Ο Δημήτρης Ντάρμος από Κω στο BREVET Τρίπολης (φωτό)

0
366

 

Οχι μόνο έτρεξε αλλά και τερμάτισε εντός του προβλεπόμενου χρόνου ο ποδηλάτη που εδώ και χρόνια ζεί και εργάζεται στο νησί μας

Ενας ποδηλάτης απαράμιλλου ήθους αλλά και σπουδαίος αθλητής με συμμετοχή ακόμα και σε BREVET 1000 χλμ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΟΤρίπολης διοργάνωσε τον ποδηλατικό αγώνα στην Αρκαδία, τον επονομαζόμενο και ως «Brevet».

Περίπου 70 ποδηλάτες πήραν την εκκίνηση στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, με στόχο να διανύσουν και να τερματίσουν τα 200 χιλιόμετρα της απαιτητικής διαδρομής.

Η κυκλική διαδρομή 200χλμ.πέρασε μέσα από γραφικά χωριά, ιστορικά μνημεία, και δασική φύση στα πανέμορφα αρκαδικά βουνά. Οι αθλητές διένυσαν την απόσταση Λεβίδι – Βλαχέρνα – 111 – Δάφνη – φράγμα Λάδωνα – Τρόπαια – Λαγκάδια – Καρκαλού – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Καρύταινα – Μεγαλόπολη – Τρίπολη.

Τα Brevets ξεκίνησαν από τη Γαλλία. Είναι ερασιτεχνικοί αγώνες χρονομετρημένων διαδρομών 200, 300, 400, 600, 1.000 ή και περισσότερων χιλιομέτρων με καθορισμένη μέγιστη διάρκεια και σε κάθε είδος (ασφάλτινου) δρόμου. Τα Brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη.

Όπως ανέφεραν οι αθλητές αυτό που έχει σημασία για εκείνους είναι ο τερματισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ