Απόστολος Παπανικολάου: Ετοιμάζει μεγάλο σεμινάριο Brazilian Jiu Jitsu με τον Franco Vacirca

0
376
 

Μεγάλο σεμινάριο στην Κω από τον Παπανικολάου

O Aπόστολος Παπανικολάου ευελπιστεί στην διάδοση του Brazilian Jiu Jitsu στα Δωδεκάνησα και ετοιμάζει ένα σπουδαίο σεμινάριο με τον Franco Vacirca στις 2 Μαΐου του 2020. Ο κόουτς του Kos De Pirata Team μιλάει στο Fightsports.gr σχετικά:

«Περνώντας δύσκολα στη ζωή μου, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές καταστάσεις χάους, έμαθα μέσα από τις πολεμικές τέχνες να γίνομαι δυνατότερος, αφήνοντας πίσω τον ψεύτικο κόσμο.

Δεν με απασχολούν τα χρήματα, δεν είχα ποτέ και δεν είναι ο πρωταρχικός μου στόχος η απόκτηση. Σέβομαι απόλυτα την δουλειά μου, βγάζοντας τίμια όσα μου αρκούν για να ζήσω, ακολουθώντας πιστά και πάντα δίπλα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ζιου ζιτσου για το καλύτερο της σχολής μου.

Προβληματισμένος λοιπόν από την σύγχρονη κοινωνία, βλέπω τα πράγματα πλέον ρεαλιστικά. Γι’ αυτό λοιπόν εστιάζω κυρίως πως να κάνω τον άλλον να νιώσει οικεία μέσα στον χώρο μου.

Εκεί όπου διδάσκω, περνώντας σε καθένα το μήνυμα πως να είναι ανοικτός σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει. Για να ακολουθήσει κάποιος τον δρόμο των πολεμικών τεχνών πρέπει να αφήσει πίσω κάθε κακή σκέψη που τον απασχολεί, οδηγώντας την ύπαρξή του σε ένα ήρεμο, ήσυχο και μοναχικό περιβάλλον, όπως η ηχώ ενός ποταμού.

 Πρόσφατα λοιπόν απόκτησα τον δικό μου άνθρωπο στο Brazilian jiujitsu, Είμαι της παράδοσης που σημαίνει μαθαίνει μια τεχνική θα πρέπει λοιπόν να μπορείς και να την υποστηρίξεις ρεαλιστικά. Μου άρεσε πάντα η εφαρμογή και ο τρόπος σκέψεις της οικογένειας Gracie. Και τελικά ο άνθρωπος μου δεν άργησε να έρθει. Franco Vacirca. 

Να αναφέρω Επίσης ότι είναι τιμή που θα των εκπροσωπήσω στην Κω μετά από δικιά του πρόταση. Όπως το ενδιαφέρον που υπάρχει μετά από τηλεφωνική επικοινωνία η συνεργασία και με τα γύρω νησιά Ρόδος,Κάλυμνος».

Ο Franco Vacirca υπήρξε μαθητής του Hemeterio, που είναι κάτοχος ενός από τις εννέα κόκκινες ζώνες που μοίρασε ο Helio Gracie. Ο κ. Παπανικολάου από τις 5 Νοεμβρίου έχει τον δικό του μέντορα στο Brazilian Jiu Jitsu που είναι ο Vacirca, εκπρόσωπος της Gracie Concepts για την Ευρώπη. Προέρχεται από την Jiu Jitsu Global Federation με πρόεδρο τον Rickson Gracie.

O Παπανικολάου αναβαθμίστηκε κατακτώντας την μοβ ζώνη ενώ θα ακολουθήσει τον Vacirca σε σεμινάριο που θα κάνει στην Ευρώπη και ύστερα θα καταλήξουν για τον μεγάλο σεμινάριο στην Κω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ