ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Περιφέρειας στον Γ. Κίτση για το κολυμβητήριο! (Είναι θέμα Δήμου η επιβολή προτάσεων η Περιφέρεια υλοποιεί)

6
682

Θέμα: ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ.Γ.ΚΙΤΣΗΣ

 Γ. ΚΙΤΣΗΣ: Δημοτικό Κολυμβητήριο στην Κω για τη νεολαία & τους δημότες.http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/137499/kitsis-dimotiko-kolymvitirio-stin-gia-neolaia-tous-dimotes/

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προτάσεις προς Περιφέρεια

 

Αγαπητέ κύριε Κίτση καλή σας ημέρα.

Ονομάζομαι  Μιχάλης Τσουβαλάς και είμαι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Με τον Περιφερειάρχη κύριο Γ.Χατζημάρκο εξετάσαμε τις προτάσεις σας προς τον Έπαρχο Κώ κ.Γ.Χαλκιδιό με προσοχή λόγω του προφανούς και έκδηλου  ενδιαφέροντός σας για το νησί της Κώ.

Είναι φανερή,όπως άλλωστε αναγνωρίζετε και εσείς,η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προσφέρει στα νησιά με όποιο τρόπο μας επιτρέπει η νομοθεσία και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες της χώρας και της εποχής.

Όμως πρέπει να σας ενημερώσω ότι η διαδικασία  που προβλέπεται επιτάσσει την μεν Περιφέρεια να ανοίγει προσκλήσεις για συγκεκριμένους τύπους έργων ή δράσεων,όπως και κάνει,και από εκεί και πέρα  οι ενδιαφερόμενοι φορείς (για τις πλείστες  των περιπτώσεων που αναφέρετε ο Δήμος Κώ ,ή ενδεχομένως και άλλοι φορείς του νησιού για πιο συγκεκριμένα προγράμματα)είναι αυτοί που πρέπει να ενδιαφερθούν αλλά και να ενεργοποιηθούν με προτάσεις και μελέτες ώστε να ενταχθούν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και τα οποία αυτοί επιλέγουν  βάσει των δικών τους αναγκών και προτεραιοτήτων,στα υπό υλοποίηση έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συνεπώς  θα έπρεπε η ενέργειά σας και οι προτάσεις σας να στρέφονται προς τους φορείς που κατ’ εσάς επιβάλλεται  να προτείνουν τα θέματα τα οποία σας ενδιαφέρουν ,και όχι προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας όπως είναι το Επαρχείο Κώ,το οποίο για τα έργα που έχουν ενταχθεί ,όσο και για αυτά που θα ενταχθούν,είναι φορέας υλοποίησης.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Τσουβαλάς

Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Γ.ΚΙΤΣΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΡΙΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ Γ.

Κύριε Περιφερειάρχα σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στις προτάσεις που σας κοινοποίησα και αφορούν σε έργα ανάπτυξης-υποδομής του Δήμου Κω. Ολοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται απο την Περιφέρεια σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Ευρωπαική Ενωση για την ανάπτυξη των νησιών μας. Απομένει η Δημοτική αρχή της Κω να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω σεισμού , μεταναστευτικού,απώλειας RYANAIR, κρουαζιερόπλοιων και να συνεργαστεί με την Περιφέρεια που είναι αρμόδια για την ένταξη των έργων στα διάφορα προγράμματα και να υποβάλλει τις αντίστοιχες μελέτες που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 15 ΔΕΚ 2017 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΤΣΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΩ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιώργο, συνέχισε να υποβάλλεις προτάσεις, ΩΦΕΛΟΎΝ τους διοικούντες και τους προβληματίζουν και φυσικά οι ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ το θέλουν και επιδιώκουν .
    Σε ότι αφορά το κολυμβητήριο(ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ) σε ένα νησί που ΥΠΆΡΧΟΥΝ δεκάδες πισίνες ολυμπιακών και πλέον διαστάσεων στα υπάρχοντα ξενοδοχεία η απάντηση του θεσμικού παράγοντα είναι κατ ΄ ελάχιστον, χαμηλού απολογητικού επιπέδου.

  2. Ο Γραμματέας έχει απόλυτο δίκιο.
    Ο Δήμος πρέπει να υποβάλει προτάσεις ώριμες για να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ.
    Πόσες τέτοιες προτάσεις έχουν υποβληθεί
    τα τελευταία χρόνια από την δημοτική αρχή
    Πόσα έργα έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στο ΕΣΠΑ?
    Το μόνο που έχουμε είναι κλιματιστικά, τρενακια, και ατελείωτα ταξίδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ