Ο Γιώργος Αμυράς για 5η χρονιά οδηγεί την «Ποδηλατοδρομια Πολιτισμού Πάτμου

0
915

Ο Γιώργος Αμυράς για 5η χρονιά οδηγεί την «Ποδηλατοδρομια Πολιτισμού Πάτμου .

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Καλοκαιριού

 

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός και πάλι αγκαλιά στην 5η Ποδηλατοδρομία Πάτμου, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Με επικεφαλή τον Γιώργο Αμυρά, ποδηλάτες από την Αθήνα, την Πάτμο την Σάμο και τη Δωδεκάνησο, θα ποδηλατήσουν 19,5 χλμ για να ενώσουν συμβολικά τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της Πάτμου, Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι, Κάμπος και Καλλικατσού, μεταφέροντας το μήνυμα του ΕΥ ΖΗΝ στη Ζωή μας και του φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μεταφοράς.

Η εκκίνηση των ενηλίκων θα γίνει,  το πρωί   του Σαββάτου από τη Χώρα το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, θα περάσουν από τη Σκάλα, θα ενωθούν με τους μικρούς ποδηλάτες της Τζούνιορ ποδηλατοδρομίας και θα τους συνοδεύσουν μέχρι τον πούντο του Φτέρη από όπου θα συνεχίσουν επιστρέφοντας στην πλατεία της Σκάλας. Οι ενήλικες θα συνεχίσουν Κάμπο και θα τερματίσουν επιστρέφοντας από Σκάλα  και Γροίκο στην Πέτρα της Καλικατσού, που βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου ο οποίος έχει ενταχθεί στους ομορφότερους κόλπους του κόσμου. Η υποδοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατιστών και η απονομή των διπλωμάτων θα γίνουν στο Ξενοδοχείο PATMOS AKTIS suites & spa  σε μια μικρή δεξίωση, ευγενική προσφορά του ξενοδοχείου.

Η 5η ποδηλατοδρομία πολιτισμού αφιερώνεται στο βαπτιστήρι του Ιωάννη Θεολόγου, όπου θα γίνει και η σχετική λαογραφική ενημέρωση.

Την ποδηλατοδρομία οργανώνουν η εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ www.patmostimes.gr η ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και ομάδα εθελοντών.

Η Ποδηλατοδορμία Πολιτισμού περιλαμβάνεται στις Δράσεις για το ΕΥΖΗΝ στα πλαίσια της Εβδομάδας Γαστρονομίας Πάτμου. Μέγας χορηγός ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ. Συνδιοργανωτές: Δήμος Πάτμου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγοί φιλοξενίας: Patmos aktis suites & spa, Romeos Hotel, villa zacharo.

Χορηγοί: Blue star ferries, Keridis works, Pleiades restaurant and pool bar, ELIN , jumpo BACHAS, ΑΒ food market-Νίκος Μίχας, Mάρκος Παππάς.

Χορηγοί επικοινωνίας: www.patmostimes.gr- H RODIAKI- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-AEGEAN NEWS – PATMOS RADIO 91 – Αιγαίο 95,8 – volvano SANTORINI – Sport Kyklades, Σαμιακή Τηλεόραση, www.ikariaki.gr

Υποστηρικτές : PIXELS advertising. AΣ ΞΑΝΘΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΣΤΙΒΟΣ.ΕΠΑΛΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ drone

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ