Μ. Σκουφεζή: Για να μπορώ να βλέπω τους συμπατριώτες μου στα μάτια, ακόμα και εκείνους που δε θέλουν

17
1221

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ κ. ΜΑΡΙΑΣ Α. ΣΚΟΥΦΕΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.ΤΕ.Κ.Α. και Δ.ΑΝ.Ε.ΗΡ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 3.11.2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω να τοποθετηθώ και για τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν στις ρυθμίσεις των οφειλών και την ανάληψη των υποχρεώσεων δύο επιχειρήσεων του πρώην δήμου Ηρακλειδών.

Της ΔΑΝΕΗΡ και της ΑΤΕΚΑ.

Δε θέλω να μπω αναλυτικά στο ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων.

Οφείλω όμως να τονίσω δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της ύπαρξης και λειτουργίας τους.

Η ΑΤΕΚΑ ξεκίνησε από την Κοινότητα Αντιμάχειας σε μια περίοδο που ως κοινότητα δε μπορούσε να έχει προσωπικό και μηχανήματα για να κάνει έργα που είχε ανάγκη η Κοινότητα.

Ήταν μια πρωτοποριακή απόφαση και η λειτουργία της έδωσε λύσεις σε πολλά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής, εκτέλεσε έργα ποιότητας για πολλά χρόνια.

Αυτά τα έργα στέκουν μέχρι σήμερα για να θυμίζουν σε όλους εμάς τους νεότερους τον καθοριστικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του χωριού μας, αλλά και το πέρασμα από την Κοινότητα ανθρώπων που με την καθημερινή παρουσία τους άφησαν τα θετικά σημάδια τους για να μας οδηγούν σήμερα και στο μέλλον.

Οφείλω επίσης να τονίσω και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην επιχείρηση που όχι μόνο την ανέδειξαν σε πολύ σημαντικό εργαλείο της ανάπτυξης αλλά και την αγάπησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν με την ίδια αγάπη να προσφέρουν στον ενιαίο δήμο.

Υπάρχει όμως και ένας εργαζόμενος που σήμερα πια δε συμμετέχει στη μεγάλη οικογένεια του δήμου μας.

Ένας εργαζόμενος στον οποίο η επιχείρηση, άρα ο δήμος οφείλει δεδουλευμένα και με χαρά βλέπω ότι σήμερα αποφασίζουμε να τον εξοφλήσουμε.

Θέλω όμως να πάω ένα βήμα παραπέρα και να πω ότι τόσο το ήθος του ως άνθρωπος αλλά και η συνέπεια του ως υπάλληλος, με έχουν πείσει ότι μπορεί να προσφέρει στο δήμο.

Μπορεί να μη συνεργάστηκα μαζί του ως πρόεδρος όσο ήταν στην επιχείρηση, όμως δεν έπαψε ποτέ να δείχνει το ενδιαφέρον του, να με συμβουλεύει για όλα τα έργα που πραγματοποιούμε στην Αντιμάχεια και στο Μαστιχάρι αλλά και να δείχνει το ενδιαφέρον του με παρατηρήσεις για τα μηχανήματα και την αξιοποίηση τους.

Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να κάνουμε ότι το δυνατόν προκειμένου να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας του δήμου.

Πρόταση μου να εξετάσουμε πολύ σοβαρά όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία προκειμένου να επανέλθει στο δήμο.

Εφ’ όσον βέβαια και ο ίδιος το θέλει.

Εγώ είμαι σίγουρη ότι έχει πολλά να προσφέρει.

Να πω και δυο λόγια για τη ΔΑΝΕΗΡ.

Ο χρόνος λειτουργίας της μικρός. Λειτούργησε την περίοδο του Καποδιστριακού δήμου Ηρακλειδών.

Δεν πρόλαβε ίσως να αναπτύξει όλες εκείνες τις δράσεις που οι ιδρυτές της είχαν σχεδιάσει.

Σήμερα αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις της. Σύντομα θα εκκαθαριστεί.

Σε όσους από τους συμπολίτες μου στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών υπάρχει το ερώτημα: γιατί;

Πρέπει να πούμε ότι ήταν υποχρέωση του δήμου σύμφωνα με τον Καλλικράτη να κλείσει από το 2011 και δεν έγινε. Οφείλουμε να την κλείσουμε σύμφωνα με το νόμο.

Το έργο της ή τις υποχρεώσεις της έχουν αναλάβει πλέον οι νόμιμα προβλεπόμενες από το νόμο επιχειρήσεις του δήμου και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Κλείνοντας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πρέπει να πω ότι περιμένουμε σύντομα και το πόρισμα του ελέγχου της ΒΙΜΕΛ άλλης μιας σημαντικής επιχείρησης του πρώην δήμου Ηρακλειδών και μέσω αυτού του πορίσματος καθαρές και ειλικρινείς απαντήσεις στους μελισσοκόμους μας που πραγματικά αγωνιούν.

Για να μπορώ να βλέπω τους συμπατριώτες μου στα μάτια, ακόμα και εκείνους που δε θέλουν.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕΓΑΛΕ ΦΑΡΑΩ ΦΑΡΑΩ ΦΑΡΑΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ.ΦΑΡΑΩ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΡΑΩ

  2. η προεδρος εκλεισε διαφορετικα από ότι λεει στο δελτιο.

    Και θελω να τους κοιταω στα μάτια εκτος από κάποιους που δεν θέλω…..
    δείτε το βίντεο στο 5:12:00

  3. ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΕΠΟΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.

  4. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΦΕΖΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΠΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΝΤΙΝΟΥ ΕΠΟΧΗ)Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΦΕΖΗ…ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ..ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 250 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΦΕΖΗ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΘΕΣΗ.

  5. ΤΑ ΕΜΑ ΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΑ ΕΜΑ Η/ ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ»»»’

  6. ΜΑ ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΦΕΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ(?)ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ?Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ Ε….ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ………ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΔΩ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!!!!

  7. Αμοιβαια τα αισθηματα κυρια μου!
    Όχι στα ματια ,αλλα ουτε και εξαποστασεως!
    Αφου με αυτά που λες πιστοποιεις πως ,δεν εχεις καταλαβει ακομα τι εκανες και ουτε πρόκειται όπως αποδυκνιεις!
    Η αναγνωριση των λαθων,ειναι γνωρισμα των Μεγαλων Αντρων!
    Αλλα ξεχασα…….εισαι Γυναικα!;

    • Τι μας λες ρε φιλε εκεινη να αναγνωρισει τα λαθοι της εσυ θα πεις ομως μια καλη κουβεντα για οτι εχει κανει μεχρι σημερα και που προσπαθει και τρεχει για το χωριο μας.δεν μπορει να μην εχει κανει εστω ενα τοσο δα μικρο σωστο πραγμα στα τρια χρονια στο χωριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ