Η Κως αλλιώς, πιο όμορφη – Η ‘’Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο’’ άνοιξε τη συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές στο ιστορικό κέντρο

8
857

ΘΕΜΑ : ‘’ Η Κως αλλιώς, πιο όμορφη – Η ‘’Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο’’ άνοιξε τη συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές στο ιστορικό κέντρο.’’

Ιδιαίτερα θετική είναι η αποτίμηση της ‘’ημέρας χωρίς αυτοκίνητο’’ στην Κω.

Οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαφορετική εικόνα στο ιστορικό κέντρο της Κω.

Η Κως αλλιώς, πιο όμορφη και περισσότερο γοητευτική.

Μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητα με το ιστορικό κέντρο να είναι προσβάσιμο μόνο σε ποδήλατα και πεζούς και με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που αγκάλιασαν αυτή τη δράση αλλά και την εταιρείας « IDEAL CENTER » του κ. Σερνικού Ευστράτιου, για τη δωρεάν χρήση ποδηλάτου για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Η θετική αποδοχή αυτής της δράσης, από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο αλλά κυρίως από τους ίδιους τους πολίτες και επισκέπτες μας, είναι ένα μήνυμα για όλους.

Καταγράψαμε τα πολλά θετικά στοιχεία αυτής της δράσης. Θα μας χρειαστούν για την Κω του αύριο, που πρέπει να είναι πιο όμορφη.

Καταγράψαμε επίσης και τις ανάγκες των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν στον αστικό ιστό.

Μέσα από αυτή τη δράση άνοιξε η συζήτηση για τη συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Κω.

Η ‘’Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’’ γίνεται πλέον ένας νέος θεσμός για την Κω, μια νέα γιορτή.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου του 2018, η γιορτή αυτή θα είναι ακόμα πιο λαμπερή, η Κως θα γίνει ακόμα πιο όμορφη.

Θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και events.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απ ότι φαίνεται δεν καταγράψατε τα αρνητικά,αλλά μόνο τα θετικά.

    Αλλιώς θα είσαστε προβληματισμένοι..Δυστυχώς ούτε το τραγικό γεγονός του Μεγάλου Σεισμού σας έβαλε κάποιες αμφιβολίες για τον βαθμό της ορθότητας της υπερβολικής χρήσης τσιμέντου και παρέμβασης στους οδικούς άξονες. Σπρωγμένοι από μια μικρή μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών του Κέντρου,που γκετοποιούν στην ουσία τον χώρο,λες και είναι τσιφλικάδες,δείχνετε αδιαφορία στην ταλαιπωρία των υπολοίπων χιλιάδων κατοίκων..ένα βίντεο,τίποτα φωτογραφίες με τα τόσα που τράβηξαν δεν ανεβάσατε όμως.Ιστορικές αποφάσεις και όσα ατυχήματα και να συμβούν θα τα έχετε υπογράψει.

    • όπως και η λευκη νυχτα γιορτάζετε στο γκετο της πολης και όχι στο κεντρο της…

      • ΧΑχαχαχαχαχαχα ,μου θυμίζει το ζειμπέκικο του Κουρουμπλή και την όλη ιστορία συγκάλυψης της ρύπανσης του Σαρωινιού

        Επειδή όλες οι κινήσεις και τα σχόλια κινούνται προς την εισπρακτική ,συμφεροντολογική και εμπορική κατεύθυνση,παρά στην ανάγκη και τις υπάρχουσες ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ αρμονικής συμβίωσης του συνόλου των κατοίκων της πόλης,μιλάμε ότι τέτοια δελτία δικαίως χρίζουν ψυχανάλυσης!!!!

  2. Σύσταση νέας Δημοτικής επιχείρησης ΔΕΕΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ελικοπτέρων)

    Θα συνδέει εναέρια την Κω με τα προάστια της ,Πλατάνι ,Λάμπη,Ψαλίδι ….προς αποφυγήν ατυχημάτων και ταλαιπωρίας.Η Κως Κοιτάει μπροστά με έργα!!!!Μια μερίδα προνομιούχων του Κέντρου ,μονομερώς επιβάλλει την θέλησή της στους υπόλοιπους συμπολίτες.Δεν υπάρχει πιο προοδευτική κατεύθυνση.Το επόμενο είναι ..το μετρό!!!

  3. Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους μποχαλοκοπρίτες στο άκουσμα οτι θα αναγκαστούν περπατήσουν 200 μέτρα για να πάνε στην καφετέρια και εγκεφαλικά απανωτά στο άκουσμα οτι θα χάσουν το πάρκιν!

  4. 15 λεπτά για 500 μέτρα με το αυτοκίνητο χειρότερα από την Αθήνα..
    Κως ο εχθρός τπυ αυτοκινήτου
    ΝΑ παίρνανε πι τουρίστες 5 μέρες τέλεια και οι μόνιμοι κάτοικοι μαρτύριο. Άμα θέλουμε θα κάνουμε ποδήλατο άμα θέλουμε θα κάνουμε βόλτα .Όχι υποχρεωτικά να παρκάρουμε 500 μέτρα μακριά και μα πάμε.με.τα πόδια στις δουλειά μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ