ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δυναμική παρουσία Κώων δρομέων στον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

3
7155

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με την συμμετοχή πολλών Κώων Μαραθωνοδρόμων και δρομέων (οι οποίοι δίνουν πάντα δυναμικό παρών σε αντίστοιχες διοργανώσεις) πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου.

Συγκεκριμένα οι Κώοι δρομείς που πήραν μέρος στον Μαραθώνιο, τον ημιμαραθώνιο των 20χλμ και τα 5 χλμ είναι οι:

Λευτέρης Πουλιού, Μανώλης Τσίκνης, Παναγιώτης Βασιλειάδης, Θανάσης Καματερός, Κώστας Κωστογλάκης, Σταμάτης Πλατέλας, Αφεντούλης Στεργιώνης, Δημήτρης Αμανατίδης, Νικήτας Θαλασσινός, Βαγγέλης Μπόμπουρας, Γιώργος Θάνος, Αντώνης Τρουμούλης, Γιώργος Μπαραχάνος, Στέλιος Δρόσος και για πρώτη φορά η καλή συνάδελφος Σάντυ Λαδικού!

ΒΙΝΤΕΟ από την βράβευση του βετεράνου και πάντα μάχιμου Λευτέρη Πουλιού ()

Γιορτή ζωής και αθλητισμού ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Μία αληθινή γιορτή αθλητισμού και ζωής ήταν ο 4ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία στο Νησί των Ιπποτών!

Τα χαμόγελα περίσσευαν καθώς ο Μαραθώνιος της Ρόδου αγκαλιάστηκε από τους δρομείς και τους κατοίκους του νησιού, αποτελεί και με τη βούλα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο Νότιο Αιγαίο και πλέον ατενίζει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, ώστε κάθε χρόνο να είναι καλύτερος και μεγαλύτερος.

Νικητής στο Μαραθώνιο ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου που είναι Δωδεκανήσιος καθώς κατάγεται από τη Σύμη, ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Sabine Chalupa από την Αυστρία, με τις απονομές να τις κάνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μαζί με την Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη που ήταν επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης.

«Όλα πήγαν καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να αφιερώσω τη νίκη στην προπονήτρια μου τη Ράνια Ρεμπούλη που με έχει ανεβάσει επίπεδο. Ηταν η Τρίτη χρονιά που τρέχω στη Ρόδο και φέτος έκανα ατομικό ρεκόρ. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, απλώς κάποιες στιγμές φυσούσε κόντρα άνεμος και με επηρέασε, αλλά τέλος καλό, όλα καλά«, δήλωσε ο Χατζηιωάννου.

Την απονομή στις γυναίκες του Μαραθωνίου έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος, Νίκη Ξάνθου. Στα αξιοσημείωτα ήταν ο τερματισμός της Μαρίας Πολύζου με χρόνο 4.08.23 που ολοκλήρωσε το όραμα της να τρέξει μέσα σε τρεις εβδομάδες τρεις Μαραθωνίους προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το Οραμα Ελπίδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη που τα κατάφερα και εκπλήρωσα αυτό το μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα. Είναι πολύ σημαντικό εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού να παρακινούμε τον κόσμο να προσφέρει, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνας, μία πολύ καλή διοργάνωση που είμαι σίγουρη ότι κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερη».

Στον Ημιμαραθώνιο νικητής ήταν ο Μάριος Βασίλης Πέτρου και στις γυναίκες η Κατερίνα Ασημακοπούλου, με τις απονομές να τις κάνει στους άνδρες ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο Πέτρου είπε: «Η διαδρομή είχε κάποια δύσκολα σημεία, αλλά ήταν πολύ ωραία και περνούσε από τα ωραιότερα μέρη της Ρόδου. Κάποιες φορές ο άνεμος μας ταλαιπώρησε λίγο αλλά όλα ήταν άψογα και σίγουρα θα ξανάρθω».

Η Ασημακοπούλου τόνισε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη γιατί έτρεξα πρώτη φορά Ημιμαραθώνιο. Χάρηκα για την πρώτη θέση γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχα ταλαιπωρηθεί από μία ίωση. Η διοργάνωση ήταν υπέροχη».

Στα 10χλμ έτρεξε η πρωταθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη. «Ηταν ένας αγώνας αρκετά καλός και στόχος μου ήταν να κάνω κοντά στα 35 λεπτά. Είμαι σε πολύ κατάσταση και στόχος μου είναι στο Αμβούργο να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο. Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω το χορηγό μου, την Adidas Ρόδου αλλά και το σύλλογο μου τον ΑΓΕΣ Κάμιρος».

Στα 5χλμ έτρεξαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας Νίκο Συρανίδη.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και ο παιδικός αγώνας 1000 μέτρων με εκατοντάδες παιδιά να πλημμυρίζουν το κέντρο της Ρόδου, χαρίζοντας πανέμορφες εικόνες.

Οι τρεις νικητές ανά κατηγορία:

Μαραθώνιος

Μιχάλης Χατζηιωάννου 2:49.49

Αλέξανδρος Μπόλιας 2:52.36

Cristopher Bronte Αγγλία 3:05.59

Sabine Chalupe Aυστρία 3:27.00

Εύα Βασιλακοπούλου 3:34.18

Shir Blustein Ισραήλ 3:43.33

Ημιμαραθώνιος

Μάριος Βασίλειος Πέτρου 1:19.54

Δημήτριος Τσώκος 1:22.29

Γιώργος Κυπριάδης 1:26.45

Κατερίνα Ασημακοπούλου 1:20.41

Φίλιππα Πουλίδου 1:33.16

Στεργιούλα Παπαδοπούλου 1:38.09

10χλμ

Μιχάλης Στέλλας 41.00

Νίκος Καντάς 41.04

Ηλίας Γρίβας 41.40

Ράνια Ρεμπούλη 35.03

Daniel Rottner Iσραήλ 43.58

Αγάπη Παπαιωάννου 49.25

5χλμ

Νικόλας Ρουσούλης 17.12

Παναγιώτης Τσώκος 18.34

Sam Tonkin Αγγλία 21.08

Μαρία Μάργαρη 21.43

Ελένη Γιάννη 22.31

Μαγδαληνή Αρωνιάδα 22.57

ΦΩΤΟ:

1 Ο νικητής στο Μαραθώνιο ανδρών Μιχάλης Χατζηιωάννου

2 Η νικήτρια στο Μαραθώνιο γυναικών Sabine Chalupa

3 Η Μαρία Πολύζου

4 Η απονομή στους νικητές του Μαραθωνίου από τον Γιώργο Χατζημάρκο και την Αννα Κορακάκη

5 Η απονομή στις νικήτριες του Μαραθωνίου από τη Μαριέτα Παπαβασιλείου και τη Νίκη Ξάνθου

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κ.Καματερος με χρόνο.3.40 που είναι…μηπος η φώτο..και τα αποτελέσματα ειναι περσινά……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ