Την Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία του στο Πλατάνι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω ΕΕΕΕΚ ΚΩ /δηλώσεις-VIDEO

0
1015

Την Δευτέρα θα υποδεχθεί τους μαθητές που έχουν εγγραφεί ήδη, η νέα δομή του ειδικού σχολείου δευτεροβάθμιας στο Πλατάνι ,  στο οποίο θα φιλοξενηθεί και το ειδικό δημοτικό το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργούσε στο Σβουρένιο ΚΔΑΠ-  ΜΕΑ.. Οι εργασίες που απαιτούνται για τις προδιαγραφές ενός τέτοιου σχολείου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με τις ράμπες κυρίως για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, ενώ  οι χώροι που διαμορφώθηκαν είναι επαρκείς, ώστε να εξυπηρετήσουν και την ειδική εκπαίδευση αυτών των παιδιών , όπως και της αυτόνομης διαβίωση τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Τσατσακλά, μας εξηγεί ότι εγγραφές θα συνεχιστούν ώστε να μπορούν οι οικογένειες που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα πρόβλημα από την απουσία μιας τέτοιας δομής στο νησί μας, να βρουν επιτέλους λύση και προοπτική για τα παιδιά τους..

Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών αυτών, μετά και την ειδική εκπαίδευση που θα πάρουν , επισημαίνει ότι η μοριοδότηση και η νομοθεσία επιτρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να αξιοποιήσουμε αυτά τα παιδιά σε παραγωγικές διαδικασίες που τα εντάσσουν ομαλά στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ