Πρωταθλητής Δωδεκανήσου στο μπάσκετ γυναικών ο Ανταγόρας

0
1304

Ο Ανταγόρας Κω είναι πανάξια ο νέος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στο γυναικείο πρωτάθλημα κερδίζοντας με άνεση και με νταμπλ-σκορ τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (58-29) στο σημερινό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Από τη στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Παπούλη ήταν σοβαρή και συγκεντρωμένη από την αρχή, δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία για να πάρει τη νίκη. Οι Κώες «βραχυκύκλωσαν» τα ατού του Γ.Α.Σ. (Λαού, Κυπραίου) και έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο τους στο παιχνίδι. Με πολυφωνία στο σκοράρισμα και σαφώς καλύτερη ποιότητα σε έμψυχο δυναμικό, ο Ανταγόρας πήρε αυτό που άξιζε και αυτό που φαινόταν… πριν καν ξεκινήσει η φετινή χρονιά. Το ιστορικό σωματείο κατακτά τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του στο γυναικείο πρωτάθλημα και πλέον θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Α2 Κατηγορία, στα μπαράζ που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Αθήνα. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν από νωρίς με τον Ανταγόρα να κάνει το 21-5 (10’), για να ισορροπήσει το παιχνίδι ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στο β’ δεκάλεπτο και να κρατήσει τη διαφορά στα ίδια επίπεδα. Τα πάντα τελείωσαν στη γ’ περίοδο, με τον Ανταγόρα να ανεβάζει στροφές και τελικά να φτάσει σε ρυθμούς ρελαντί στη νίκη και κατά συνέπεια στην κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 21-5, 28-10(ημ.), 45-19, 58-29

Διαιτητές: Φάκαρος- Βλάσσης

ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ (Παπούλης): Κουζούκα 2, Κωστούλα 10(1), Κασάπογλου 8, Πατμίου 7, Μαρίνου 2, Καραμπατζάκη 12, Σβύνου 1, Στάκκου 2, Δρεττάκη 4, Μαρκόγλου 8, Χατζηνικολάου 2.

Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Χατζηκαλημέρης): Κυπραίου 6, Βόλα, Σουλούνη 3(1), Δανελλάκη 2, Λαού 2, Γαλαχουσίδη 6(1), Ντέτσκα 2, Κεντικελήν Σ. 5, Κουλτινιού, Παπαδημητρίου 1, Μαυροματάκου 2, Λιαμή.

Στην τρίτη θέση ο Ιπποκράτης

Ο Ιπποκράτης Κω ήταν ο νικητής στον «τελικό της παρηγοριάς» και κερδίζοντας με 56-51 τον Ιβίσκο κατέκτησε την τρίτη θέση στο φάιναλ-φορ του γυναικείου πρωταθλήματος. Τα νεαρά κορίτσια του Αντώνη Ασημακόπουλου είχαν περισσότερη διάθεσή και έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη, την οποία πήραν. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Ιπποκράτης συμμετείχε φέτος με νεαρά κορίτσια, ενώ και ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος έπαιξε με πάρα πολλές απουσίες σε μία προβληματική από κάθε άποψη χρονιά. Οι νικήτριες είχαν με διψήφιο αριθμό πόντων τις Νικηταρά, Καλυμνιοναρή και Κουτρέτση Μ., ενώ από τον Ιβίσκο όλη η ομάδα ήταν οι Πετράκη Α. και Κούβαλη, που πέτυχαν 38 από τους 51 πόντους.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 11-11, 22-24(ημ.), 40-45, 51-56

Διαιτητές: Αρνάς- Θεοδοσίου

Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ (Σαρίκας): Λούππη 4, Ξουρή Α. 6, Πετράκη Α. 20(2), Πετράκη Μ. 3, Κούβαλη 18(2), Κουρή, Ξουρή Π., Κυριάκη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ  (Ασημακόπουλος): Μεταξά 4, Χατζαντώνη 4, Χατζηστέργου 2, Χατζησουλεϊμάν, Κουτρέτση Ξ,. 5, Κουτρέτση Ε., Γιαλλούση Μ. 2, Καλυμνιοναρή 12(1), Κουτρέτση Μ. 13, Γιαλλούση Α., Καρανάσου, Νικηταρά 14.

12sports.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ