ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΟΪΖΟΣ : Δράσεις προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και ενημέρωσης από το Δήμο Κω για το σακχαρώδη διαβήτη

7
1021

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΟΪΖΟΣ : “Δράσεις προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και ενημέρωσης από το Δήμο Κω για το σακχαρώδη διαβήτη.”

Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Κω, παράλληλα με τη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου στο οποίο μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσιών υγείας, συνεχίζει τις δράσεις προληπτικής ιατρικής.

Ο Δήμος Κω θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην υπογραφή Συμφώνου Προγραμματικής Συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη.

Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές επαφές και συνεννοήσεις του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την Υγεία κ. Σταμάτη Λοΐζου και της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Στα πλαίσια της συμφωνίας προβλέπεται η διοργάνωση :

-Εξετάσεων προληπτικής ιατρικής για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση του Διαβήτη σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο.

-Ημερίδας με τη συμμετοχή γιατρών από την Κω και την Αθήνα για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Παράλληλα οι δημότες της Κω θα έχουν πρόσβαση και απευθείας ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σακχαρώδη διαβήτη από την ΕΛΟΔΙ.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Υγεία κ. Λοΐζος, σε δήλωση του, αναφέρει:

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του διαβήτη συμπίπτει με μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κω, αφού η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμες για την αποφυγή ή την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, το 70% των περιπτώσεων σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ μπορούν να προληφθούν.

Ο Δήμος Κω προχωρά στην υπογραφή Συμφώνου Προγραμματικής Συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), μια συμφωνία που συνδέεται με δράσεις προληπτικής ιατρικής με το Δημοτικό Ιατρείο αλλά και με ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες για τους πάσχοντες.

Στήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν ένα Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου στο οποίο οι δημότες της Κω εξετάζονται δωρεάν.

Προχωρήσαμε στις πρώτες δράσεις προληπτικής ιατρικής και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Με νέες δράσεις και με νέες συμφωνίες και συνεργασίες, όπως αυτή με την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο γιατρέ μου, συνέχισε το έργο σου όπως εσύ καλά γνωρίζεις. Μην ακους τους κακεντρεχείς, τους κακόβουλους και τους μκκρόψυχους.

  2. μπραβο γιατρε,γραφεις στα παλια σου τα παπούτσια τον ιατρικο συλλογο.αν ειχες την εντολη από τον συλλογο δεν θα εβγαινε δελτιο από τη δημοτικη αρχη.ντροπη σας!!! μονο να μην παθει καποιος πολιτης κατι ένα αλλεργικο σοκ και …………
    να ειστε πιο υπεύθυνος.

  3. τα φαρμακακια σου δεν τα παιρνεις τακτικα . εισαι μεσα στους γιατρους …. δες ξανα και αλλο ψυχιατρο….για δευτερη γνωμη.

  4. ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΣΤΗ ΖΙΑ 1200 ΕΥΡΩ Χ 12 ΜΗΝΕΣ Χ 5 ΧΡΟΝΙΑ =72.000 ΕΥΡΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΦΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ