ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ: «Η Κως διεκδικεί ενωμένη – 95 εκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης – κινητοποιούμε αυτούς που πρέπει…»

14
809

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ :Η Κως διεκδικεί ενωμένη. Κινητοποιούμε αυτούς που πρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό – Στα 95 εκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου επιχειρεί να κινητοποιήσει εκ νέου ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές στο δημόσιο χώρο και στα μνημεία από το σεισμό της 21ης Ιουλίου.

Αμέσως μετά την κοστολόγηση και την καταγραφή των ζημιών που ο Δήμος Κω αναλαμβάνοντας το συντονισμό στις 7 Σεπτεμβρίου, ολοκλήρωσε άμεσα, ο κ. Κυρίτσης ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χαρίτση αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα απέστειλε τα σχετικά στοιχεία στον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και την αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κρέτσου, τους οποίους μάλιστα κάλεσε επισήμως στην Κω για να διαπιστώσουν την άμεση ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

Σχετική ενημέρωση υπήρξε από το Δήμαρχο Κω και προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Μέσα από τα στοιχεία της κοστολόγησης και καταγραφής των ζημιών στο δημόσιο χώρο, στις υποδομές του νησιού και στα μνημεία, προκύπτει ένα συνολικό ποσό 95 εκ. ευρώ. σύμφωνα με τα στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες.

Το μεγαλύτερο ποσό αφορά την αποκατάσταση των μνημείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων (49,2 εκ. ευρώ).

Ακολουθούν ο επανασχεδιασμός και η ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων (41 εκ.ευρώ), η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων (2,2 εκ ευρώ) και οι υποδομές ύδρευσης (1,1 εκ ευρώ). Μικρότερα ποσά καταγράφονται για την αποκατάσταση των ζημιών στο Επαρχείο, στο οδικό δίκτυο, στη ΔΕΗ, στις φυλακές, στις εγκαταστάσεις της ΑΔΤΕ κ.α).

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης επισημαίνει:

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής και της κοστολόγησης των ζημιών, η Ελλάδα αλλά και η Κως διαθέτουν τη νομιμοποιητική βάση για να υποβάλλουν αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πόροι μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανακατασκευή λιμενικών υποδομών και την αποκατάσταση των ζημιών στο δημόσιο χώρο και στις υποδομές του νησιού αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζω ότι η κ. Κορίνα Κρέτσου, ως αρμόδια Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών είχε αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε λάβει καμιά απολύτως επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για το ύψος των ζημιών στην Κω από τον πρόσφατο σεισμό και δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό που έπληξε την Κω ή αν οι ελληνικές αρχές προτίθενται να υποβάλουν αίτηση.

Πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα, αφού είναι καταγεγραμμένα όλα τα στοιχεία, υπάρχει η νομιμοποιητική βάση. Περιμένουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να υποβάλλει επισήμως το αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε και για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του νησιού.

Από την πλευρά μας δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Κινητοποιούμε και ευαισθητοποιούμε όλους όσους πρέπει και όσους μπορούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Κως διεκδικεί ενωμένη, ο Δήμος Κω εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το Παραδάκι στα κολλητάρια το μετονόμασε «Αποκατάσταση μνημείων» ο απερχόμενος και τα κολαούζα του

  • τι μας λες ρε δημαρχε,η κως ενωμενη να σε ψηφισουν,και στα 95 εκατομυρια θα ειμαστε χωρισμενοι.Τι μας λες ρε δημαρχε,να τρωτε εσεις οι εραιτοι,και οι κολητοι,και οι υπολοιποι να παν να ….ν.Ασε μας ρε παγαποντε Σας πηραμε χαπαρι ολοι στο νησι.Παραιτηθειτε τωρα,για να γλυτωσετε απο τα δικαστηρια μετα.Θα τρεχετε απο δικηγορο σε δικηγορο.

   • Πω, πω, πω, δεν έδωσες τον κατάλογο και την κοστολόγηση στην ιδική επί παντός επιστητού, στην παραμορφωμένη ΡΟΥΦΑ;; απαράδεκτο...

    Ψοφάει να δει έργα με νούμερα η ψωνισμένη για να αρχίσει πάλι την στείρα αντιπολίτευση και τις καταγγελίες που ο λαός μας ονομάζει ρουφιανιά…

    • Σωστα ψωνισμενη η Ρουφα αλλα εγω που σας ψήφισα και δεν σας εμπιστευομαι πλεον θελω να δω και εργα και αριθμους.
     Γιατι μεχρι τωρα κολλητους κουμπάρους και δημοτικους συμβούλους βλεπω να διαχειριζονται δημοτικο χρημα μεσω απευθειας ανά θέσεων.Και μην μιλησεις για διαφανεια θα ξανα γινει κανας σεισμός.
     Ολα στο φως λοιπον!

   • Ώχου μούρλαμα οι κουκουνάρες, φοβούνται μην έρθουν φράγκα στην Κω για έργα αποκατάστασης των ζημιών και ψάχνονται για καταγγελία....

    Θέλει νούμερα το νούμερο για να κάνει ότι είναι δυνατό ακόμα και με ανώνυμες καταγγελίες για δήθεν φουσκωμένα νούμερα μπας και μπλοκάρει το παραδάκι της Ευρώπης, να μην γίνουν τα αναγκαία έργα που θα την στείλουν στα αζήτητα ή στην Λέρο… Αλλά ο λαός μας λέει… Όμως όλοι λέμε… Μια καταγγελία την ημέρα τους ρουφιάνους κάνει πέρα…

   • Ο Δεσπότης ζητά 10 εκατομμύρια για τις εκκλησίες, ο Ιμάμης 8 για Τζαμιά, "η αρχαιολογία 25, ο Έπαρχος 41 για λιμάνια και 12 για νέα σχολεία...

    Για τα υπόλοιπα μέχρι τα 95 θα δώσετε αναφορά στην Ρούφα;;;;;; Θα μάθουμε ποια καταγγελία ετοιμάζεται να κάνει για μπλοκάρισμα των έργων;;;

  • Φούσκωσε, Φούσκωσε τις ζημιές του σεισμού ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ αλλά δεν θα τον αφήσει ο ΣφΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί το χρήμα εκ Ευρώπης...

   Φυσικά εάν καταφέρει να έρθουν έστω και τα μισά η αποκατάσταση της πόλης θα γίνει την επόμενη διετία παραμονές των εκλογών και αυτό πονάει πολλούς που θα δούμε επισκευές των ζημιών αλλά και ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΩ… – Αλεξίκακος –

  • Πω, πω, πω οι ΨΕΥΤΕΣ, ξεπέρασαν και τον ΤΣΙΠρΑ... ΒΡΉΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΏΣΟΥΝ ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ, τρώνε κουτόχορτο...

   Άκουσον, άκουσον, 41 εκατομμύρια οι ζημιές στα λιμάνια… Στο τέλος ύστερα από επτά χρόνια θα δείτε που ΤΟ ΤΟΙΧΊΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΈΩΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΆΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΛΕΦΤΆ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ…

 2. Επεσαν και οι υπογραφές ξεπουληθηκε το Ασκληπιείο της Κω,ΕΓΙΝΕ εδρα της Επιδαύρου!!!!!ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΙΑΤΗ!!!!ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.
  http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

 3. 500.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.