«Ιστορική μέρα. Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες των νέων έργων στα λιμάνια Κεφάλου και Καρδάμαινας» ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

11
1130

ΘΕΜΑ : “Μια ιστορική μέρα. Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες των νέων έργων στα λιμάνια της Κεφάλου και της Καρδάμαινας.”

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Με σχέδιο που γίνεται πράξη.

Ο Δήμαρχος Κω υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στα λιμάνια της Κεφάλου και της Καρδάμαινας.

Το Λιμενικό Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος των έργων που περιγράφονται στις μελέτες και με την ολοκλήρωση των μελετών θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ουσιαστικά η Κέφαλος και η Καρδάμαινα θα αλλάξουν όψη, θα αποκτήσουν τη δική τους αναπτυξιακή δυναμική.

Αναλυτικά το αντικείμενο της μελέτης για το λιμάνι της Κεφάλου περιλαμβάνει τα εξής έργα:

-Η επέκταση του ανατολικού μετώπου κατά 15,0 μέτρα προς ανατολικά, για όλο το μήκος των 40,00 μέτρων.

-Η επέκταση του προσήνεμου μόλου για άλλα 60,0 μέτρα προς βόρεια, πλάτους 10,00 μέτρων.

-Η ενίσχυση της υφιστάμενης θωράκισης του προσήνεμου μόλου, την επέκταση του στηθαίου κατά 30,50μ.

-Η κατασκευή νέου μόλου με φυσικούς ογκολίθους μήκους 40,00 μέτρων στην επέκταση του προβλήτα.

-Η κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων μήκους 110,00 μέτρων μεταξύ του προσήνεμου και νέου υπήνεμου μόλου. Ο χερσαίος χώρος που σχηματίζεται πίσω από αυτά προβλέπεται να έχει πλάτος μεταξύ 20,0 έως 25,0 μέτρα.

-Η επέκταση και διαμόρφωση της υφιστάμενης γλίστρας.

-Η κατασκευή νέου υπήνεμου μόλου, συνολικού μήκους 80,00 μέτρων και πλάτους 5,00 μέτρων.

-Η δημιουργία των απαιτούμενων Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών εγκαταστάσεων για το χερσαίο χώρο του λιμένα. Συγκεκριμένα προβλέπεται ο ηλεκτροφωτισμός, η υδροδότηση και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, πυρόσβεσης, συλλογής και απομάκρυνσης λυμάτων για 30 σκάφη.

-Η εκβάθυνση του λιμανιού, ανατολικά των παραλιακών κρηπιδωμάτων σε βάθος – 2,50 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας, η αναγκαία έκταση της οποίας θα προκύψει μετά από την βυθομετρική αποτύπωση.

Για το λιμάνι της Καρδάμαινας, αντικείμενο της μελέτης είναι τα εξής έργα:

-Η επέκταση προς τη Βορειοανατολική πλευρά, του εσωτερικού κατακόρυφου μετώπου κατά 85,0μ, διατηρώντας το ίδιο πλάτος των 12,90μ.

-Η ενίσχυση της θωράκισης του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους.

-Η κατασκευή νέου υπήνεμου μόλου, σε απόσταση 150,0μ βορειοανατολικά του υφιστάμενου. Το συνολικού μήκους του νέου μόλου θα είναι 423,0μ στον άξονά του.

-Η κατασκευή νέου προβλήτα, κάθετα στα υφιστάμενα παραλιακά κρηπιδώματα και σε απόσταση 75μ από τον υφιστάμενο υπήνεμο μόλο. Το συνολικό μήκος του νέου προβλήτα είναι 96,70μ και το πλάτος του 5,00μ.

-Η εγκατάσταση δύο πλωτών προβλητών κάθετα στα παραλιακά κρηπιδώματα Ε-Ζ, μήκους 40,00μ και πλάτους 2,50μ έκαστος.

-Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης σε βάθος -4,00 μέτρων από τη ΜΣΘ.

-Η δημιουργία των απαιτούμενων Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων για τον ηλεκτροφωτισμό του συνολικού χερσαίου χώρου, την εξυπηρέτηση 30 σκαφών αλλά και στο προβλεπόμενο κτίριο που θα κατασκευαστεί με υποδομές WC και ντους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο Καισερλης εκανε μεγαλα εργα,και ολες αυτές οι μελετες ηταν δικες του.και τα μεσα θα επρεπε να το αναφερουν.ο Κυριτσης είναι για κανα τρενακι.

  2. μηπως 700.000 χιλιαδες ευρω!!!!!!!!!!πω πω μσασα και πουγκα οι απερχομενοι?

  3. Ειναι του πρώην δήμου ηρακλειδων που ο καισερλης άφησε στο συρτάρι και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ δημοπράτησε..μπραβο δήμαρχε….όλοι μαζι σου

  4. Μπράβο στον Δήμαρχο που κανει εργα και προσφέρει στον λαό τις Κω όλοι φοβούνται την επανεκλογή σου και θα την πατήσουν ασε να κελαηδούν Δήμαρχε είμαστε μαζί σού την Κέφαλο να προσέχεις και τα μάτια σου…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ