ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Κω η ταινία «AYLA»παρουσία γνωστών Τούρκων ηθοποιών και ΜΜΕ (Πρόγραμμα – ΣΤ)

3
1059

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το 7ο Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος στην Κω και στην Αλικαρνασσό, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Δήμων και στοχεύει να αποτελέσει θεσμό πολιτισμού που θα προάγει την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Για το πρόγραμμα, τις ταινίες, το γκαλά που θα γίνει στην Κω παρουσία πολλών ηθοποιών και ΜΜΕ από τη γείτονα χώρα και όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες έδωσαν αναλυτική συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στο ξεν. Κως, (μετά την Κωνσταντινούπολη) ο   Πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδιοκτήτης της αλυσίδας κινηματογράφων «Cinemarine» Cenk Sezgin,ο γνωστός πρωταγωνιστής και φίλος της Κω Sarp Levendoglou (ο οποίος κάνει τις διακοπές του με θαλάσσια σπορ, στην Κέφαλο) και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ηλίας Σιφάκης.

Κορυφαίο γεγονός για την Κω είναι η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “AYLA”, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες θέτοντας υποψηφιότητα για το OSCAR καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Μετά την προβολή της οποίας (το Σάββατο 23/9) θα ακολουθήσει γκαλά στον θερινό ορφέα, στο οποίο αναμένεται να παραστούν πάνω από 50 άτομα από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων, ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι άλλες  προβολές θα γίνουν στον χειμερινό Ορφέα και ξεκινούν την Τρίτη παρουσία διάσημων Τούρκων πρωταγωνιστών ηθοποιών.

Το Τουρκικό Φεστιβάλ, που στόχος είναι να γίνει Ελληνοτουρκικό (γίνεται μια προσπάθεια να έρθουν σε συνεννόηση και με Έλληνες παραγωγούς ταινιών) είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε μεπρωτοβουλία του Συνδέσμου Πολιτισμού και Κινηματογράφων του Μπόντρουμ, με την υποστήριξη των 2 Δήμων, που αποτελεί θεσμό για την απέναντι πόλη, αφού διοργανώνεται εδώ και 6 χρόνια. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδιοκτήτης της αλυσίδας κινηματογράφων «Cinemarine» Cenk Sezgin, τόνισε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ότι διοργανώνεται ταυτόχρονα σε δύο πόλεις (Κω-Αλικαρνασσό),χώρες (Ελλάδα-Τουρκία) και ηπείρους (Ευρώπη-Ασία).

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Η. Σιφάκης τόνισε ότι «η Κως του Πολιτισμού είναι αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου προβάλει την Κω στην τουρκική τουριστική αγορά αλλά και διεθνώς».

Τέλος, ο ηθοποιός  και φίλος της Κω, Sarp Levendoglou δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στο νησί και πάλι (συνδυάζοντας και τις διακοπές του με την μητέρα του). Παρών στην ΣΤ ήταν επίσης (βηθώντας και στην μετάφραση) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης» Μεμίς Καδρή που επίσης συγκαταλέγεται στους χορηγούς του Φεστιβάλ (τους ανέφερε όλους ονομαστικά ο κ. Cenk (ΒΙΝΤΕΟ).

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ ωραία αυτα τα φεστιβάλ…
    Αλικαρνασσός ή Μποντρουμ ;;; τι σημασια έχει,ας φανούμε και δεν γα#%+@×*

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ