ΟΡΑΜΑ: Φαιδρός κ. Κυρίτση είναι εκείνος που προσέρχεται σε μιαν εκδήλωση που άλλοι διοργάνωσαν για να υπογράψει ένα μνημόνιο

32
805

Σε ποια γλώσσα του κόσμου η υποβάθμιση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου ονομάζεται «εξωστρέφεια»…

Προφανώς ο κύριος Κυρίτσης όταν συγγράφει τις φαιδρές ανακοινώσεις της παράταξης του έχει κάποιον καθρέπτη απέναντί του!!!

Φαιδρός κύριε Κυρίτση είναι εκείνος που προσέρχεται σε μιαν εκδήλωση που άλλοι διοργάνωσαν για να υπογράψει ένα μνημόνιο που άλλοι το έγραψαν εκπροσωπώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του Δήμου της Κω.

Φαιδρός είναι εκείνος που θυμάται στο παρά πέντε μιας συνεδρίασης να φέρει εκτάκτως ένα θέμα τόσο σοβαρό για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου του.

Φαιδρός είναι εκείνος που αρνείται να εισηγηθεί ένα θέμα είτε γιατί απλά… βαριέται είτε γιατί δεν πιστεύει τίποτα από αυτά που ως άλλοθι υποστηρίζει ότι θα πετύχει μέσα από το δίκτυο.

Φαιδρός είναι αυτός που πιστεύει ότι ο χρόνος σταμάτησε στον Μάιο του 2014 και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε 20 μήνες θα κληθεί να λογοδοτήσει στον Κωακό λαό.

Φαιδρός είναι εκείνος που σέρνεται από τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες και εξαρτήσεις.

Το δίκτυο του κου Κυρίτση άλλα πράγματα θέλει να προωθήσει και όχι τα συμφέροντα του τόπου. Άλλες σχέσεις και άλλα σχήματα.

Τι προτείναμε; Η έδρα του δικτύου όπως ιστορικά αρμόζει να είναι στην Κω. Συνιστά αυτή μας η πρόταση απομόνωση;

Τι προτείναμε; Υλοποίηση των ιατρικών και φαρμακευτικών συνεδρίων στη γενέτειρα του Ιπποκράτη. Συνιστά αυτή η διεκδίκηση απομόνωση;

Ας μάθουν λοιπόν οι φαιδροί και επικίνδυνοι όλου του κόσμου ότι μπορεί τα Ασκληπιεία της αρχαιότητας στην Ελλάδα να ήταν πολλά σε αριθμό (υπολογίζονται γύρω στα 300), αλλά όλα αυτά ήταν κυρίως τόποι λατρείας του Ασκληπιού. Μόνο στο Ασκληπιείο της Κω ΑΣΚΗΘΗΚΕ επί αιώνες η ΙΑΤΡΙΚΗ, γι’ αυτό και ο μεγαλύτερος γεωγράφος της αρχαιότητας, ο Στράβων, το ονόμασε «σφόδρα ένδοξον». Κι αυτό τα λέει όλα.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του Ασκληπιείου μας, την ισοπέδωση της Ιπποκρατικής Ιδέας και στη μετατροπή του Ασκληπιείου μας σε ουραγό της Επιδαύρου για να ικανοποιηθούν οι πολιτικοί και όχι μόνο φίλοι σας.

Αν πιστεύατε κε Κυρίτση στις επιλογές σας γιατί με τον πλέον κρυφο-φαιδρό τρόπο δεν υπογράψατε το μνημόνιο σε μιαν ειδική εκδήλωση παρουσία των δημοτικών συμβούλων (ο θεός να τους κάνει) που το ψήφισαν;

Γιατί δεν αναρτήσατε στο διαύγεια ως συνημμένο το μνημόνιο στην ιστορική απόφαση που λάβατε ερήμην της Κωακής κοινωνίας και των επιστημονικών συλλόγων;

Η ματαιοδοξία στην περίπτωση του κου Κυρίτση ανταγωνίζεται την φαιδρότητα η οποία ωχριά μπροστά στην επικινδυνότητα.

Η Κως ήταν και θα παραμείνει τόπος αυτόφωτος με ανθρώπους περήφανους οι οποίοι δεν ανέχονται διάττοντες αστέρες τύπου Κυρίτση, αυλικών και «απευθείας αναθεσάκηδων».

Επί τη ευκαιρία καθώς το περίφημο «μνημόνιο της Επιδαύρου» φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης περιμένουμε να ακούσουμε τις τοποθετήσεις των τοπικών εκπροσώπων της καθώς και των άλλων πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου για να γνωρίζει ο Κωακός λαός τι απεργάζεται έκαστος για το μέλλον του…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έργο «Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου .ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΚΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» εντάχθηκε σε δράση του Υπ. Περιβάλλοντος.Με χρηματοδότηση, ύψους 985.000,00 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
    -Διαμόρφωση διαδρομών επίσκεψης στα μνημεία του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και ανάπλαση των χώρων εξυπηρέτησης.-Δημιουργία βοτανικού κήπου και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Ασκληπιείου.
    -Αποκατάσταση και επαναλειτουργία της αρχαίας εισόδου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.
    -Ανάπλαση της πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα, που συνδέει τα δύο ιερά της Επιδαύρου (Ασκληπιού και Απόλλωνος) / (βλ. συνημμένη εικόνα).http://maxhtika.blogspot.gr/2017/04/blog-post_0.html

  2. Οπως ολη η Ελλάδα κατα διαβόλου!ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ.

    Αισθάνθηκα άσχημα σαν Κωος από αυτά που άκουσα από ξένους γιατρούς με το τελείωμα της τελετής . Δεν γνώριζαν τίποτα για το καπέλωμα , έρχονται για τρία χρόνια συνεχώς και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν -ολα τα έξοδα τα κάλυψαν οι σύλλογοι τους και τα άλλα φελουδάκια ούτε ενα καφέ για το καλωσόρισμα αλλά θέλαν να κλέψουν το από το κυρος της εκδήλωσης και να λανσαριστουν ότι είναι ικανοί να κάνουν μεγάλες εκδηλώσεις για κονδύλια ευρωπαϊκά. Χάσαμε μια πολύτιμη εκδήλωση που πήγαινε να γίνει μόνιμα εδώ.

  3. Οι κομπλεξικοί δεν άκουσαν μόνο την δημόσια καταγγελία του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου που εκπροσωπεί ολους τους συλλόγους της Ελλάδας οτι ΄»εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα για την υπογραφή αυτης της συμφωνίας» και το είπε στην τελετή στο ασκληπιείο Καποιοι δημοσιογράφοι ή δεν το άκουσαν ή ‘καναν οτι δεν το άκουσαν Ο τοπικος σύλλογος των γιατρών είναι πανάξιος αφού αυτος εφερε για 3 χρόνια την εκδήλωση αυτή στη Κω και γίνεται εδώ με δική του πρωτοβουλία.

  4. Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!! ΨΕΥΤΌΘΟΔΩΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.

  5. Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!! ΨΕΥΤΌΘΟΔΩΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ

    Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κύριος Μανιάτης ως υπουργός Περιβάλλοντος το 2014 δήλωσε ότι ξεκινά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ( ΥΠΕΚΑ) «ένα διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα αναδείξει τον Ασκληπιείο της Επιδαύρου σε παγκόσμιο τόπο προσέλκυσης ενός εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που είναι οι Γιατροί και φοιτητές Ιατρικής από τα Πανεπιστήμια όλου του πλανήτη. Τα εκατομμύρια των γιατρών και φοιτητών Ιατρικής θα προσκαλούνται να επισκεφτούν και να ορκιστούν με τη λήψη των πτυχίων τους ή με την ολοκλήρωση τής ειδικότητάς τους, στο χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου …..»Χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή».

  6. Η Λάρισα σύμφωνα με την ert.gr έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επιστροφή του Ιπποκράτη και πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη.
    «Αυτό είναι σημαντικό για να πατήσουμε και να αναδείξουμε τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες για την ύπαρξη του τάφου του στο σημείο του αγάλματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί γεγονός. Καθυστερήσαμε αρκετά να εισπράξουμε κάτι από το περιουσιολόγιο που εμπεριέχει ο Ιπποκράτης» ανέφερε o γνωστός καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».
    Τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο πάρκο Αλκαζάρ απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει τη σύνδεση με τον πατέρα της Ιατρικής, αποκαλώντας τον «συμπολίτη»
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

  7. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΩ.Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΟΙΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ

    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟ.

  8. οι συμβουλοι της δυναμης αλλαγης ειναι προβατα?ψηφιζουν εναντιον του νησιου?

    απιστευτα αυτα που γινονται.τι απολογουνται?

  9. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ,ΣΥΚΩΦΑΝΤΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ..ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΟΣΑ ΕΣΠΕΙΡΕΣ!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΜΜΕΝΗ» ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ? ΝΤΡΟΠΗ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
    ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΠΙΣΩ Ο ΚΟΣ.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ…ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΑ Η ΛΑΡΙΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ..ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ «ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΦΕΛΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

  10. Φαιδρός κύριε Κυρίτση είναι εκείνος που προσέρχεται σε μιαν εκδήλωση που άλλοι διοργάνωσαν για να υπογράψει ένα μνημόνιο που άλλοι το έγραψαν εκπροσωπώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του Δήμου της Κω.

  11. Μόνο στο Ασκληπιείο της Κω ΑΣΚΗΘΗΚΕ επί αιώνες η ΙΑΤΡΙΚΗ, γι’ αυτό και ο μεγαλύτερος γεωγράφος της αρχαιότητας, ο Στράβων, το ονόμασε «σφόδρα ένδοξον». Κι αυτό τα λέει όλα.

  12. Φαιδρός είναι εκείνος που σέρνεται από τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες και εξαρτήσεις.
    Το δίκτυο του κου Κυρίτση άλλα πράγματα θέλει να προωθήσει και όχι τα συμφέροντα του τόπου. Άλλες σχέσεις και άλλα σχήματα.

  13. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΒΕΔ, ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ,ΣΕΠΕ, ΤΑΞΙ,ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ,ΕΛΜΕ,ΔΟΕ ΦΟΡΕΩΝ,ΣΥΛΛΟΓΩΝ

    ΚΛΠ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΩ?

  14. Εσεις κυρια Ρουφα καλα τα λέτε αλλα το ΘΗΡΙΟ που λέγεται ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ δεν εχουν αναδείξει το θεμα της Ιπποκρατικης ιδέας.Θα μου πείτε καλα τι εχουν αναδείξει;Σωστά!!! Οταν οι δημοσιογράφοι για μερικα ψίχουλα ανακοινώσεων προπαγανδίζουν την δημοτικη αρχη.Δεν βλέπουν ομως πως θα γλιστρησουν στα ιδια τους τα σάλια…

    Υγ.και προφανώς κυριε Κιαρη δεν αναφερομαι στο δικο σας ηλεκτρονικο μεσο το οποιο δεν πηρε ποτε ουτε ενα ευρω για διαφημιστικους λογους απο το δημο.

  15. Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!!
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.

  16. ΚΥΡΙΤΣΗ,ΜΑΡΑΓΚΕ,ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ STHN AEGEANWES ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

    ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΜΑΡΑΓΚΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΜΑΣ ΗΧΕΙΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΛΕΚΤΗΚΑΤΕ,.ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ,ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Η-Θ-Ε-Ι-Τ-Ε.ΟΙ ΚΩΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ..ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  17. Από τίς λίγες φορές που διαβάζω ένα σοβαρό κείμενο δημοτικής παράταξης…Δίχως βρισιές,ανοησίες,ασυναρτησίες κ.λ.π. Οι άλλες παρατάξεις Ζερβός,Κική,Παυλίδης μούγκα….Από ότι φαίνεται ‘η τα βρήκαν με τον Κυρίτση ή κατέθεσαν τα όπλα….Η απάντηση του γραφείου τύπου του δήμου αναμενόμενη. Υπολείμματα,σουράματα,φαντάσματα,κ.λ.π.Δυστυχώς επτωχεύσαμεν σε όλα..Καλή νύχτα….

  18. Ρε παιδιά έχει δίκιο η Ρούφα. Μπειτε στο διαδυκτιο να δείτε τι γίνεται στη Λαρισα με τον Ιπποκράτη. Αυτοί θα μας τον πάρουν και ο κΥρίτσης συμφωνεί;

  19. ΒΡΕ ΛΑΚΕΣ ΚΩΟΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΒΡΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΒΡΕ ΕΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ;
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ