Απέραντη θλίψη στη Ρόδο και τα νησιά για το θάνατο του Μιχάλη Κόκκινου

0
4509

Θλίψη σκόρπισε στη Ρόδο τη γενέτειρα Νίσυρο και όχι μόνο ο θάνατος του Μιχάλη Κόκκινου.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα δεν σταματούν από τους Δωδεκανησίους που τιμούν την προσωπικότητα το ήθος και την προσφορά του Μιχάλη Κόκκινου.

O υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Μιχάλη Κόκκινου:

«Ο Μιχάλης Κόκκινος έφυγε έχοντας δικαιώσει το πέρασμά του από αυτή τη ζωή, προσφέροντας στον τόπο του.

Άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς, ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, έγραψε τη δική του ιστορία στον αθλητισμό της Ρόδου και της Δωδεκανήσου.

Με αξιοσημείωτη και διακριτή παρουσία στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση, απέρχεται έχοντας την καθολική αναγνώριση όλων για την προσφορά του.

Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Βασίλης Υψηλάντης: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα το θάνατο του Μιχαήλ Δ. Κόκκινου.

Ενός σημαντικού ανθρώπου που υπηρέτησε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια και όραμα, προσφέροντας ιδιαίτερα μεγάλο έργο στην αυτοδιοικητική, οικονομική και αθλητική ζωή της Δωδεκανήσου. Η προσφορά του αυτή θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Α’ Κοσμήτορας Βουλής

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου 

Στη συλλυπητήρια δήλωση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα ακόλουθα:

Η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και εξέχοντος προσώπου της Ροδιακής κοινωνίας, Μιχάλη Κόκκινου, μας βρίσκει όλους ενωμένους στην θλίψη και στην συμπαράσταση προς τους δικούς του ανθρώπους, για την απώλειά τους.

Ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος που είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του υπηρετώντας τον συνδικαλισμό, τον αθλητισμό και τα κοινά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Ρόδου  Φώτης Χατζηδιάκος 

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αποχαιρετά τον Μιχάλη Κόκκινο έναν άνθρωπο αρχών, αξιών και ιδανικών έναν ενεργό πολίτη, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην πολυεπίπεδη διαδρομή του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Αθλητισμό, στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε σήμερα ένα άνθρωπο αρχών, αξιών και ιδανικών.
Έναν ενεργό πολίτη, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην πολυεπίπεδη διαδρομή του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Αθλητισμό, στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. ‘Ενα αγαπητό συμπολίτη μας, που διακρινόταν για το ήθος, την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατική του συνείδηση.
Έναν μαχητή σε αγώνες μικρούς και μεγάλους.
Ένα οραματιστή για το μέλλον του τόπου μας, που αγαπούσε την ευθύνη, άνοιγε δρόμους δημιουργίας, με θάρρος και δύναμη. Έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη, που με την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Αμαλία, δημιούργησαν μια αξιοπρεπή οικογένεια, με παιδιά και εγγόνια. Μοιραστήκαμε μαζί σκέψεις για τα τοπικά μας θέματα, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις και διέκρινα στο πρόσωπο του το ενδιαφέρον, το πείσμα, τη δυναμική και τη θέληση ενός νέου ανθρώπου.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Το έργο και η μνήμη του θα παραμείνουν ζωντανά.

Ο Δήμος Νισυρίων

Ο Δήμος Νισυρίων  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Νισύριου Μιχάλη Κόκκινου, πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου και εξέχοντος προσώπου της Ροδιακής κοινωνίας.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο εκλιπών ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα για τα νησιά μας και ιδιαίτερα τη Ρόδο στην οποία εγκαταστάθηκε από νεαρή ηλικία. Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και τα αθλητικά σωματεία  του νησιού διατελέσας Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρόδου, της ΚΑΕ Κολοσσός, της ΠΑΕ Ρόδου και  για πολλά έτη Πρόεδρος του Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου η « ΠΟΡΦΥΡΙΣ» . Ήταν ο πρώτος μεταδικτατορικός γενικός γραμματέας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου το 1974 και από τα ιδρυτικά μέλη των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων το 1947.

Παντού διακρινόταν για την οξύτητα του πνεύματος και  τις ικανότητές του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

To Εργατικό Κέντρο 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με την αναγγελία του θανάτου του Μιχαήλ Κόκκινου,ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας (1974-1976)του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, συνεδρίασε και αποφάσισε:
1) Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια
2) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ρστην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Σε ανακοίνωση του ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ Κόκκινος αναφέρει τα ακόλουθα:

Έφυγε από κοντά μας ο Μιχάλης Κόκκινος, «ο πρόεδρος των προέδρων», όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε.

Άνθρωπος ικανός και δραστήριος, με ιδιαίτερη και επιτυχημένη συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον αθλητισμό. Η απουσία του μεγάλη και αισθητή. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αιωνία η μνήμη!

To ψήφισμα της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Στο ψήφισμα της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Στην θλιβερή αναγγελία θανάτου του Προέδρου  της  Ομάδας  μας
Κολοσσός Ρόδου H Hotels Mιχαήλ Κόκκινου συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισε τα εξής:
1. Να παραστεί  σύσσωμο  στην εξόδιο ακολουθία του θανόντος
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του
θανόντος
3. Να καταθέσει στέφανον στην σωρό
4. Να δημοσιεύσει  το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ.

Η τελευταία παρουσία και φωτογράφιση 12.07.19

Η φωτογραφία από την παρουσία του Μιχάλη Κόκκινου στην παρουσίαση του βιβλίου του αδελφού πρώην δημάρχου Μάνου Κόκκινου, στο Μουσείο Σύγχρονης Νεοελληνικής Τέχνης στις 12 Ιουλίου 2019.

Πηγή: skyrodos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ