Έρχονται ριζικές αλλαγές στην υπηρεσία και στο μοντέλο καθαριότητας του Δήμου Κω.”

10
715

ΘΕΜΑ : “Έρχονται ριζικές αλλαγές στην υπηρεσία και στο μοντέλο καθαριότητας του Δήμου Κω.”

Την ανατροπή του σημερινού μοντέλου λειτουργίας της καθαριότητας στο Δήμο Κω, προανήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Μουζουράκης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω.

Ο κ. Μουζουράκης που προανήγγειλε συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις αλλαγές που επέρχονται, ανακοίνωσε ότι είναι στη διάθεση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να τους ενημερώσει για το νέο μοντέλο λειτουργίας της καθαριότητας αλλά και να ακούσει ή και να ενσωματώσει τις δικές τους προτάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι οι αλλαγές στην καθαριότητα περιλαμβάνουν:

-Δημιουργία τριών πράσινων σημείων, ένα σε κάθε δημοτική ενότητα.

-Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων για να υπάρχουν οικονομίες κλίμακος στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.

-Νέες υποδομές με την υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος που περιλαμβάνει νέα απορριμματοφόρα αλλά και προμήθεια κάδων. : Ήδη σήμερα Δευτέρα παρελήφθησαν δύο νέα απορριμματοφόρα τα οποία εντάχθηκαν στο στόλο και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την προσεχή εβδομάδα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει προμήθεια και άλλων απορριμματοφόρων. Παράλληλα θα γίνει προμήθεια κάδων και κάδων νέας τεχνολογίας και μεγάλης χωρητικότητας που συμπιέζουν τον όγκο των απορριμματοφόρων και λειτουργούν με τηλεειδοποίηση.

-Νέα χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων.

-Έμφαση στην οδοσάρωση, στην έντονη παρουσία προσωπικού του Δήμου στην καθαριότητα της πόλης και των χωριών με πρωτοποριακές και βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης και αξιοποίησης του προσωπικού. Η πιο σημαντική καινοτομία θα είναι ότι οι δημότες της Κω θα ξέρουν ποιος είναι ο δικός τους οδοκαθαριστής που θα έχει την ευθύνη της γειτονιάς και του δρόμου τους, ο δικός τους άνθρωπος.

-Διερεύνηση της προοπτικής ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη σε μία δημοτική ενότητα. Με διαγωνισμό φυσικά και με όρους δημοσίου συμφέροντος. όπως είναι η μείωση του κόστους για το δημότη και για το δήμο αλλά και η βελτίωση των υπηρεσιών. Αν δεν διασφαλιστούν και δεν πληρούνται αυτοί οι όροι δεν θα προχωρήσουμε, όπως είπε ο κ. Μουζουράκης.

Στο νέο μοντέλο για την καθαριότητα, υπάρχουν και άλλες καινοτομίες, όπως ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης για την καθαριότητα που θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες και συλλογικότητες. Είναι το πρόγραμμα “Καθαρή Κως” και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις αλλά και συλλογικότητες. συμμετέχοντας στην βελτίωση της καθαριότητας στο νησί μας είτε με την προσφορά υλικού και νέων υποδομών είτε με άλλους τρόπους.

Ο κ. Μουζουράκης θα ανακοινώσει αναλυτικά τις αλλαγές μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

2 σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο δήμος της Κω – ενισχυμένος ο στόλος των μηχανημάτων μπαίνει στη μάχη της καθαριότητας και τηγς ποιότητας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τον δημότη

Βίντεο από Δημοτική Τηλεόραση dhras.gr

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ.

  2. Όλα αυτά είναι καλά αλλά είναι τα αυτονόητα. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση ότι ο δήμος κάνει τη δουλειά του. Όσο για τα περί ιδιωτικού τομέα αυτά είναι για ξεκάρφωμα. Υπάρχουν πολλά ψηφαλάκια στις υπηρεσίες του δήμου.

  3. kirie mouzouraki prepi na pesoune prostimata se aftous pou epanelimena petane savoures ke diafora opos mpaza opos xontra antikimena mesa stous dromous eine ntropi ti mia mera na ta katharizi to prosopiko tou dimou ke ti ali mera na eine to idio. eine i monadiki ipiresia pou axizi polla mpravo.

    • Οσο ριξανε προστιμα σ`αυτους που εχουν καταντησει την γειτονια μας [Καζερμα] χωματερη μπαζων και σκουπιδιων θα ριξουν και στην δικη σου γειτονια ….

  4. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.Η ΠΟΛΗ ΓΕΜΑΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ.

    ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  5. Ωραία μας τα είπαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος για την έλλειψη προσωπικού. Θέλουν μόνιμους αλλά το καλοκαίρι που είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν απ’ την κυβέρνηση όσο άτομα χρειάζονται δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και θα πάρουν μόνο 17. Για τις υπόλοιπές θέσεις πήγαν στα γνωστά Συμβασιούχοι-όμηροι του πελατειακού συστήματος. Εκλογές έρχονται. Δεν γίνεται να στηριζόμαστε μόνο στους μόνιμους.

  6. Πότε είπε θα κυκλοφορήσουν τα νέα απορριμματοφόρα; Σε 2-3 βδομάδες; Αν κυκλοφορήσουν σε 2-3 μήνες θα είμαστε ευχαριστημένοι.

  7. ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ!!! ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ