ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ: Αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων συναδέλφων- Όλα τα θέματα στη ΓΣ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

9
1699

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ Κως 07/01/2018

Την Τρίτη 06/02/2018 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κω, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κω.

Στη Γ.Σ. ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μανασής Δημήτρης παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου για το 2017 όπως αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων συναδέλφων, παροχή οικονομικής βοήθειας συναδέλφων για σοβαρά θέματα υγείας, ενέργειες για δικαστική διεκδίκηση δώρων εορτών και επιδόματος άδειας, ενέργειες για την καταβολή σε χρήμα των μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος για την περίοδο 2012-2016, την ανταποδοτική παροχή σε είδος (κρέας) την περίοδο των Χριστουγέννων, την διενέργεια εκλογής νέου Δ.Σ. τον Μάϊο.

Ο Ταμίας του συλλόγου κ. Σπανός Δημήτρης παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του Δ.Σ.

Ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν διάφορα θέματα από τα παρόντα μέλη του συλλόγου όπως η ανάγκη στελέχωσης του Δήμου με προσωπικό, ειδικά διοικητικό, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της αναγκαστικής απασχόλησης εργαζομένων σε ειδικότητες άλλες απ’ αυτές που έχουν, και να μπορούν να προχωρούν γρηγορότερα οι διαδικασίες (διαγωνισμοί κλπ) που σχετίζονται με εργασιακά δικαιώματα (Μ.Α.Π., γάλα, προμήθειες για παιδικούς σταθμούς κλπ).

Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η πρόσληψη νομικού συμβούλου για τις ανάγκες του συλλόγου, η κλήση ειδικού εργατολόγου για ενημέρωση και λύση εργασιακών και συνταξιοδοτικών θεμάτων, η ανάγκη στέγασης του συλλόγου σε νέα γραφεία, το θέμα των συναδέλφων στους οποίους καταλογίστηκαν ποσά για επιστροφή μετά την νέα κατάταξη σε κλιμάκια και τις δυνατότητες έμπρακτης βοήθειάς τους κ.α.

Η Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμός και αποφάσισε:

α) να ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση του Δήμου με μόνιμο διοικητικό προσωπικό (παρά τις δυσκολίες του μνημονίου),

β) την πρόσληψη νομικού συμβούλου,

γ) να αιτηθεί την παραχώρηση χώρου από το Δήμο για την στέγαση των γραφείων του συλλόγου,

δ) την δικαστική διεκδίκηση των δώρων εορτών και επιδόματος άδειας για τα έτη 2015-2016.

Στην Γ.Σ. παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δίεσης κ. Ζερβός Γιάννης, που στη τοποθέτησή του στο τέλος (προηγήθηκε ένας σύντομος χαιρετισμός στην έναρξη), ευχαρίστησε για την δυνατότητα που του δόθηκε να παρευρεθεί (είχε εκφράσει την επιθυμία αυτή στη κοπή της πίττας του συλλόγου) και δεσμεύθηκε να είναι αρωγός σε κάθε θέμα που αφορά στους εργαζόμενους και να στηρίξει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε δίκαιο αίτημά τους, όπως η πάγιες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Τέλος το Δ.Σ του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Εργατικό Κέντρο Κω για την παραχώρηση του χώρου και την άψογη συνεργασία.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Μανασής Δημήτρης

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ. ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ. ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,

    • Ο κύριος Ζερβός ζήτησε να έρθει για να ακούσει τα προβλήματα. Και αυτο τον τιμάει ιδιαίτερα. Τι έπρεπε δηλαδη να τον πετάξουμε έξω; Επικεφαλής παράταξης είναι. Η γενική συνέλευση είναι ανοιχτή. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν ολες οι παρατάξεις. Όσο για την ανακοίνωση, πες μας ποιος ή ποια είσαι, ωστε την επομενη φορα να στην στείλουμε για να μας δωσεις την εγκριση σου.

  2. ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ .ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙ, ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ,ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ::::::::

  3. Καθόλου συμμετοχή, αυτο είναι το λυπητερό. Οι υπόλοιποι που είναι ……πίσω από τον δήμαρχο, χαχαχα
    Τα κεκτημένα είναι περισσότερα από αυτά που κερδίζετε με το γλυψιμο!
    Ξυπνάτε χωριανοί

  4. μπορούμε να το κάνουμε σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο και να μην έχουμε τα παλιά ρεζίλια (ούτε ενημέρωση) ούτε τα φρέσκα με τους κρεοπώλες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ