ΒΙΝΤΕΟ Φωνές, κόντρες &…κλείσιμο μικροφώνων, απόψε στο ΔΣ Κω για κλείσιμο καταστημάτων & άδεια επέκτασης LIDL

0
16574

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Το θέμα του κλεισίματος των καταστημάτων το τελευταίο διάστημα (γιατί δεν είχαν -όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης – όχι άδεια, αλλά ούτε καν προέγκριση για να λειτουργήσουν)

και συνολικά ζητήματα νομιμότητας κυριάρχησαν στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω (το οποίο ήταν ουσιαστικά συνέχεια του προηγούμενου που δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη εβδομάδα).

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έκλεισαν, δεν φρόντισαν καν να παρουσιάσουν μια προέγκριση ώστε να έχουν έστω μια τυπική λειτουργία. Στο θέμα αυτό ανέβηκαν οι τόνοι (ήταν χαρακτηριστικές οι λεκτικές αντιπαραθέσεις με τον Α. Παυλίδη με τον Πρόεδρο του ΔΣ να κλείνει και στους δύο τα μικρόφωνα και την εικόνα γιατί δεν ήταν εικόνα δημοτικού συμβουλίου προς τα έξω… Όπως επίσης το ξέσπασμα της Ι. Ρούφα στο θέμα των διαγωνισμών λέγοντας χαρακτηριστικά «δίνετε 400χιλ. ευρώ σε ημετέρους και θέλετε να το ψηφίσουμε; Μας περνάτε για αφελείς;»)

Ανάλογη κόντρα σημειώθηκε και στο θέμα της χορήγησης άδειας λειτουργίας της επέκτασης του καταστήματος της LIDL για το οποίο ο δήμαρχος τόνισε ότιο δήμος δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τη νομοθεσία. Λέγοντας μάλιστα ότι αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη «όπως ο επί χρόνια Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου και η κυρία της Αίγληςπου φώναζαν τότε να μην δοθεί άδεια από το Λιμ. Ταμείο στα ΚΑΕ με συνέπεια να πληρώνει τώρα το πρόστιμο ο δήμος…» Υπενθύμισε ακόμη, τους «λεονταρισμούς» -όπως είπε-του προκατόχου του «ο οποίος έλεγε ότι θα έστελνε την δημ. αστυνομία να μην αφήνει τον κόσμο να παρκάρει έξω από αυτό το κατάστημα που είναι γερμανικών συμφερόντων…» τονίζοντας ότι και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του.

Από την επιχειρηματολογία της δημ. αρχής (την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής) σημειώνεται ακόμη ότι ο ανταγωνισμός συμβάλει στη μείωση των τιμών και ότι θα γίνει μια παρότρυνση «πρωτόκολλο καλής θέλησης» το ονόμασε ο δήμαρχος, για ράφια κοινωνικής αλληλεγγύης για τους άπορους κλπ. Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Προέδρου της ΚΕΚΠΑΥΑΣ τονίζοντας ότι οι εταιρίες αυτές στηρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοιν. πολιτικής «ας είμαστε ρεαλιστές πέρα από το επαναστατικό παρελθόν», συμπλήρωσε, θυμίζοντας ότι οι εταιρίες LIDL και Μαρινόπουλος έδωσαν πέρσι πάνω από 1.000 ευρώ τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, ενώ η εταιρεία Βασιλόπουλος στηρίζει τους άπορους στο δήμο μας σε κάθε εορταστική περίοδο με δωροεπιταγές.

Η Ι. Ρούφα, Ο Α. Παυλίδης, ο Γ. Ζερβός και η Κ. Μακρή, καυτηρίσαν την πολιτική της δημ. αρχής να εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στους μικρούς και να κάνει τα στραβά μάτια («την τυφλόμυγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζερβός που αυτή τη φορά κάθισε δίπλα στο Όραμα και στην Κ. Μακρή, δείχνοντας το ενιαίο μέτωπο της μειοψηφίας σε αυτό το θέμα). Τόνισαν ακόμη ότι η επιχειρηματολογία της δημ. αρχής για τον ανταγωνισμό, τους άπορους κλπ, δεν περνάει στην τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστική ήταν η κόντρα του δημάρχου επίσης με την Κ. Μακρή (όταν κατά τη διάρκεια της σκληρής κριτικής που άσκησε στην τοποθέτησή της της είπε»δώσατε μάχη για να κλείσει το κλαμπ Μεντιτερανέ στην Κέφαλο…» Για να του απαντήσει η κ. Μακρή ότι είναι «προβοκατόρικη» αυτή η άποψη μιας και ο αγώνας τότε ήταν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή με καλύτερες συνθήκες εργασίας, χωρίς να είναι κανείς και από αυτούς που φωνάζουν απόψε μαζί τους.

Ο Ν. Κανταρζής τόνισε ότι από τις μεγάλες εταιρίες δεν προέχει καμία κοινωνική αλληλεγγύη αλλά το κέρδος.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε ακόμη και στο θέμα του ΟΡΦΕΑ με την λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του (θερινού και χειμερινού) με διαγωνισμό. Χαρακτηριστική ήταν η διαφοροποίηση του δημ. συμβούλου Γ. Κρητικού ο οποίος ζήτησε να προηγηθεί λαϊκή συνέλευση για να πάρουν θέση οι πολίτες του τόπου για αυτά τα θέματα (συνολικά των συνεργατικών και να μην έρχονται κατά περίπτωση). Την ίδια διαφωνία του εξέφρασε ακόμη και στη λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τεσσάρων (4) διαμερισμάτων που βρίσκονται εντός της Κ.Μ. 1410Α γαιών Καρδάμαινας, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια με τις αποφάσεις του πρ. δήμου Ηρακλειδών/

Απόφασίστηκαν ακόμη η ασφαλτόστρωση οδού προσπέλασης στις εγκαταστάσεις ΒΙΟ.ΚΑ. του Βιολογικού Δικαίου στο Αμανιού (χαρακτηριστική ήταν η αντιπαράθεση του αντιδημάρχου Μ. Χατζηκαλύμνιου με την Ι. Ρούφα με τον πρώτο να λέει ότι η προηγούμενη δημ. αρχή δεν ήθελε το έργο του αποχετευτικού αλλά δεν είχε άλλη επιλογή από το να το συνεχίσει και η Ι. Ρούφα να του το σντιστρέφει…)

Η διάνοιξη – επισκευή στο 1ο χιλ. του δρόμου από Κέφαλο προς Κω.

Η εκποίηση δύο (2) τμημάτων “1” και “2” της Κ.Μ. 647 οικοδ. Κεφάλου ιδιοκτησίας δημοτικής κοινότητας Κεφάλου, που βρίσκονται εντός του οικισμού Κεφάλου και καταλαμβάνουν την όμορη Κ.Μ. 647Α οικοδ. Κεφάλου ιδιοκτησίας Αηδωνά – Μαστόρου Διονυσίας και αποχαρακτηρισμό κοινόχρηστου χώρου.

Η μίσθωση γηπέδου για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης στο κέντρο της πόλεως Κω.

Η κατακύρωση της απευθείας ανάθεσης (μετά από άγονο πρόχειρο διαγωνισμός) για την προμήθεια μέρους ρουχισμού και εξοπλισμού της Δημοτικής Αστυνομίας και ειδικότερα του α/α 12 “ενδοεπικοινωνία – ασύρματοι”.

Η έγκριση πρόσληψης δύο (2) ατόμων εποχικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Κω.

picture_000000057w22Y015zxc023q03c0c939r22045

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ