Γ. Κρητικός: Δυστυχώς, δεν ήταν πρωταπριλιάτικη πλάκα… Το γήπεδο μπάσκετ αποκτά όνομα! (Τέτοια έργα δεν πάνε την Κω μπροστά, αλλά πολλά χρόνια πίσω)

26
1966

Καρδάμαινα, 1 Απριλίου 2018,

Κατά τη διάρκεια τουρνουά καλαθοσφαίρισης απόψε στην Καρδάμαινα, έκπληκτοι ακούσαμε ότι το γήπεδο μπάσκετ αποκτά όνομα! Μετά το πρώτο σοκ, έβαλα τα γέλια. Το πέρασα για μια ακόμα πλάκα στο πλαίσιο της πρωταπριλιάς.
Δυστυχώς, δεν ήταν πλάκα. Το έλεγαν σοβαρά. 

Χωρίς να μπω στη συζήτηση επί του συγκεκριμένου ονόματος, θέλω να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου ως προς την ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής.

  • Έχουμε θέσει μια σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων θα δίνονται ονόματα σε δημοτικά κτήρια, γήπεδα, δρόμους και πλατείες;

  • Έχουμε συστήσει, έστω και άτυπα, μια διευρυμένη επιτροπή αποτελούμενη από παράγοντες του χώρου για να μας εκφράσουν την άποψη τους;

  • Έχουμε θέσει τον θέμα στους συμπατριώτες μας σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση;

  • Πήρε απόφαση (έκφραση γνώμης) το Τοπικό Συμβούλιο Καρδάμαινας;

  • Πήρε απόφαση (έκφραση γνώμης) το Δημοτικό Συμβούλιο Κω;

  • Πήρε απόφαση η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει και τον τελευταίο λόγο;

  • Δημοσιεύθηκε κάποια απόφαση σε Φ.Ε.Κ.;

Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω. Το μόνο που έγινε ήταν μια … βεβιασμένη ‘τηλεφωνική συνεδρίαση’ μεταξύ των τεσσάρων από τα πέντε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καρδάμαινας. Ένας διαφώνησε και από τους τρεις που συμφώνησαν, ο ένας είναι θείος του τιμώμενου προσώπου και κακώς εξέφρασε γνώμη.

Τέτοιες ενέργειες και διαδικασίες δεν τιμούν το άθλημα, δεν τιμούν τα μέλη των συλλογικών οργάνων, δεν τιμούν το χωριό μας, μα πάνω απ’ όλα, δεν τιμούν το τιμώμενο πρόσωπο.

Τέτοια έργα δεν πάνε την Κω μπροστά. Την πάνε πολλά χρόνια πίσω.

Κι’ αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…’ (Κ. Π. Καβάφης)

Χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Μετά τιμής,

Γιάννης Κρητικός

Δημοτικός Σύμβουλος

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. φιλε γιαννη ο δημαρχος συνομιλει μονο με το θεο και τους πλανηταρχες.
    εσυ εισαι ενας απλος θνητος.
    απλα επρεπε αυτα να τα εβλεπες (μην πεις δεν τον ηξερες) οταν επελεγες να πας μαζι του.
    τωρα θα σου φαει και την θεση στο ψηφοδελτιο της Ν.Δ…
    Δυστυχως Γιαννη…
    εχουμε να κανουμε με ανιατα ψυχοσωματικα συνδρομα (κατα τη ρυση του θεοφιλου Μουζουρακη)

  2. Γιαννη και τι περιμένεις ; Κ γιατί τα λες σύμβουλος είσαι ακόμα όποτε θα τα ακουσεις κ από πάνω , άστο έπρεπε να έχεις φύγει από καιρό τώρα κάηκες κ εσυ . Α και καλό πασχα !!!!

  3. Πωωω! Ένας τα έγραψε και τα τεσσερα.Στην ουσία τώρα .Γιάννη είσαι μιζερος και μικροψυχος. Και τίποτα από αυτά που γράφεις δεν χρειαζόταν.

  4. ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ; Γιατι δεν πασ στα δημοτικα συμβούλια; Γιατί δεν ωτανεξαρτητοποιεισαι; Με τι μουτρα θα ξαναζητήσεις ψηφο; Οσο για τον Κυριτση είσαι ο πρωτος που τον στηριξες και μολις εχασες την καρεκλα την εκανες ……….

  5. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ .. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΩΝ.

  6. Τι είχες Γιαννη μου τι είχα πάντα! Αλλά και αλλά είσαι κ εσυ , όσο δε παραιτήσε δε προκειτε να σε ακουσει κ κανείς .

  7. Το τουρνουά θα συνεχιστεί και σήμερα κύριε Κρητικέ. Μπορείτε να έρθετε να απολαύσετε τα παιχνίδια και
    να εκφράσετε εκεί την αντίθεση σας. Σας περιμένουμε.

  8. Το τουρνουά θα συνεχιστεί και σήμερα κύριε Κρητικέ. Ελάτε να δείτε τα παιχνίδια και να εκφράσετε
    εκεί την αντίθεση σας. Θα μπορούσατε να το κάνετε κι εχθές που ήταν και ο φίλος σας ο δήμαρχος
    εκεί αλλά για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτώ ότι δεν το γνωρίζατε ή ότι είχατε κάτι καλύτερο
    να κάνετε. Σας περιμένω λοιπόν σήμερα να κάνετε τη μικροπολιτική σας στο γήπεδο μπροστά στους
    πολίτες. Καλημέρα σας.

  9. …. κανεις δεν του δινει σημασια και προσπαθεις μεσα απο τετοια εμετικα σχολια να τραβηξεις την προσοχη…την μνημη αυτων που εφυγαν δεν την σπιλωνεις απλα για τους ψηφους γιαννακη και απ’οσο ξερω εχετε και συγγενεια, ευχομαι απλα η οικογενεια του παιδου να σε συγχωρησει καποτε..

  10. Κ. υποψήφιε,
    σάς διαβάζω όποτε έχετε κάτι να πείτε. Θεωρώ οτι, για να θέλει την εκτίμηση του κόσμου, απο αγάπη το κάνει και καίγεται να προσφέρει σε όσους τομείς διέρχονται απο το χέρι του (γιαυτο και αλλάζει πόστα …υποφηφιότητας σε διάκριση).
    Και άλλοι το έκαναν στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν. Οσοι απ αυτούς ήθελαν να αλλάξουν τα κακοβαλμένα, τα κακώς κείμενα, προτίμησαν ενα μετερίζι δύσκολο, μή προνομιούχο απο χέρι. Ενα καταφρονεμένο, υποβαθμισμένο πόστο ( οχι απο τα κοράκια τού διεθνούς κεφαλαίου αξιολογητές επί …δανείω ΔΝΤ) αλλά απο ανάγκη επανόρθωσης τής χαμένης αίγλης…
    Παρ΄’ολα αυτά (however…) σάς εύχομαι το καλύτερο για τις πραγματικές δυνατότητές σας και όχι για όσα θεωρούν απο σάς.
    And something else ( steve Jobbs έφα).
    Γιατί τόσο ενδιαφέρον για το όνομα τού γηπέδου και όχι για το τί προσφέρει στην αθλούμενη νεολαία και τί τού λείπει για να θεωρείται σύγχρονο;
    Anyway, σας συμπαθω.

  11. Δεν πιστευουν τα ματια μου αυτα που διαβαζω. Οταν μιλας για ενα παιδι που χαθηκε και στεκεσαι στο διαδικαστικο κομματι ονομασιας ενος γηπεδου σε ενα χωριο σε ενα νησι στα Δωδεκανησα εισαι αν μη τι αλλο μικροψυχος και μικρονοϊκος (κ.Κρητικε ψαξτε τη λεξη αν δεν την ξερετε σας ταιριαζει γαντι). Μας επικαλειστε και με στομφο τον Καβαφη. Ντροπη σας.

  12. Alithia tora??? Protapriliatiko astio prepei na einai to keimenaki sou afto… den borei anthropos na einai toso kakos kai mikropsihos…… lipame gia sena Gianni… pragmatika lipame…

  13. Βρε … η κατάσταση στην ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ είναι ένα …δελο… Δεν έχουμε νερό… ρεύμα… οι τουρίστες που ήρθαν πηδάνε πάνω από τα σκαμένα… Και εσύ σχολιάζεις κάτι τόσο όμορφο που γίνεται στη μνήμη ενός τόσο καλού παιδιού.
    Μπράβο στον ΗΡΑΚΛΉ που δεν ξέχασε το παιδί.

  14. Μα για το Γιάννη ; Τον Γιάννη παιχνίδι μικροπολιτικής ; Ένας άγγελος ηταν! Δεν πείραξε ποτέ κανένα

  15. Έχει δίκιο ο Γιάννης,ναι εφυγε άδικα ένας νέος,και είναι κριμα και άδικο.
    Εδώ υπάρχουν όμως διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται,οχι όλα για τους ψήφους,μην τα ξεπουλάμε όλα.και μπραβο στο Γιαννη που σε ένα τόσο ευαισθητο θεμα δεν κρυφτηκε,βγηκε μπροστα.

  16. ΤΗ ,….. ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΤΟΝ ….. ΚΑΝΕΙΣ. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ. ….ΚΡΙΜΑ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ.

  17. Εγω μένω σε ένα δρόμο, και πρίν τρία χρόνια πήγα να αιτηθώ να συγκαλεστεί το συμβούλιο για να δωθεί όνομα στον δρόμο μου, να ξέρει και ο ταχυδρόμος. (είναι ένας δρόμος με πολύ κίνηση). Ε, την απάντηση την ξέρετε. Τώρα ποιός είναι πίσω ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ