ΘΛΙΨΗ: Έφυγε από τη ζωή ο 97χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Πολυχρονόπουλος

0
2369

  ΘΕΜΑ:  Έφυγε από τη ζωή  ο 97χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

 

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 4/7 μία από τις μεγαλύτερες μορφές του στίβου της Πάτρας και της Ελλάδας βυθίζοντας στο πένθος την κοινωνία του αθλητισμού της πόλης . O Ανδρέας Πολυχρονόπουλος πέθανε σε ηλικία των 97 ετών, η αγάπη του για τον αθλητισμό τον έκανε να ξεχωρίζει στα πρωταθλήματα Βετεράνων, στα οποία συμμετείχε.

 

Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος είχε διακριθεί σε κάθε μικρή και μεγάλη διοργάνωση βετεράνων, πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σε Βαλκανικούς Αγώνες,

 

Ο Πατρινός Βεετεράνος στο πρωτάθλημα (95-99) του 2018 τερμάτισε στα 100μ. με χρόνο 30,2″ και στο μήκος είχε επίδοση 1,01μ.

 

 

 

Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλους την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στη σφαιροβολία και το μήκος στην κατηγορία Μ95-99, όπου πέτυχε ισάριθμα πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ!

 

 

Πιο συγκεκριμένα κατέρριψε το πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ στο μήκος με 1.46μ. και στη σφαίρα με 3.85μ.!

Επίσης στην κατηγορία των 90-94 ετών ήταν κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ στίβου βετεράνων: στα 60μ. κλειστού με χρόνο 15».29, στα 200μ. κλειστού με 59».53 και στο μήκος με 1.69μ.

 

 

  Οι Αθλητές , οι Αθλήτριες και τα μέλη του Δ/Σ του ΣΕΒΑΣ ΚΩ « Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του εξαίρετου Συναθλητή και Φίλου Ανδρέα Πολυχρονόπουλου.

 

      Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος , ήταν για όλους εμάς ένας Άνθρωπος που με την παρουσία του στους Αγώνες μας έδινε δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια για την προαγωγή του Αθλητικού Ιδεώδους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

 

                                      

                                                                                   Εκ του Δ/Σ ΣΕΒΑΣ ΚΩ

                                                                                        « Ο Φειδιππίδης»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ