Ένα μεγάλο έργο πνοής δημοπρατείται από τη ΔΕΥΑΚ – Δίκτυα αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Κέφαλο και Μαστιχάρι. 1.700 νέες συνδέσεις

7
1872

ΘΕΜΑ : “Ένα μεγάλο έργο πνοής δημοπρατείται στις 28 Νοεμβρίου από τη ΔΕΥΑΚ – Δίκτυα αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Κέφαλο και Μαστιχάρι. 1.700 νέες συνδέσεις.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Έργα πνοής και νέες υποδομές που αλλάζουν την εικόνα του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στις 28 Νοεμβρίου η ΔΕΥΑΚ προχωρά στο διαγωνισμό ενός μεγάλου έργου. Πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου “Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αντιμάχειας, Καμαρίου – Κεφάλου και Α΄φάσης Μαστιχαρίου.”

Πρόκειται για έργο που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με το ποσό των 11.070.000€ και από την ΔΕΥΑΚ με το ποσό 3.380.000€, που προέρχεται από ίδιους πόρους της επιχείρησης.

Το έργο αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων και σε πλήρη λειτουργία δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, για την αποχέτευση των οικισμών Αντιμάχειας, Μαστιχαρίου και Καμαρίου – Κεφάλου. Το συνολικό μήκος δικτύων ανέρχεται σε περίπου 48,6 km (37,7 km βαρυτικοί και 10,9 km καταθλιπτικοί αγωγοί) και περιλαμβάνει 9 αντλιοστάσια ακαθάρτων, 3 σε κάθε οικισμό. Επίσης θα κατασκευαστούν 1.700 ιδιωτικές συνδέσεις, στους οικισμούς Αντιμάχειας, Καμαρίου και Μαστιχαρίου.

Ο φορέας επίβλεψης και λειτουργίας του έργου είναι η ΔΕΥΑΚ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κιάρης σε δήλωσή του , αναφέρει:

Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα στα δίκτυα.

Η Κως απέκτησε και αποκτά υποδομές και έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αντιμάχειας, Καμαρίου – Κεφάλου και Α΄φάσης Μαστιχαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 14.450.000 ευρώ εκ των οποίων τα 3.380.000 θα προέλθουν από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

Τα νέα δίκτυα αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Κέφαλο και Μαστιχάρι είναι ένα σπουδαίο έργο για το περιβάλλον, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την εικόνα του νησιού απέναντι στους επισκέπτες μας.

Κοιτάμε μπροστά.

Προχωράμε μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηνά να το δωσεις το θεμα στα ΜΜΕ να το μαθει ο κόσμος….ξέρεις εσύ.Με απευθειας αναθεση κανεις δημοσιογράφος δεν χαλαστηκε.

    • πολύ σωστά!!! τον τρόπο τον ξέρετε! μια η μαρίνα μια η δευακ,μια ο δοπαβς….
      ποιος θα γραψει κατά του Κυριτση κατι?

  2. Ο κυριτσης και η ομαδα του δουλευουν. Η Δευακ δουλευει. Πρεπει να ειναι στραβος καποιος για να μην το βλεπει αυτο το πραγμα. Ολα τα υπολοιπα ειναι για να λεμε.

    • ευτυχως που ο Καισερλης ετοιμασε μεγαλα εργα αλλιως τυφλες.τα εργα κυριτση είναι κανα κλιματιστικο κανα γυρουλι,καμια μπογια κανα μερεμετι.

  3. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ RYANAIR !!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  4. ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ.ΔΡΟΜΟΙ ΜΟΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ

    ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ?

  5. ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ