ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μια υπέροχη παρουσίαση ρυθμικής γυμναστικής η πρώτη εκδήλωση της ΗΠΙΟΝΗΣ Κω στις εγκαταστάσεις του Άγιου Φωκά Beach Club

0
3477
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία πολλών μελών-φίλων του νέου Γυμναστικού συλλόγου ΗΠΙΟΝΗ ΚΩ, παιδιών της ρυθμικής γυμναστικής, γονέων και συγγενών τους πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις του Άγιου Φωκά Beach Club,

Την παρουσίαση έκανε Υπεύθυνη των Ακαδημιών Ρυθμικής Γυμναστικής του Συλλόγου, Μάγκυ Μιχαηλίδου Σεγραίδου MSc, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ηπιόνη σύμφωνα με την μυθολογία ήταν κόρη του βασιλιά της Κω Μέροπα και σύζυγος του Ασκληπιού, του αρχαίου θεού της Ιατρικής. Επομένως ήταν η μητέρα των θυγατέρων του, οι οποίες είχαν τα ονόματα Ιασώ, Αίγλη, Πανάκεια, Υγιεία και Ακεσώ. Η Ηπιόνη ήταν δευτερεύουσα θεότητα παρά τον Ασκληπιό. Αναφέρεται ότι άγαλμα της Ηπιόνης υπήρχε στην Επίδαυρο, δίπλα στο άγαλμα του Ασκληπιού. Τονίζοντας επίσης ότι όπου εμφανίζονται τα παιδιά θα φέρουν και την ιστορία του νησιού μαζί τους.

«Η ΗΠΙΟΝΗ δεν αφορά μόνο τη ρυθμική γυμναστική. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της, αλλά είναι και πολλά άλλα πράγματα. Κυρίως δράσεις που προσφέρουν. Σκοπός ήταν να προσφέρει στα παιδιά κάτι παραπάνω. Να δίνει σε όλα τα παιδιά την ίδια ευκαιρία να εξελιχθούν. Έτσι λοιπόν η ΗΠΙΟΝΗ θέλει να κάνει κι άλλες δράσεις κοινωφελείς και χρησιμοποιώντας την ειδικότητα τη δική μου στη θεραπευτική γυμναστική και κάποιων άλλων συναδέλφων φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε με τους φορείς του νησιού και με το δήμο όσον αφορά τους μόνιμους κατοίκους της Κω που είναι στις καταστάσεις της πρόνοιας να μπορούν να παίρνουν δωρεάν συμβουλές και θεραπευτικά προγράμματα σε ότι αφορά την υγεία τους, το μυοσκελετικό τους σύστημα. Ο σύλλογος είστε εσείς όλοι και τα παιδιά γι’ αυτό και όλοι μαζί θέλουμε να προχωρήσουμε αυτή την ιδέα και να την πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι προπονήτριες του συλλόγου κι έγινε ενημέρωση για τα τμήματα και τις δράσεις του συλλόγου (προπονήσεις ευλυγισίας, δύναμης, τεχνικής, κλασικού χορού που είναι η βάση της ρυθμικής.

Ακολούθησε μια πολύ όμορφη επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής με «ζέσταμα» από την Δασκάλα χορού και εξαιρετική μπαλαρίνα Μαρία Τρακόσσα (η οποία κατάγεται από την Κω, ζει στο Λονδίνο κι ανέλαβε τα παιδιά τους θερινούς μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα).

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις εγγραφές που ξεκινούν  για την χειμερινή περίοδο 2018-19. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν μπουφές και ποτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ