Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Καιρός: Από τις ξαπλώστρες και τις παραλίες στα… αδιάβροχα!

Καιρός: Από τις ξαπλώστρες και τις παραλίες στα… αδιάβροχα!

0
1386

Ο καιρός θα μας τρελάνει και από εκεί που ψάχνουν ομπρέλες για να καθίσουμε κάτω από τον ήλιο στην παραλία, το Σάββατο θα ψάχνουμε ομπρέλες για να.. γλυτώσουμε από την βροχή και τις καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo μια γρήγορα κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, από το βράδυ της Παρασκευής έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής), η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και περιοχές που βρέχονται από το Βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες – Βόρεια Εύβοια). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν – σύμφωνα πάντα με το meteo- και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως ένταση.

Ποια είναι η πρόβλεψη του meteo για το Σάββατο

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το meteo, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ενημερώνει το meteo, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων, όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί σύμφωνα με το meteo από 22 έως 28 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ολική μεταστροφή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο (17.08.2019) με τις βροχές και τις καταιγίδες να έχουν την τιμητική τους.Ο καιρός στα ανατολικά και τα βόρεια θα παρουσιάσει αύριο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (17.08.2019) από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στην ανατολική Στερεά έως το μεσημέρι και στην Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά στις Κυκλάδες καθώς και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, σταδιακά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ