων παιδιών βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντας τους. Οι ακαδημίες της ρυθμικής θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2018 με τμήματα:

4-6 ετών ( baby )

6-8 ετών ( junior)

8-10 ετών ( advance )

10 ετών και άνω ( senior )

Προαγωνιστικό / Αγωνιστικό Τμήμα

Οι προπονήτριες είναι πτυχιούχοι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι κλασσικού χορού & μουσικοκινητικής αγωγής.

Όλα τα παιδιά της ακαδημίας θα προπονούνται από όλες τις προπονήτριες ανάλογα με την ειδικότητα τους , καθώς η προπόνηση τους θα άφορα :

  1. Προπόνηση Δύναμης , Φυσικής Κατάστασης & Ευλυγισίας

  2. Μάθημα Κλασικού χορού & Μουσικοκινητική Αγωγή

  3. Τεχνική οργάνων Ρυθμικής Γυμναστικής.

  4. Για το καλοκαίρι που διανύουμε την Τρίτη 10/7 ξεκινά προπόνηση προετοιμασίας το Προαγωνιστικό/ Αγωνιστικό Τμήμα του συλλόγου με την δεσποινίδα Μαρία Τρακόσσα, διπλωματούχο χορεύτρια και κάτοχο αναγνωρισμένου πτυχίου διδασκαλίας χορού του International Dance Teachers Association (Μπαλέτο & Μόντερν Τζαζ) και την κα Μιχαηλίδου.

Η δασκάλα του χορού έχει δυνατότητα να αναλάβει και άλλα παιδιά της ρυθμικής εκτός του προαγωνιστικού τμήματος για την καλοκαιρινή σεζόν που θα ήθελαν να γυμναστούν και να ασχοληθούν με το κομμάτι του κλασσικού χορού και μουσικότητας όσον αφορά στην ρυθμική.

Η Ακαδημία θα λειτουργήσει επισήμως τον Οκτώβριο του 2018 και εκτός από προπονήσεις στα Δημοτικά Αθλητικά Γήπεδα θα διαθέτει και ιδιόκτητη αίθουσα προπόνησης για περισσότερες ώρες και διευκόλυνση των γονέων στα ωράρια των παιδιών.

( Πληροφορίες: 2242048208 / 6937042188 / 6934571698 / email: maggiemichailidou@hotmail.com )

Σας ευχαριστούμε, με εκτίμηση

το προσωρινό Δ.Σ. / η υπεύθυνη ακαδημιών Μάγκυ Μιχαηλίδου Σεγραίδου ΜSc.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ