ΖΙΑ: Χώρος στάθμευσης ώρα μηδέν… (Ακόμα αναμένεται η τελική απόφαση του Δήμου για να αποφύγουμε την μπαχαλοποίηση)

13
1171
ΠΑΤΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ
1.ΟΡΕΙΝΟ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ –ΑΣΩΜΑΤΟΣ
Το τελευταίο εξάμηνο παρακολουθώ τα έργα πλακόστρωσης στον ασώματο και ευαγγελίστρια τα οποία αναμφισβήτητα είναι έργα πνοής και πολύ σημαντικά για την περιοχή επιτέλους γίνονται πραγματικότητα!! Όμως εδώ θα ήθελα να κάνω την δική μου επισήμανση παρατήρηση για το πώς θα ήταν η εικόνα τις συγκεκριμένης περιοχής εάν γινόταν ολοκληρωμένος σχεδιασμός ορεινού και παραδοσιακού οικισμού με αυστηρούς όρους δόμησης.
-Δρόμος από Ευαγγελίστρια έως Ασώματο
-Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ
-Πλακόστρωση και νέα παραδοσιακά φωτιστικά
_πάρχουν ακόμα αρκετά παραδοσιακά μονοπάτια τα οποία πρέπει να φτιαχτούν
Θα είχαμε πραγματικά μια διαφορετική εικόνα σε όλη αυτήν την διαδρομή και θα άλλαζε την όψη της περιοχής.

 

2. ΖΙΑ
Χώρος στάθμευσης ώρα μηδέν!!!
Το υπ’ αριθμόν ένα και μεγαλύτερο έργο που θα έλυνε το πρόβλημα τις περιοχής σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα 30/3/2018 άπλα παραμείνει ένα απλό χωράφι .
To 2011 ως πρόεδρος τις κοινότητας Ασφενδιού και πρώτη μου φορά στα κοινά συζήτησα και άκουσα δυο βασικά ζητήματα τα οποία απασχολούσαν τους κάτοικους και επαγγελματίες τις περιοχής ως προτεραιότητα για έργα !!! Έτσι λοιπόν στις πρώτες συνεδριάσεις μπήκε το θέμα (Δημιουργία χώρου στάθμευσης και την Ανάπλαση πλατείας Ζιάς ). Η ανάπλαση έγινε και τέλειωσε παρά τα προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν . Ο χώρος στάθμευσης βρέθηκε ενοικιάστηκε και υπήρχε και η μελέτη αξιοποίησης και παράδοσης του έργου αυτού!!!!!!! το αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα είναι ότι ενοικιάζουμε απλώς ένα χωράφι…
Άρα λοιπόν που κολλάμε σήμερα; Τι φταίει; Γιατί καθυστερούμε;  Ουδείς γνωρίζει !!
Άλλη μια τουριστική σεζόν έρχεται και θα φύγει έχοντας απλώς ένα χωράφι ……
Το περασμένο καλοκαίρι  σε μια συνάντηση με τους επαγγελματίες τις περιοχής ο κ. δήμαρχος με πρότεινε ως πρόεδρο τις επιτροπής με επαγγελματίες να ετοιμάσουμε προτάσεις και υπογραφές.
Προσωπικά ευχαριστώ τον δήμαρχο για την πρόταση αυτή… μάλιστα δεν αρνήθηκα να κάνω το αυτονόητο να συνδράμω να βοηθήσω ως εθελοντής πολίτης πέρα από την ιδιότητα μου ως κοινοτικός σύμβουλος .
Η επιτροπή έγινε συζητήσαμε αρκετές φορές καταλήξαμε σε προτάσεις και ταυτόχρονα πήραμε περίπου 90 υπογραφές .
Το Νοέμβριο 2017 πριν από τις γιορτές βρεθήκαμε με τον κ δήμαρχο παρουσία αντιδημάρχων κ. Γερασκλή και κ. Χατζηκαλύμνιο και την επιτροπή πολιτών , ομολογώ ότι έφυγα και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και για τις αντιπροτάσεις που έγιναν. Όμως μέχρι εκεί!!! Μείναμε στο επόμενο ραντεβού για την τελική απάντηση από την δημοτική αρχή που τελικά δεν ήρθε και σήμερα 30/3/2018 ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει και πότε;; Η αγωνία είναι μεγάλη και περιμένω και περιμένουμε την τελική πρόταση του δήμου που θα δώσει ένα τέλος σε αυτήν την περιπέτεια οργάνωσης και όχι μπαχαλοποίησης εν μέσω τουριστικής σεζόν….
Δεν σας κρύβω την δυσαρέσκεια και απογοήτευση από την επιτροπή, τους κάτοικους, επαγγελματίες, για την μη ενημέρωση μέχρι σήμερα και το ξεκαθάρισμα τι τελικά θα κάνει ο δήμος.
Στην πολιτική πρέπει να λέμε ΝΑΙ η ΟΧΙ ξεκάθαρα την αλήθεια και μόνο αυτή.
Επίσης άλλη μια παρέμβαση είναι ο ηλεκτροφωτισμός από ευαγγελίστρια ε ως Ζιά, ο οποίος  δεν επαρκεί σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο ..
3. ΛΑΓΟΥΔΙ
1. Αποκατάσταση και αξιοποίηση κτιρίου πρώην δημοτικού σχολείου
2. Ηλεκτροφωτισμός από δημοτικό σχολείο έως κοιμητήριο
3. Αντικατάσταση της παλιάς δεξαμενής νερού
ΣΗΜΕΙΩΣΗ .
Το τελευταίο εξάμηνο μετά από ένα τροχαίο δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός από Λαγούδι έως Ευαγγελίστρια .
Αντικατάσταση σε λάμπες σε όλο το ορεινό Ασφενδιού, όπου αρκετά σημεία είναι εδώ και αρκετό καιρό στο σκοτάδι.
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιχάλη μου είπα σε έναν κοινό μας φίλο ότι θα σε κάψει ο Κυρίτσης και ο φίλος μας μου απάντησε… Ότι έχεις καεί από μόνος σου.

  2. φιλε μας μιχαλη οταν σου ειπε στην συνελευση μας ο δημαρχος να αναλαβεις να βγαλεις τα καστανα απο τη φωτια για το παρκινγκ , εσυ επρεπε να αρνηθεις.
    δικη τους δουλεια ηταν. οχι δικη σου. αλλα και παλι, οταν ειδες οτι δεν τραβα η υποθεση και σε βαλανε για να σε καψουνε αφου αποτελεσμα δεν ειδαμε οπως λες και εσυ, επρεπε να την κανεις και να πεις κυριοι της δημοτικης αρχης μας ξεγελασατε παλι γεια σας.
    βλεπω ομως οτι κ@λοτριβεσε μαζι τους με φωτογραφιουλες και αστειακια στους εσπερινους κλπ αρα δεν εχεις και εσυ δικαιολογια.
    Ομως μην ξεκινησουν να ερχοντε οι τουριστες και δεν εχει λυθει το παρκινγκ γιατι οση ευθυνη θα εχει η δημοτικη αρχη και ο δημαρχος της θαχεις και εσυ να ξερεις.
    προσεχε μιχαλη . οποιος ανακατευετε στα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες .

  3. ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΖΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟ.....ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ Κ@λΟΤΡΙΒΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΙΧΑΜΜΑΤΑ

  4. ο απερχομενος ηθελε να κλεισει το παρκιγκ για να βαλει τρενακια

    αλλα δεν του βγηκε το σχεδιο κοροιδα.

  5. Κουκουρούκου Μιχάλη .. το μόνο που επιδιώκεις είναι κι εσύ ένα κομμάτι από την εξουσία .
    Κάνεις δημόσιες σχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον στην πολιτική σου καριέρα ……..

  6. Μιχάλη,
    Στην πολιτική, χρέος της αντιπολίτευσης είναι όταν η» εξουσία» αρνείται να επιλύσει κάποιο πρόβλημα είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί δεν γνωρίζει, είτε γιατί δεν μπορεί, είναι όχι απλώς να το επισημαίνει, αλλά, να έχει πλήρη, ολοκληρωμένη, αλλά και εφαρμόσιμη πρόταση-λύση. Στην περίπτωση του PARKINGK της Ζιάς, η λύση είναι απλή και τουλάχιστον εσύ και κάποιοι άλλοι της αντιπολίτευσης γιατί σ΄αυτούς ελπίζουν την γνωρίζεις. Δεν έχεις παρά σαν Κοινοτικός Σύμβουλος, να την καταθέσεις, προσπαθώντας να ταυτόχρονα να εξασφαλίσεις τις απαραίτητες συμμαχίες, για την λήψη σχετικής απόφασης υλοποίησης. Γιατί γνωρίζεις και στην πολιτική, τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ